Здравейте!!!Вчера си купих Фиат Брава 1.6 16V.Тепърва ще я засичам колко гори и т.н.Въпроса ми е мога ли да сложа обикновена АГУ на Фиата,защото имам една Лада,от която мога да сваля газовата уредба.Е то няма да се използва всичко от нея,но поне бутилка или други работи.Иначе Фиата е с чугунени тръби,а не с пластмасови.Надявам се,че някой ще ми даде съвет или по-добро предложение как да постъпя.Благодаря предварително!!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Малко консултация за АГУ на FIAT Brava 1.6 16V
Collapse
X
-
Re: Малко консултация за АГУ на FIAT Brava 1.6 16V
Ianis написа:Здравейте!!!Вчера си купих Фиат Брава 1.6 16V.Тепърва ще я засичам колко гори и т.н.Въпроса ми е мога ли да сложа обикновена АГУ на Фиата,защото имам една Лада,от която мога да сваля газовата уредба.Е то няма да се използва всичко от нея,но поне бутилка или други работи.Иначе Фиата е с чугунени тръби,а не с пластмасови.Надявам се,че някой ще ми даде съвет или по-добро предложение как да постъпя.Благодаря предварително!!!Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
-
Някой казват, че ако е само обикновена без другите екстри, ЕКУ-то може да се скапе. Мареата на бащата 1.6 16v металните колектори вече на 30к със съвсем обикновено Ловато няма никакви проблеми. Даже и симулаторите/емулаторите................... на дюзите не съм слагал. Сложих едно реле с което да прекъсна общият край на дюзите и паралелно на контактите на релето съпротивление от 100ом. Нито записва грешки за дюзите нито става нещо не обичайно. Мен ако ме питаш слагай и въобще не се набутвай за ламбда контроли................... защото ако почнеш и тези неща да слагаш по добре си сложи ГИ.
Коментар
-
Колега слагай смело. Даже и разхода не е висок. по магистрала с 120-130 гори 8-8.5 стига да е регулирана както трябва даже може и под 8 да падне . В града 12-13 зимата 15 ама е съвсем нормално. Но един емулатор за дюзите е необходим-казвам от опит. Инъче ще свети. Дажи и с реле с резистор 100 ома не се лъже на 100 %. Пробвал съм . А емулатора не е нещо кой знай кво и не е и скъп. Инъче нови свещи и филтър и караш и пееш.не подценявайте италианските коли
Tipo 1.6 (149.C2.046)
Коментар
-
chaveto написа:Някой казват, че ако е само обикновена без другите екстри, ЕКУ-то може да се скапе. Мареата на бащата 1.6 16v металните колектори вече на 30к със съвсем обикновено Ловато няма никакви проблеми. Даже и симулаторите/емулаторите................... на дюзите не съм слагал. Сложих едно реле с което да прекъсна общият край на дюзите и паралелно на контактите на релето съпротивление от 100ом. Нито записва грешки за дюзите нито става нещо не обичайно. Мен ако ме питаш слагай и въобще не се набутвай за ламбда контроли................... защото ако почнеш и тези неща да слагаш по добре си сложи ГИ.fiat bravo 1.6 16v gt
fiat marea 1.9 8v jtd
fiat punto 1.7 td
fiat marea 1.6 16v
Коментар
-
Моето мнение е първо да видиш как ти гори на бензин автомобилчето.Моята Brava 1.6 16v 103hp ми дава разход извън града ... да речем 6.5/100. Не в лютата зима разбира се, а при нормално време.При тези цени на бензина и газта и при разход около 10/100 LPG, лично за мен не е целесъобразно да набивам 1000-1200 лева за ГИ [с пластмасови колектори съм] дори и при моите 5 000 км. месечно.Това е мое мнение, всеки сами знае..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
!
Абе да ви кажа чесно,немога да реша.Иначе общо до сега съм сложил за 2-3 седмици 95 лева бензин и съм минал някъде около 370-380км обаче само градско.И така като смятам не е малко,но реално погледнато не е и кой знае колко много,защото знаем за какво става на въпрос в градски условия.Но от друга страна на газ най-вероятно ще е по-евтинко.Говоря за градски условия.На дълго вече е ясно!P.S. Още веднъж благодаря на всички за информацията!!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар