Колеги вчера с около 35 литра газ (за 40лв) минах едва към 220км и свърши.Освен това колата не иска да върви с повече от 120-130 и едвам набира.Няма никакво ускорение.Странното е, че започна да се държи така скопено след смяна на мъркучите, които излизат от изпарителя.За разхода не знам дали и той е от тогава така висок.Преди 3-4 месеца съм е карал със 160 на газ и вървеше като на бензин, но беше за кратко и не знам колко ми е горяла тогава.Става въпрос за обикновена газова.Как е възможно хем да не върви, хем да гори толкова много в момента???
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Огромен разход на газ извънградско! Brava 1.6 16V
Collapse
X
-
от ЕКО, обаче като свърши сложих за 5 лв от един Петрол по пътя да видя дали наистина е свършила или има някакъв друг проблем.Колата си трагна обаче газта пак свърши за нула време.Скоро сменях и зарядното на газта понеже беше ръждясала съчмата.Накарах майстора да огледа цялата газова да не изпуска и другаде.Каза, че няма течове.И наистина не мирише от никъде докато карам....явно има друг дерт...
Коментар
-
уф,прощавайте колеги че ще питам дирекно колегата малко по грубо:1. ти си подържаш уредбата и забелязал че нещо не е наред и питаш -задай конкретен въпрос2. ходиш по майстори и те нещо въртят по изпарителя ,ама ти не знаеш какво ,обаче след това колата гори много и не върви -аз не мога ти помогна ,ако някой може да заповядапак сори за грубия език ,ама ......типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
хюндай акцент 1.5 CNG
киа каренс +метан
Коментар
-
На мен случая ми прилича на обогатена смес.... Или въздушният филтър е запушен тотално, може да е пипнто по изпарителя нещо... Възмножно е мембрани на изпарител. Ако не ги разбираш много нещата, вемсто да се ллуташ, по-добре отиди на газаджия. Хем по-бързо ще си решиш проблема и ще спестиш от разликата в газта ( ), хем по-евтино ще ти е ...FIAT Punto '94, 1.1 Petrol
Коментар
-
stanleyhacker написа:Опиши маршрута си на градското.За извънградското е малко множко.Може да пробваш да завиваш с половин оборот кранчето докато падне разхода, но колата все още върви прилично.
Коментар
-
А някои от вас ремонтирал ли си е изпарителя?Отворете изпарителя(сигорно се е задръстил и мембраните са вече твърдички)Ремонта вие си го направете не е труден важно е да се сменят мембраните+гумичките на клапаните в изпарителя(почистете и обезмаслете хубаво преди да ги смените).Ако е запушен филтъра на газовия клапан няма да можете да вдигнете повече от 3500 оборота(малък филтър в чашката на газовия клапан)Въздушен филтър на двигателя?Реголиране на газта(горивна смес)?Свещи-ако прекъсва или трудно пали(кабели)Това е от мен :DБРАВА С КЛЮЧ
Каква е максималната скорост при секса?
- 68, защото при 69 се обръщате.
Коментар
-
Цецо1 написа:А някои от вас ремонтирал ли си е изпарителя?Отворете изпарителя(сигорно се е задръстил и мембраните са вече твърдички)Ремонта вие си го направете не е труден важно е да се сменят мембраните+гумичките на клапаните в изпарителя(почистете и обезмаслете хубаво преди да ги смените).Ако е запушен филтъра на газовия клапан няма да можете да вдигнете повече от 3500 оборота(малък филтър в чашката на газовия клапан)Въздушен филтър на двигателя?Реголиране на газта(горивна смес)?Свещи-ако прекъсва или трудно пали(кабели)Това е от мен :D
Коментар
-
Моят съвет е ако не знаеш кога за последно са сменяни кабелите на свещите, то да ги смениш.Те са основна причина за детонации и всякакви други проблеми. Само след това може да се говори за настройка на сместа.Дори да са здрави, нищо не губиш защото те така или иначе се сменят на 5-6 години (за неоригиналните)FIAT BRAVO II 1.4 GPL
FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
FIAT UNO 1.5
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар