Обръщали ли сте внимание като сипвате газ ,какво е налягането на колонката ?Въпросът ми е следният : има ли значение от това налягане (може и да не е налягане и да бъркам ) на ОМВ показва 10 .та има ли значение какво е налягането ,оказва ли влияние на вървежа на колата и колко трябва да показва ако има значение !!Предварително благодаря !
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
питане за налягането на газта !!
Collapse
X
-
налягането е различно на различните газ станции. от 8 до 12 мнооого рядко 13 бара. за вървенето на колата няма значение, то въпроса е да стигне до изпарителя по някакъв начин след това се засмуква нужното количество газ от двигателя и това е.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
-
Re: питане за налягането на газта !!
tomazo написа:Обръщали ли сте внимание като сипвате газ ,какво е налягането на колонката ?Въпросът ми е следният : има ли значение от това налягане (може и да не е налягане и да бъркам ) на ОМВ показва 10 .та има ли значение какво е налягането ,оказва ли влияние на вървежа на колата и колко трябва да показва ако има значение !!Предварително благодаря !Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
направи ми впечатление следното : когато сипвам на някакви безисвестни газ станции ,колата не върви на газ.един път сипах в шел и тогава обърнах внимание на налягането беше 8 бара.след това оня ден сипвам в ОМВ 9 бара ,разход 20 на 100 газ.Вчера заредих на ОМВ на Цариградско посока Пловдив ,налягане между 10 и 11 бара ,минах 250 км км. всичко е нормално и като вървеж и т.н. разхода не ме интересува толкова много просто реших ,че има значение това налягане което е на колонката .Благодаря ,че ми разяснихте някои работи все пак .фиатче Браво 2.0
Коментар
-
Колега johnfound,не можах да разбера какво имаш в предвид "състава на газта".И как ще се определи той ако знаеш темп. и налягането на бутилката?П.С. Според мен разхода и вървенето на колата зависи от процентното съдържание на пропан/бутан.Колкото повече бутан има в сместа толкова по-лошо(не върви пущината :D )125s/1600ccm/100ps
Коментар
-
FIAT 125s написа:Колега johnfound,не можах да разбера какво имаш в предвид "състава на газта".И как ще се определи той ако знаеш темп. и налягането на бутилката?П.С. Според мен разхода и вървенето на колата зависи от процентното съдържание на пропан/бутан.Колкото повече бутан има в сместа толкова по-лошо(не върви пущината :D )Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар