Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Висок разход на газ-Пунто 1.1

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Настроена е вече, дори я закачих на газ анализатор, и се оказа че е много добре.Газта страшно много я намилихме и колата започна да вървидоста повече от преди.Странното беше че като и дам газта до дупка забиваше муцуната надолу, и не иска да върви, като отвърна педала итръгва.клоето ме наваждаше на мисълта че и е много газта.След като троиниците бяха затворени с поняколко оборорта, колата започна да върви повече и да гори по малко. Градско каране , неикономично, а доста интензивно, даде под 10 , което е много добре.И засега съм много доволен, тъй като и газ анализатора също показа много добри стойности.Просто колата е била удавена от газ, горяла е и не е вървяла. Некадърниците от БРЦ са виновни за всичко.
    FIAT PUNTO POWER

Коментар

колега със същото пунто съм в града(Пловдив) квото и да правя под 10 не пада,но извънградско ми даде много добър разход миналата седмица.Тръгвам от Пловдив с пълна бутилка (16литра) до София бях минал около 170км,на връщане спрях да допълня и събра само 7 литра,но повече от 90-100 не съм вдигал
      Fiat Marea 1.6/16V

Коментар

Да не създавам нови теми, ще пиша тук. При мен също се получи огромен разход на гориво. Автомобила е Стило, 2001 год. 1,2, 16 кл. с 6 степенна кутия. Газов инжекцион Ланди Ренцо- закупен и монтиран в оторизиран сервиз преди два дни, с направени всички необходими настройки /за малък разход/. Като поведение, автомобила върви на газ като на бензин /малко загуби пъргавина/. Но разхода е огромен- 10/ 100 извънградско, при скорост не повече от 110 км/ч. Някой да има идея какво може да се направи още ??

Коментар

газ

Освен да се върнеш в сервиза като начало -поне трябва да има гаранция
          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Върнах се и хората там, много любезно ми направиха нови настройки на газовото.След около 100 км. пробег обаче, се появи един доста дискутиран във форума проблем- светна жълтата лампа и се появи надписа "engine failure".На теста в сервиза, излезе грешка в ламда сондите /на това Стило били две/. От форума разбрах, че се слагат някакви релета, които да лъжат компютъра, че всичко си е наред. Та питането ми е : какви са точните релета за моят автомобил /марка, модел, показатели../ от къде да си ги купя и как да се монтират. Някой може ли да даде и съвет, при кой майстор в гр. Бургас или някъде наблизо да отида, където да ги монтират професионално. Благодаря предварително.

Коментар

Никой ли не може да помогне с тия релета ???

Коментар

Щом си с инжекцион, ламбдите трябва да работят коректно колкото и да са. Никави релета и лъжене на компа. Иначе се обезсмисля цялата работа. Много е възможно, ако не ти работят ламбдите и разхода да е такъв...

Коментар

Проверката показва, че като се изчистят грешките и автомобила е на бензин, сондите си работят перфектно. Проблема идва след каране около 100 км. на газ- тогава светва лампата и дава грешка в ламбда сондата. ГИ е Ланди LSI, но не знам дали в неговия си компютър има система за подаване на сигнал от ламбда сондата или не, а ако има- дали правилно е настроен.

Коментар

Working...
                  X