Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Разход на газ Brava 1.6 16v

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Нормално е като намалиш плочката да се увеличи разхода и съответно вървенето. Мембраната на изпарителя се движи от вакума който се получава в смукателният колектор. Когато плочката е по голяма към изпарителя вакума е по малък и обратното. Сега си намали газта и разхода отново ще се намали, но има малка вероятност динамиката да е по добра дори и с намалена газ. Обаче на бензин може пък да не върви добре заради по малката плочка. Аз затова винаги когато има възможност слагам тръба вместо плочка.

Коментар

chaveto написа:
      Нормално е като намалиш плочката да се увеличи разхода и съответно вървенето. Мембраната на изпарителя се движи от вакума който се получава в смукателният колектор. Когато плочката е по голяма към изпарителя вакума е по малък и обратното. Сега си намали газта и разхода отново ще се намали, но има малка вероятност динамиката да е по добра дори и с намалена газ. Обаче на бензин може пък да не върви добре заради по малката плочка. Аз затова винаги когато има възможност слагам тръба вместо плочка.
      да, тези зависимости са ясни, но като намаля газта почва да върви като с голяма плочка, което не ме устройва. мисля, че оптимален вариант е плочка 34 мм за този двг. а на бенз хич не ме интересува, важно е на газ да си е ок, бензина ми е само за всеки случай
      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

и моята гори 10/100 извьн градцко

Коментар

fiat bravo 1.6 16v

slojih si gaz no maistorite ne mi zaka4iha land kontrola i sega mi gori nad 10 gradsko,ako go gmam po malko li 6te mi gori,i mi dava gre6ka na injekcionaПисането на кирилица е задължително. Забранено е писането с латински букви, както и заместването на буквите "Ч", "Ш", "Щ" и други с цифрени означения като "4" и "6" или с някакви други знаци извън кирилицата. (Изключват се случаите, когато е наложително: техническа информация, код и други.) Тези, които нямат кирилица могат да си свалят и инсталират или да използват вградения кирилизатор към формата за писане на мнение.Модераторски екип на fiat-bg.org

Коментар

Първа засечка на газ - 120км извънградско плюс 30км. градско в София - 13 на 100 Бах тоз разход :D
            Кара - Фиат Браво, 1.6, 16V, 103 магарета, метални колектори, 1996г. бензин - газ

Коментар

При мен скоро поставена Ланди Ренцо извън града 8/100 доволен съм и си карам и си свиркам.

Коментар

riewsofia написа:
                Първа засечка на газ - 120км извънградско плюс 30км. градско в София - 13 на 100 Бах тоз разход :D
                Не се претиснявай на няколко пъти се уверих от една и съща колонка на Петрол - разход 26 - 100 градско при смяна на газостанцията нещата пак си дойдоха до обичайните 13/14 -градско и 8,5/10 на дълго.
                FIAT UNO 1.1 -50к.с АГУ-LOVATO
                FIAT TIPO 1.4 -78к.с АГУ-LOVATO
                FIAT MAREA WEEKEND 1.6 16V-103к.с АГУ-LOVATO
                HONDA CR-V -147 к.с. ГИ- SIMGAS

Коментар

И аз да се оплача-миналата седмица-20лв.при цена 1.37-изминах 80км. градско(скоро сменяха мембрани на изпарителя Landi Renzo)кво става , не знам
                  Brava 1.6 16+ АГУ(Landi Renzo)

Коментар

Ми може би е нормално. И при мен са сменяни преди 300км., но се га успях да засека разход :D
                    Кара - Фиат Браво, 1.6, 16V, 103 магарета, метални колектори, 1996г. бензин - газ

Коментар

Е-колко???
                      Brava 1.6 16+ АГУ(Landi Renzo)

Коментар

Първа засечка на газ - 120км извънградско плюс 30км. градско в София - 13 на 100 Бах тоз разход

Коментар

anttonn написа:
                          И аз да се оплача-миналата седмица-20лв.при цена 1.37-изминах 80км. градско(скоро сменяха мембрани на изпарителя Landi Renzo)кво става , не знам
                          Ами какво, при цена на литъра 2.50 ще изминаваме много по-малко... Причина може да е студеното време, повече време ти отива да загрееш колата и ей такива дейности преди тръгване.
                          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Според мен разхода на газ се изчислява по 1,2 от разхода на бензин.пример 10/100 бензин ще даде 12/100 газ.Това съм го чувал от много хора Има обаче една въпросителна.Четох и разбрах че имало два вида запчатки в скоростната кутия.Едните са бавнооборотни като караш на 5 скорост с 120клм си на 3000 оборота а другите по бързо оборотни с 5 скорост с 120 клм. си на 3800 оборота.Незнам дали има някаква разлика в по малките скорости.Според мен има .Аз мисля че заради това имате и различен разход.Ако колата има газов инжекцион разхода на гориво би трябвало да е почти 1:1.Сега да кажа и моя разход 8/100 газ извънградско карам с 90 клм на 5 скорост 2700 оборота.Гладам да съм на температура която определя термостата . когато тои отваря и затваря.За градско при мен е много различно имам през деня 3-4 студени старта за по 4-5 клм .докато истне колата и пак трябва да я палия с малак подгрев на бензин.после обращам на газ .13,5/100 градско.Дори вече се замислям дали да не я карам в града само на бензин.Забравих да кажа ,че мойте запчатки в скоростната кутия са от по-бързо оборотните (по епер) 33/34
                            Fiat Bravа'96 1,6 16v 90к АГУ LOVATO

Коментар

На мен за около 700 км ми изкара смесен разход ~11/100. Колкото и да въртя и суча, се толкова излиза
                              "Без сърца, сме просто машини"
                              Toyota Prius 1.5 Hybrid
                              EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Според мен всеки разход над 8,5/100км при скорост 90-100км/ч извънградско е сериозен преразход и говори за проблем (не добра настройка). От там надолу,колкото по-малко,толкова по-добре :D
                                Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                                Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Working...
                                X