Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Разход на газ Brava 1.6 16v

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

angus написа:
    Значи ,и аз "имам Ламбда Контрол" ама е откачен , и то така доиде колата от Италия-вместо стьпково моторче има "врьтка" ама газаджиите не могат да ми кажат какво да се направи в тоя случаи-щото "тая система се пускала под ДОС и била много стара..и нямало такива кабели...’много странно ми предложиха да ми сменят изпарителя с Турски ,с които сам нямал да имам проблем???
    ако ламбда контрола е от по старите LCS ,правилно са ти казали. има теми по въпроса точно в тоя форум. като ти омръзне изпарителя да ти върти номера, смени го с някой ловато клонинг както са те посъветвали и разкарай ламбда контрола. ще се родиш, говоря ти от личен опит.

Коментар

Разходът се влияе от много фактори, но на тези двигатели им трябва аванспроцесор, или ТАП. С него се подобрява динамиката и пада разхода.
      Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

dudulia написа:
        Според мен всеки разход над 8,5/100км при скорост 90-100км/ч извънградско е сериозен преразход и говори за проблем (не добра настройка). От там надолу,колкото по-малко,толкова по-добре :D
        По спомен от стари постове, твоя испарител не е ли BRC АТ90Е?Моя е такъв и просто не мога да го сваля под 9.5 извънградско.
        "Без сърца, сме просто машини"
        Toyota Prius 1.5 Hybrid
        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Моят редуктор е гениус МБ1200. В подписа ми е написано,че съм с ГИ на БРЦ и ГИ Зенит на другата кола.
          Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
          Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Явно съм се обЪркал.
            "Без сърца, сме просто машини"
            Toyota Prius 1.5 Hybrid
            EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

biker_81 написа:
              При 90/110 без чести и резки изпреварвания разхода би трябвало да е между 7 и 8 /100 ,но не повече от 8 /100.И ако някой е забравил разход на газ се засича от пълно до празно,а не от пълно до пълно.
              Защо така се засича? Ако се засича по едно и също време на денонощието на една и съща колонка и едни и същи градуси не е ли пак точно?
              Fiat Punto Sporting 1.2 16v 2001

Коментар

aoc написа:
                biker_81 написа:
                При 90/110 без чести и резки изпреварвания разхода би трябвало да е между 7 и 8 /100 ,но не повече от 8 /100.И ако някой е забравил разход на газ се засича от пълно до празно,а не от пълно до пълно.
                Защо така се засича? Ако се засича по едно и също време на денонощието на една и съща колонка и едни и същи градуси не е ли пак точно?
                Колега сега ти прочетох темата. Аз съм с БРЦ АТ90Е или нещо от сорта беше. Висок ти е разхода, според моят разход. На мен разхода ми е 7 извънградско, преди ремонта беше 6 на сто (дори и повечето да не вярват). Градското е бая, че живея на град с баири, около 15 л. на сто., а преди ремонта 12-13. Сега в студовете градско бия към 17 л. на сто. Май е време да сменям мембраните, че вече и навъртях около 4 г. и 50 000 а това трябваше да го направя преди бая многоооо време, че вече при регулиране от врътката за празния ход на изпарителя, не се забелязва никаква промяна по работата на автомобила. Явно вече е запушен яко, защото преди карах с една смрадлива газ, поради наличието само на една газостанция в града.

Коментар

Дедрата 1.6 ( не е двувалка) харчи 8 извънградско 10 градско при нормално каране. Бравата - 1.6 двувалка харчи същото , но е доста по- пъргава и с включен климатик . С обикновени турски газови са ...

Коментар

pakumba написа:
                    разхода много зависи от диаметъра на плочката. бил съм с 36 мм и ми харчеше 8 винаги, дали я карам 150 на магистралата или 90 на другия път няма значение- 8. това само подсказва за бедна смес, нищо повече- динамиката беше кофти, иначе като набере държи добре, но кофти динамика. сега съм с 32 мм, малка е, дърпа добре на ниски и е динамична, на високи не усетих разлика с предишната плочка /теориятично трябва да е по-зле/, но пък си харчи 10. смених кихалката на плочката и понеже не беше точна гумичката взе да смуче въздух- тази седмица така карах- ами динамиката ми пак изчезна, обаче разхода перфектен- 8 /извънградско/. вчера минах 67 км градско със 7.7 литра газ- софиийско, карам в пиковите часове 8.30-9.30 и 18-19.30. И за да не каже някой как пък баш 7.7 засякох- поплавъка ми се прецака и бутилката ми се пълни винаги на 100%.само че сега отивам да си оправя смученето на въздух, па нека си харчи 10.
                    Колеги, бихте ли ми казали къде могат да ми монтират кадърно в Русе обикновена АГУ на Брава 1.6 103к.с
                    .... И двигателя да ръмжи като бяла мечка!!!

Коментар

ЩО не провериш инж. Стойчо какво ще ти каже, преди Шела се намира точно като се къчиш от центъра към Метро, там съм нотирал АГУ и да ти каза още работи и за 8години не е мръднало от никъде.
                      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

[quote="S_BANKOV"]ЩО не провериш инж. Стойчо какво ще ти каже, преди Шела се намира точно като се къчиш от центъра към Метро, там съм нотирал АГУ и да ти каза още работи и за 8години не е мръднало от никъде.[/quМерси за съвета
                        .... И двигателя да ръмжи като бяла мечка!!!

Коментар

Фиат Брава 1.6 16v

Здравейте, аз имам Фиат Брава 1.6 16v извън града 10/100 в София 15/100 идеална е

Коментар

10/100 ми се вижда много. Моята е 1.8 от подписа и извън града слиза до 8.5-9/100. В града 12-13, та малко ми е странно по-малкия мотор да гори аналогично или повече, но аз не разбирам много.
                            Shit happens, sometimes...
                            Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
                            Marea 1.8 HLX - червена като аватара

Коментар

Working...
                            X