и още по тематаза 1,6 мотораемулатор на дюзите достатъчен ли е или трябва и на сондата?и каква е горе-долу цената на двата?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Газова за БРАВА 1.6/16-Съвети...
Collapse
X
-
Аз имам само емулатор на дюзите .Не усещам някъква промяна или прекъсване на бензин и си мисля че не натрупва грешка.Мисля като навъртя малко повечко километри да я закарам на диагностика и тогава ако има проблем ще и сложа. Цена на емулатора за дюзи ако е точно за Брава (не универсален-разликата е само в буксите) е от 75лв.нагоре зависи от магазина , ако си го направиш сам излиза 10-на лв.(аз точно това и направих :D ) А цена на емулатора за сондата е 15-на лв. и пак ако си я направиш сам около 3-4лв.(схема е пускана по форумите) .Brava EL 1,6 16v
Коментар
-
sttefan написа:Аз имам само емулатор на дюзите .Не усещам някъква промяна или прекъсване на бензин и си мисля че не натрупва грешка.Мисля като навъртя малко повечко километри да я закарам на диагностика и тогава ако има проблем ще и сложа. Цена на емулатора за дюзи ако е точно за Брава (не универсален-разликата е само в буксите) е от 75лв.нагоре зависи от магазина , ако си го направиш сам излиза 10-на лв.(аз точно това и направих :D ) А цена на емулатора за сондата е 15-на лв. и пак ако си я направиш сам около 3-4лв.(схема е пускана по форумите) .
Коментар
-
Вярно ли е, че след като се сложи газова уредба и се променя самонастройването на компютъра и повече не може да се обръща само с превключване на бутон обратно на бензин, а е необходимо изключване на акумулатора от клемите за изчистване на настройките останали от каране на газ?Какви са тези слухове за нагар по инжекторите за бенц ... и тотална невъзможност повече за използване на двигателя по нормалния му начин на работа - това вярно ли е, или са по-скоро изолирани случаи?
Коментар
-
niko_ymn написа:Вярно ли е, че след като се сложи газова уредба и се променя самонастройването на компютъра и повече не може да се обръща само с превключване на бутон обратно на бензин, а е необходимо изключване на акумулатора от клемите за изчистване на настройките останали от каране на газ?Какви са тези слухове за нагар по инжекторите за бенц ... и тотална невъзможност повече за използване на двигателя по нормалния му начин на работа - това вярно ли е, или са по-скоро изолирани случаи?
Коментар
-
Няма проблем газов инжекцион да се премести на друга кола,като се съблюдава мощността на колата.При БРЦ комплектите са от 60 до 100 киловата,от 100 до 120 и над 120.Има разлика в редуктора и инжекторите.Сменяш инжекторите и "спи градът" от Т.Русев.Няма смисъл да се спори кое е по-добро,защото по всички показатели газовият инжекцион е по-добър!Който не може да си го позволи слага конвенционална уредба и се радва,че кара по-евтино отколкото на бензин. :D Спор няма,че разликата в цената е голяма,но с времето се компенсира от по-малкият разхора,удоволствието от динамиката на колата и в крайна сметка след време имаш модерна уредба,която можеш да продадеш на сносна цена или да монтираш на друга кола.Първоначална голяма инвестиция и ниски разходи след това.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Аз също карам вече месец Мареата (1.8 и) с "проста" Ловато уредба. Чукам на дърву за сега всичко е наред. Преди това обаче си смених свещите - Denso.Газаджийте са в Горна Баня.А за газов инжекцион се въздържам да коментирам. МНООООООООго пари са това.По-скоро бих останал на бензин ...Fiat Marea 1.8i
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар