Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Не иска на газ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не иска на газ

Здравейте, от известно време имам проблем с газта(Браво 1.6 16V). Превключватела е автоматичен с две диодчета на него(Ловато). По принцип преди беше като покарам малко и единия диод светка оранжево и като вдигна над 2000 оборота включва газта. Сега си светят само червено, или трябва да я карам доста време за да включи на газ. След като включи на газ понякога при спиране колата изгава след което трябва да повъртя доста време за да запали и пак светка червено. Това на какво може да се дължи? По температурата ли се определя кога може да премине на газ?

Re: Не иска на газ

bababa1111 написа:
    Здравейте, от известно време имам проблем с газта(Браво 1.6 16V). Превключватела е автоматичен с две диодчета на него(Ловато). По принцип преди беше като покарам малко и единия диод светка оранжево и като вдигна над 2000 оборота включва газта.
    Така както го описваш не е по температурата ,а по оборотите.Търси проблема в ключа за превключване.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Благодаря, ще го разглобя да видя дали мога да се справя. Аз се надявах да е нещо от датчика. А как мога да замерв датчика за темперастурата дали е здрав? Знам че има 2 датчика за температурата.

Коментар

Това описание ми прилича на ламбда контрол Ловато. Там има температурен датчик, и е възможно да ти прави проблеми. Но дай първо да уточним каква е газовата, и тогава ще мислим.

Коментар

Мисля, че открих къде е проблема. Не е обезвъздушена системата, изпаритела си е студен. Там има термодатчик, извадих го и го стиснах с ръка и веднага включи на газ. Сега някой ако ми даде съвет как да е обезвъздуша?

Коментар

Working...
          X