Някой може ли да ми каже,каква газова уредба мога да сложа на FIAT MAREA WEEKEND 1.6 16V ELX,и горе долу колко ще ми струва,защото всеки ми казва различни неща и незнам на кого да вярвам.Трябва ли да е някаква по-специална за пълна инжекция. ????.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Каква газова да сложа?
Collapse
X
-
Колега ако имаш финансова възможност - слагай инжекцион. Това е единствения начин да запазиш характеристиките на двигателя близки до тези при работа на бензин, без да имаш проблеми с детонации и прочие.Иначе - ако си с метални колектори може да се сложи обикновено агу, със съответните емулатори за ламбда, дюзи, кихалки и прочие. В тоя случай е желателно да сложиш и ламбда - контрол, ще доведе до понижаване на разхода с около литър.Колкото до това къде да я сложиш - аз чак във Велинград намерих човека на който да се доверя за монтажа... Ако разровиш из темите - описал съм защо...Като марка - до момента съм карал само BRC (на три коли - Пунто, Браво и Брава). Мога да кажа че за мен това е "марката".Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
-
Подкрепям колегата Згабровски,но си сложи инжекцион.Аз съм с метални колектори и въпреки всичко сложих инжекцион.Винаги накрая скъпото излиза евтино,а и един ден да решиш да продадеш колата,ще си свалиш инжекциона.Инвестицията си струва!Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Re: Каква газова да сложа?
dj_jazzy_b написа:Някой може ли да ми каже,каква газова уредба мога да сложа на FIAT MAREA WEEKEND 1.6 16V ELX,и горе долу колко ще ми струва,защото всеки ми казва различни неща и незнам на кого да вярвам.Трябва ли да е някаква по-специална за пълна инжекция. ????.Brava 1.8 16V
Коментар
-
Според мен ,който не е имал проблеми хвали това,което има,но това не значи,че е доброто,особено ако не е карал нещо друго,а тук едва ли има хора,който са сменили по няколко инжекциона и имат база за сравнение.Погледнете ЕКУ-то на инжекциона какви сигнали следи,от какво взима данни,инжекторното време на инжекторите и тем подобни"възможност за тунинг,ако си фен на тунинга" и си направи сам изводите дали си готов да сложиш руска материална част на колата сиBrava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар