angus написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Разход на газ Brava 1.6 16v
Collapse
X
-
dudulia написа:Според мен всеки разход над 8,5/100км при скорост 90-100км/ч извънградско е сериозен преразход и говори за проблем (не добра настройка). От там надолу,колкото по-малко,толкова по-добре :D"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
biker_81 написа:При 90/110 без чести и резки изпреварвания разхода би трябвало да е между 7 и 8 /100 ,но не повече от 8 /100.И ако някой е забравил разход на газ се засича от пълно до празно,а не от пълно до пълно.Fiat Punto Sporting 1.2 16v 2001
Коментар
-
aoc написа:biker_81 написа:При 90/110 без чести и резки изпреварвания разхода би трябвало да е между 7 и 8 /100 ,но не повече от 8 /100.И ако някой е забравил разход на газ се засича от пълно до празно,а не от пълно до пълно.а това трябваше да го направя преди бая многоооо време, че вече при регулиране от врътката за празния ход на изпарителя, не се забелязва никаква промяна по работата на автомобила. Явно вече е запушен яко, защото преди карах с една смрадлива газ, поради наличието само на една газостанция в града.
Коментар
-
pakumba написа:разхода много зависи от диаметъра на плочката. бил съм с 36 мм и ми харчеше 8 винаги, дали я карам 150 на магистралата или 90 на другия път няма значение- 8. това само подсказва за бедна смес, нищо повече- динамиката беше кофти, иначе като набере държи добре, но кофти динамика. сега съм с 32 мм, малка е, дърпа добре на ниски и е динамична, на високи не усетих разлика с предишната плочка /теориятично трябва да е по-зле/, но пък си харчи 10. смених кихалката на плочката и понеже не беше точна гумичката взе да смуче въздух- тази седмица така карах- ами динамиката ми пак изчезна, обаче разхода перфектен- 8 /извънградско/. вчера минах 67 км градско със 7.7 литра газ- софиийско, карам в пиковите часове 8.30-9.30 и 18-19.30. И за да не каже някой как пък баш 7.7 засякох- поплавъка ми се прецака и бутилката ми се пълни винаги на 100%.само че сега отивам да си оправя смученето на въздух, па нека си харчи 10..... И двигателя да ръмжи като бяла мечка!!!
Коментар
-
ЩО не провериш инж. Стойчо какво ще ти каже, преди Шела се намира точно като се къчиш от центъра към Метро, там съм нотирал АГУ и да ти каза още работи и за 8години не е мръднало от никъде.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
10/100 ми се вижда много. Моята е 1.8 от подписа и извън града слиза до 8.5-9/100. В града 12-13, та малко ми е странно по-малкия мотор да гори аналогично или повече, но аз не разбирам много.Shit happens, sometimes...
Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
Marea 1.8 HLX - червена като аватара
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар