Я виж какво си имаме тука. Държите се сякаш сте само вие на тоя свят и друго мнение не търпите. Този форум е за всички и сега ти ми кажи господин u_bo, какво от правилата на форума наруших, та да ми пишеш глупости и то като какъв. Като ти гледам постовете си чешеш езика само. Разбирачи..., като знаеш нещо го сподели, какво се правите на голямата работа. Този форум е за това, да си помагаме при проблем, а не да се правите на ощипани госпожици.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
поставяне на обикновена газова уредба на браво 1.6
Collapse
X
-
така.малко да охладим страстите.днес направих следното.карах около 80км градско.колата нито веднъж не промени оборотите.и за опит я сръчках 5-6 пъти да към 7000 об/мин и започна да го прави пак докато не я загасих за 10 мин.след това пак започна да седи както трябва на 700 об.странна работаfiat bravo 1.6 16v gt
fiat marea 1.9 8v jtd
fiat punto 1.7 td
fiat marea 1.6 16v
Коментар
-
u_bo
alkatraz21 написа:Я виж какво си имаме тука. Държите се сякаш сте само вие на тоя свят и друго мнение не търпите. Този форум е за всички и сега ти ми кажи господин u_bo, какво от правилата на форума наруших, та да ми пишеш глупости и то като какъв. Като ти гледам постовете си чешеш езика само. Разбирачи..., като знаеш нещо го сподели, какво се правите на голямата работа. Този форум е за това, да си помагаме при проблем, а не да се правите на ощипани госпожици.
Коментар
-
alkatraz21 написа:Slavi_Lancia написа:Аха прави го и на бензин, ами добре дошъл в клуба на F49 ще видиш още на колко неща е способна Вервай ми не е стъпков мотор, задават се проблеми с адаптацията ама кат не слушаш така е.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Ех Слави, Слави. Ти май нищо не си разбрал. Колегата си прави колата САМ. Експериментира, пита, пробва, прави си изводи, само той си знае бюджета и какво може да отдели за ремонти. Адмирирам тези негови усилия. Ако искаш да му помогнеш и да покажеш, че си капацитет му кажи: -Колега за това, което си намислил, трябва това и това да направиш стъпка по стъпка и му обясни защо трябва да е така. Колегата има нужда от това, понеже кара фиат , а не хонда. Между другото хондите са ми любимата марка мотоциклети, тези японци са голяма работа. Да ти споделя нещо лично, на моята Марея всичко си е наред...за сега, пък и да се повреди нещо, ще го ремонтирам. В живота всичко направено от човека в даден момент се поврежда и има нужда от ремонт...може би само притежателите на автомобили хонда нямат такива проблеми, но за това мое предположение оставям отговора на теб. P. S. Пише се ИТАЛИАНЕЦ, а не италянец-не ми се сърди, но ми прави впечатление всичко свързано с марката ФИАТ...май италианците са основателите й...или пък може да са някои японци от италиански произход. Моля те, помогни на колегата. Нищо лично.
Коментар
-
Колега ти сякаш не си чел цялата тема, ако си я чел ти прави впечатление че се опитахме да помогнем на колегата или по точно да му спестим неприятности, и да не се налага и тои да открива топлата вода като нас. Вярно сам си я слага евала така ще елиминира поразиите които маистори гъзари ще му направят по колата. Не му вярвах само че ще смени така безпроблемно колектора но ето смени го. Но сега ще му почнат проблеми с компа, трябва му един единствен читав емулатор и може би ще се размине с тях, това се опитахме да обясним всички които сме брали ядове с тоя ком, и само с това можем да му помогнем, никои които първоначално е имал проблеми с тоя комп не е успял да ги разреши включително и аз. Този комп с ГИ създава повече проблеми от колкото с обикновена, за това и го насочихме към емулатор. Друго не можем да направи, както споменах ние също не можахме да се справим с тоя ком или се справихме частично. Тои има шанска с обикновена АГу да намери златната среда но без емулатор не мисля че ще се размине. Ти какво имаш накачено по газовата ? Ти също можеш да му помогнеш като кажеш какви "екстри" имаш по газовата.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Коментар
-
Слави, моята кола е с такъв комп и ГИ. От март месец до сега нямам никакви проблеми. За това ми става интересно как този F 49 прави поразии всякакви и то при фиати с монтиран ГИ. На какво да вярвам ми кажи, като колата си работи перфектно. На колегата съвет до сега не съм дал, тъй като той се е насочил в друга насока т. е. иска да си направи всичко сам и с минимални средства пък и познанията ми за тези неща са на теоритик. Ще дам акъл за нещо, което съм пробвал и направил сам. Така мисля аз. За това не мога да се съглася с нещо, което го ползвам и си работи да ми казват, че е кофти. Повтарям се сигурно, но пак казвам: ако нещо се повреди ще го оправям, като му "дойде времето". Хайде да не занимаваме колегите с нашият спор, че сигурно им писна. Ако си се почуствал обиден, извинявай. Не съм го направил с лоши чувства. Живота е толкова сложен и труден, че да си го усложняваме допълнително, не си струва. Поздрави.
Коментар
-
Slavi_Lancia написа:Колега ти сякаш не си чел цялата тема, ако си я чел ти прави впечатление че се опитахме да помогнем на колегата или по точно да му спестим неприятности, и да не се налага и тои да открива топлата вода като нас. Вярно сам си я слага евала така ще елиминира поразиите които маистори гъзари ще му направят по колата. Не му вярвах само че ще смени така безпроблемно колектора но ето смени го. Но сега ще му почнат проблеми с компа, трябва му един единствен читав емулатор и може би ще се размине с тях, това се опитахме да обясним всички които сме брали ядове с тоя ком, и само с това можем да му помогнем, никои които първоначално е имал проблеми с тоя комп не е успял да ги разреши включително и аз. Този комп с ГИ създава повече проблеми от колкото с обикновена, за това и го насочихме към емулатор. Друго не можем да направи, както споменах ние също не можахме да се справим с тоя ком или се справихме частично. Тои има шанска с обикновена АГу да намери златната среда но без емулатор не мисля че ще се размине. Ти какво имаш накачено по газовата ? Ти също можеш да му помогнеш като кажеш какви "екстри" имаш по газовата.fiat bravo 1.6 16v gt
fiat marea 1.9 8v jtd
fiat punto 1.7 td
fiat marea 1.6 16v
Коментар
-
Теоретично, при рязко ускоряване или спиране инерционната сила действа на мембраната. Като прочетох, че я караш на 7000 об., веднага ми хрумна, че от това може да ти обогатява/обеднява сместа. Ако е монтиран по посока на движението, този проблем го няма. Честно казано, не ми се е случвало, и не знам дали реално това създава проблеми, но съм го чувал от няколко места, и ти давам насока за размисъл, но предположението, че тръбичката не стига до дъното на бутилката, и засмуква изпарения, ми звучи по-логично.
Коментар
-
superfiata написа:Slavi_Lancia написа:Колега ти сякаш не си чел цялата тема,.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар