Здравейте колеги имам проблем с газовата на Бравото.Дава ми разход 15/100 в София при следните условия:-не карам в задръствания-зареждам на Петрол или Шел-не я ръчкам изобщо максимум до 2500об , ако има наклон я изключвам от скорост-АГУто е обикновена , не е газов инжекцион-ходих на реглаж , но няма никакъв ефект-колата я карам по около 10км на ден , като ходя на тренировки и до университета , не успява да загрее до средата Какви може да причините за този голям разход?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Газова уредба на Фиат Браво 1.6 16в - голям разход.
Collapse
X
-
Re: Газова уредба на Фиат Браво 1.6 16в - голям разход.
hwarang написа:Здравейте колеги имам проблем с газовата на Бравото.Дава ми разход 15/100 в София при следните условия:-не карам в задръствания-зареждам на Петрол или Шел-не я ръчкам изобщо максимум до 2500об , ако има наклон я изключвам от скорост-АГУто е обикновена , не е газов инжекцион-ходих на реглаж , но няма никакъв ефект-колата я карам по около 10км на ден , като ходя на тренировки и до университета , не успява да загрее до средата Какви може да причините за този голям разход?
Коментар
-
Momchil_Vt написа:правилно ли ви разбирам, за да харчи по малко колата, предавките трябва да се сменят на около 3000 оборота ?Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
по-добре ще бъде да прочетеш книгата на Засада "Безопасна скорост", там е писано малко кога и как се сменят скорости. Просто трябва да си правиш сметка кога да сменяш скоростите като вземаш предвид трафика, терана, светофарите пред теб и т.н.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
nedialk00
какво значи правило правила за смяна на скорости няма е правилото е да не вкарвате оборотомера в червените граници :D аз сменям на около 3000 оборота но не гледам по оборотомер, а по това как чувствам звука от двигателя
Коментар
-
15 на 100 не е голям разход за този мотор при положение че явно не се кара само на топъл мотор. А и все още времето си е хладно . Моето типо цяла зима си го знам че гори 15 и не му мисля. А и честно казано разход на гориво се засича извън града . Ако навън ти гори 7,5- 8 при нормално каране значи е наред. Но мисля , че колегите са прави хубаво е малко повече обороти да има този двигател , все пак въртящият момент му идва на 4000 оборота. Там се развърта по леко и почти не се налага натискането на педала за газта където и тайната на икономичното каране - двигател в обороти и леко натиснат педал.не подценявайте италианските коли
Tipo 1.6 (149.C2.046)
Коментар
-
А и да се изкажа за бензиностанциите. Мнението ми е да ги смениш и мисля че ще има ефект. Аз от петрол не зареждам никога. Да вярно с Блу форс газ върви добре колата ама незнайно защо разхода ми в пари е все едно да сипвам бензин. На шел не лоша газта ама там пък малко лъжат в показанието. Това са мои наблюдения и не ги налагам. Общо взето всеки си зарежда където иска , а и темата не е свързана с хубави и лоши бензиностанции.не подценявайте италианските коли
Tipo 1.6 (149.C2.046)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар