Колеги според мен това е ужасно голям разход за двигател 1.4 моно инжекция, смених скоро въздушният филтър понеже беше черен и си мислих, че е заради него.Разхода ми е между 15-20 газ на 100 км. (според зависи къде заредя) Според вас какъв може да е проблема, или ако някой е имал сходен проблем ще съм му благодарен ако каже как го е оправил.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
проблем с разхода 16 на 100 км.
Collapse
X
-
Турски.....не че нямат добри неща,ама точно изпарител не бих си купил,ако е турски.Вероятно ще е от него,ако до сега разходат ти винаги е бил такъв!Ако преди е бил нормален и изжеднъж се е променил,то търси проблема,ако ли пък не,опитаи с центровка и ако не стане ходи и си купи едно БРЦ,че да нямащ ядове!Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
jestera написа:изпарителя ми е някакъв турски, не съм сигурен какъв точно е модела, но е по лиценс на ЛоватоLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Айде да не викам дявола, ама моя изпарител е Волтран - на 11 месеца и 11-12 000 км., и засега нямам апселутно никакви забележки! Нито като разход, нито като работа и мизерии. Регулирам го от тройника, а празните обороти от врътката на изпарителя.Има и друга зависимост, касаеща празните обороти. Първо трява да се регулират те на бензин, след това на газ. А регулировката от тройника - пуснал съм половин оборот повече газ от това, което ме устройва като вървеж /да няма разлика от това на бензин/. Резултата е /както вече ми писна да пиша/ 6.9-7.2 - извънградско; градско почти не карам и не съм засичал.Това е при условие, че изпарителя е сложен чисто нов, т.е. мембрани и т.н. е изправно! Естествено и за мен BRC са най-добри, но ако сложа такъв не вярвам да падне разхода /къде повече/,и да се уваличи вървежа /накъде повече :D /!VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:Айде да не викам дявола, ама моя изпарител е Волтран - на 11 месеца и 11-12 000 км., и засега нямам апселутно никакви забележки! Нито като разход, нито като работа и мизерии. Регулирам го от тройника, а празните обороти от врътката на изпарителя.Има и друга зависимост, касаеща празните обороти. Първо трява да се регулират те на бензин, след това на газ. А регулировката от тройника - пуснал съм половин оборот повече газ от това, което ме устройва като вървеж /да няма разлика от това на бензин/. Резултата е /както вече ми писна да пиша/ 6.9-7.2 - извънградско; градско почти не карам и не съм засичал.Това е при условие, че изпарителя е сложен чисто нов, т.е. мембрани и т.н. е изправно! Естествено и за мен BRC са най-добри, но ако сложа такъв не вярвам да падне разхода /къде повече/,и да се уваличи вървежа /накъде повече :D /!Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:...сложили болтове еврейски звезди. да си счупиш ръцете след 2 години топло-студено вода жега сняг лед не можеш да ги развиеш. това му е единствения проблемVIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
Коментар
-
Пробвах от тройника малко да понамаля притока на газ, даже тогава вървеше съвсем спънато но пак разхода си беше налице.Ходих и на газаджия, въпреки че този нищо не направи.Само закачи на ауспуха нещо погледна в апарата и каза че си е наред.И аее за това 10 лв.Не знам какво да правя май ще трябва да се сменя изпарителя или пак мембраните.А по какво се разбира че са за смяна мембраните?
Коментар
-
jestera написа:Пробвах от тройника малко да понамаля притока на газ, даже тигава вървеше съвсем спънато но пак разхода си беше налице.Ходих и на газаджия, въпреки че този нищо не направи.Само закачи на ауспуха нещо погледна в апарата и каза че си е наред.И аее за това 10 лв.Не знам какво да правя май ще трябва да се сменя изпарителя или пак мембраните.А по какво се разбира че са за смяна мембраните?Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
jestera написа:благодаря Ви за съветите, сега мисля първо да я засека колко ще лапа като е на бензин и след това мисля да пробвам с изпарител БРЦ, след това ще пиша коментариVIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар