Колеги искам да си сваля за малко изпарителя,но днес като пробвах да развия маркучите които излизат от изпарителя,не става.Не исках да ги напъвам защото незнам как за завити и да не ги счупя.Та някои може ли да ми каже кой винт триабва да развия?Те са две (като гайки)едната непосредствено до изпарителя и другата по-широка съединена за нея,като от нея тръгва мъркуча.Немога да го обясня точно,а и немога да го снимам ,но ако някой се сеща за какво става въпрос....Как да ги развия?трябва ли да държа контра на едната и да развивам другата или двете се развиват заедно.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Демонтаж на изпарителя
Collapse
X
-
това за което говориш е входната тръбичка за газта, идва от клапана. голямата гайка най-вероятно е така стегната за изпарителя /поне при мен е ключ 19 и не можах да я развия/, че няма нужда д а държиш контра. колкото тръбички съм свалял досега никога не се е развивала голямата гайка. малката от своя страна се завива в голямата. единствената опастност е, че може тръбичката да е залепнала за гайката и като я напънеш и й направиш половин оборот може дирекнто да скъсаш тръбичката. е може и да заоблиш гайката, все пак е медна. общо взето внимателскатаLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
-
А за какъв изпарител иде реч, щото колкото модели почти толкова варианти Ако искаш да свалиш маркучите за водата те 100% са със скоби, ми то май и газовия е със скоба, е те тогава кви гайки Я обясни по подробно колега или по-добре нарисувай една графика тука и да земем да даваме акъли дружно Сега сериозно, тва с рисунката е идея! Дай да видим и се надявам да помогнем.Lancia Kappa 2.4 JTD 99`
Uno 75 1.5i.e.8V 88`
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар