Нормално е като намалиш плочката да се увеличи разхода и съответно вървенето. Мембраната на изпарителя се движи от вакума който се получава в смукателният колектор. Когато плочката е по голяма към изпарителя вакума е по малък и обратното. Сега си намали газта и разхода отново ще се намали, но има малка вероятност динамиката да е по добра дори и с намалена газ. Обаче на бензин може пък да не върви добре заради по малката плочка. Аз затова винаги когато има възможност слагам тръба вместо плочка.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Разход на газ Brava 1.6 16v
Collapse
X
-
chaveto написа:Нормално е като намалиш плочката да се увеличи разхода и съответно вървенето. Мембраната на изпарителя се движи от вакума който се получава в смукателният колектор. Когато плочката е по голяма към изпарителя вакума е по малък и обратното. Сега си намали газта и разхода отново ще се намали, но има малка вероятност динамиката да е по добра дори и с намалена газ. Обаче на бензин може пък да не върви добре заради по малката плочка. Аз затова винаги когато има възможност слагам тръба вместо плочка.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
fiat bravo 1.6 16v
slojih si gaz no maistorite ne mi zaka4iha land kontrola i sega mi gori nad 10 gradsko,ako go gmam po malko li 6te mi gori,i mi dava gre6ka na injekcionaПисането на кирилица е задължително. Забранено е писането с латински букви, както и заместването на буквите "Ч", "Ш", "Щ" и други с цифрени означения като "4" и "6" или с някакви други знаци извън кирилицата. (Изключват се случаите, когато е наложително: техническа информация, код и други.) Тези, които нямат кирилица могат да си свалят и инсталират или да използват вградения кирилизатор към формата за писане на мнение.Модераторски екип на fiat-bg.org
Коментар
-
riewsofia написа:Първа засечка на газ - 120км извънградско плюс 30км. градско в София - 13 на 100 Бах тоз разход :DFIAT UNO 1.1 -50к.с АГУ-LOVATO
FIAT TIPO 1.4 -78к.с АГУ-LOVATO
FIAT MAREA WEEKEND 1.6 16V-103к.с АГУ-LOVATO
HONDA CR-V -147 к.с. ГИ- SIMGAS
Коментар
-
anttonn написа:И аз да се оплача-миналата седмица-20лв.при цена 1.37-изминах 80км. градско(скоро сменяха мембрани на изпарителя Landi Renzo)кво става , не знамAlfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
Според мен разхода на газ се изчислява по 1,2 от разхода на бензин.пример 10/100 бензин ще даде 12/100 газ.Това съм го чувал от много хора Има обаче една въпросителна.Четох и разбрах че имало два вида запчатки в скоростната кутия.Едните са бавнооборотни като караш на 5 скорост с 120клм си на 3000 оборота а другите по бързо оборотни с 5 скорост с 120 клм. си на 3800 оборота.Незнам дали има някаква разлика в по малките скорости.Според мен има .Аз мисля че заради това имате и различен разход.Ако колата има газов инжекцион разхода на гориво би трябвало да е почти 1:1.Сега да кажа и моя разход 8/100 газ извънградско карам с 90 клм на 5 скорост 2700 оборота.Гладам да съм на температура която определя термостата . когато тои отваря и затваря.За градско при мен е много различно имам през деня 3-4 студени старта за по 4-5 клм .докато истне колата и пак трябва да я палия с малак подгрев на бензин.после обращам на газ .13,5/100 градско.Дори вече се замислям дали да не я карам в града само на бензин.Забравих да кажа ,че мойте запчатки в скоростната кутия са от по-бързо оборотните (по епер) 33/34Fiat Bravа'96 1,6 16v 90к АГУ LOVATO
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар