Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Газова уредба на Фиат Браво 1.6 16в - голям разход.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Газова уредба на Фиат Браво 1.6 16в - голям разход.

Здравейте колеги имам проблем с газовата на Бравото.Дава ми разход 15/100 в София при следните условия:-не карам в задръствания-зареждам на Петрол или Шел-не я ръчкам изобщо максимум до 2500об , ако има наклон я изключвам от скорост-АГУто е обикновена , не е газов инжекцион-ходих на реглаж , но няма никакъв ефект-колата я карам по около 10км на ден , като ходя на тренировки и до университета , не успява да загрее до средата Какви може да причините за този голям разход?

единствената причина е че зареждаш на тези 2те бензиностанциине ходи там един месец и после кажи как еи си прегледай възд филтър
    КУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!

Коментар

Ааа, и си оправи оборотите, ако вземеш да закарваш стрелката до към 3000 може да свалиш още от разсхода
      Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
      Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
      Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Re: Газова уредба на Фиат Браво 1.6 16в - голям разход.

hwarang написа:
        Здравейте колеги имам проблем с газовата на Бравото.Дава ми разход 15/100 в София при следните условия:-не карам в задръствания-зареждам на Петрол или Шел-не я ръчкам изобщо максимум до 2500об , ако има наклон я изключвам от скорост-АГУто е обикновена , не е газов инжекцион-ходих на реглаж , но няма никакъв ефект-колата я карам по около 10км на ден , като ходя на тренировки и до университета , не успява да загрее до средата Какви може да причините за този голям разход?
        Според мен, ако всичко друго си е наред, караш колата през повечето време студена. Двигателят не влиза в оптимален температурен режим. Иска се време да загрее двигателя, маслото в скоростната кутия, диференциала, лагерите по колелата също. И то докато се получи тая работа, ти си пристигнал. После всичко се повтаря. Сега взе да става по-студено и при карането на къси разстояния разходите се увеличават. При спускане по наклон не я изключвай от скорост. Минимален е разхода на гориво (почти нищожно), и ползваш двигателя като моторна спирачка. Добре е, както казва Слави, да превключваш при по-високи обороти, по този начин свещите се самопочистват от нагар и съответно имат по-добра работа.

Коментар

С тоя мотор при тези условия с обикновенна газова уредба няма да свалиш разхода посмъртно.Жена ми с браво 1,2 16в с газов инжекцион си бъбка по 12 градско
          Bravo 1.2 16v
          Lancia Dedra 1.8 16v
          Suzuki GSXR250R

Коментар

ее па колко да харчи.... еле като я мъчиш с тези 2500... и моита толкова харчи, аре лятото малко може да падне на 13, ама виж зимата си я броя 15ка да ми е спокойно.
            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

правилно ли ви разбирам, за да харчи по малко колата, предавките трябва да се сменят на около 3000 оборота ?

Коментар

Momchil_Vt написа:
                правилно ли ви разбирам, за да харчи по малко колата, предавките трябва да се сменят на около 3000 оборота ?
                не. предавките трябва да се сменят според ситуацията и след придобит усет. универсално правило няма.
                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba , може ли да кажеш какво имаш предвид?

Коментар

по-добре ще бъде да прочетеш книгата на Засада "Безопасна скорост", там е писано малко кога и как се сменят скорости. Просто трябва да си правиш сметка кога да сменяш скоростите като вземаш предвид трафика, терана, светофарите пред теб и т.н.
                    Fiat Bravo'97 1,6 16v
                    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

какво значи правило правила за смяна на скорости няма е правилото е да не вкарвате оборотомера в червените граници :D аз сменям на около 3000 оборота но не гледам по оборотомер, а по това как чувствам звука от двигателя

Коментар

15 на 100 не е голям разход за този мотор при положение че явно не се кара само на топъл мотор. А и все още времето си е хладно . Моето типо цяла зима си го знам че гори 15 и не му мисля. А и честно казано разход на гориво се засича извън града . Ако навън ти гори 7,5- 8 при нормално каране значи е наред. Но мисля , че колегите са прави хубаво е малко повече обороти да има този двигател , все пак въртящият момент му идва на 4000 оборота. Там се развърта по леко и почти не се налага натискането на педала за газта където и тайната на икономичното каране - двигател в обороти и леко натиснат педал.
                        не подценявайте италианските коли
                        Tipo 1.6 (149.C2.046)

Коментар

А и да се изкажа за бензиностанциите. Мнението ми е да ги смениш и мисля че ще има ефект. Аз от петрол не зареждам никога. Да вярно с Блу форс газ върви добре колата ама незнайно защо разхода ми в пари е все едно да сипвам бензин. На шел не лоша газта ама там пък малко лъжат в показанието. Това са мои наблюдения и не ги налагам. Общо взето всеки си зарежда където иска , а и темата не е свързана с хубави и лоши бензиностанции.
                          не подценявайте италианските коли
                          Tipo 1.6 (149.C2.046)

Коментар

Е то в София няма къде да ги направа тия 3500-4000 оборота..

Коментар

колко мм ти е плочката?
                              Fiat Bravo'97 1,6 16v
                              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Working...
                              X