Колеги налага ми се вече да карам повече и реших да си сложа газова! Чух от някъде че не било хубаво изпарителя да се слага напречно понеже можело колата да гасне! Искам така да го сложа защото няма да се налага да опасвам двигателния отсек с маркучи! Сменени са мембраните и съм си купил хубав маркуч за вакума! Ще има ли проблем така да го монтирам ?Благодаря предварително!Едит: Изпарителя е вакумен lo-gas и има ел. обогатител!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Монтиране на изпарител. Моля за съвет!
Collapse
X
-
Монтиране на изпарител. Моля за съвет!
||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //Етикети: –
-
И как видя че не са гаснели Никои не казва че на всяко спиране ще гасне , гасне само при рязко спиране. А може и да не гасне, ако изпарителя е монтиран от пред на колата с лице към мотора, тогава инерционите сили при спиране ще обогатяват сместа Така че колега ако мислиш да го сложиш в коша зад мотора и да гледа на пред, не е добра идея, ще гасне при рязко спиране и ще ти обогатява излишно сместя при всяко по бързо ускоряване. Наистина е наи добре да е по посока на движение тогава може да ти изгасне само при много рязък обратне завои докато се опитваш да хванеш последната секунда на зеления светофар Всъщност къде мислиш да го сложиш?Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
На моето Типо беше паснал добре на болта държащ клаксоните.Трябваха малко по-дълги маркучи за водата, но не мисля че беше голям проблем за каквото и да било.И за да не почвам нова тема, може ли да добавя и 1.6 мотора на браво/брава към темата, че там проблема с изпарителя е доста сериозен!FIAT BRAVO II 1.4 GPL
FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
FIAT UNO 1.5
Коментар
-
Slavi_Lancia написа:И как видя че не са гаснели Никои не казва че на всяко спиране ще гасне , гасне само при рязко спиране.
Коментар
-
chaveto написа:Slavi_Lancia написа:И как видя че не са гаснели Никои не казва че на всяко спиране ще гасне , гасне само при рязко спиране.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Slavi_Lancia написа:И как видя че не са гаснели Никои не казва че на всяко спиране ще гасне , гасне само при рязко спиране. А може и да не гасне, ако изпарителя е монтиран от пред на колата с лице към мотора, тогава инерционите сили при спиране ще обогатяват сместа Така че колега ако мислиш да го сложиш в коша зад мотора и да гледа на пред, не е добра идея, ще гасне при рязко спиране и ще ти обогатява излишно сместя при всяко по бързо ускоряване. Наистина е наи добре да е по посока на движение тогава може да ти изгасне само при много рязък обратне завои докато се опитваш да хванеш последната секунда на зеления светофар Всъщност къде мислиш да го сложиш?||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Мерси Павка!! Обнaдежди ме малко! :DЕдит: Аз все пак имам и ел обогатител... дето е на копче до превключвателя! Мога да вържа стоп машинката към него в краен случай!||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
xctr написа:Мерси Павка!! Обнaдежди ме малко! :DЕдит: Аз все пак имам и ел обогатител... дето е на копче до превключвателя! Мога да вържа стоп машинката към него в краен случай!
Коментар
-
chaveto написа:xctr написа:Мерси Павка!! Обнaдежди ме малко! :DЕдит: Аз все пак имам и ел обогатител... дето е на копче до превключвателя! Мога да вържа стоп машинката към него в краен случай!||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
Коментар
-
испарител
абе батка слагаи смело и толкова ако някои види моя как сложен щесе хване за главата и нямам проблеми вече 20 000 км ако имаш някакви проблеми пиши ще помагам таи като се занимавам сас точно такива нешта които всички казват че стават еи такива истории накратко карам пунто 1.4 гт нагас сас обикновена газова а по принцип казват че или не става или има много проблеами като гармене гаснене и такива нешта е аз нямам такива проблеми а испарителя сам го слойил м-у акумулатора и фара в легнало полойение но както и да е смело и това е
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар