Колеги, имам прблем с Пунтото на Майка ми.Значи колата има газ, слагана преди около година.Разхода при извънградско с 90 км е около 9 и малко под 9, градско гори 12.От сервиза където е монтирана уредбата яно не могат да е настроят както трябва, понеже казват че повече нямало на къде.Интересуват ме други колеги с Пунто, как е при вас, какъв разход ви дават Пунтотата.Фиата е 1.1 55 коня.Колата е на майка ми ,и е кара доста спокоино, жена е все пак, а разхода е доста доста висок.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Висок разход на газ-Пунто 1.1
Collapse
X
-
E, чак така не го кара, не е такъв гламав така да се каже водач :P .Вчера и аз е карах из пловдив, вечерта , откъм 9 и нещо , докато изгоря десетте литра газ, които бях сипал.При трафика по това време, и при преобладаващото жълто мигащи светофари, с доста умерено каране, без много много даване на газ, със скорот 60 70 км,да кажем.И тук там 8-0 където може, колата мина точно 102 км.Карах я докато не иска да върви и с 30км.Разхода трябваше да е с поне 2 литра надолу.Коментирам с познати, прятели и така натаък, доста хора се оплакват че са чували, или някои дори са имали или са се сблъсквали с същия случаи.И повечето твърдят че италиянските мотори горели много.Което ми се струват пълни глупости.Все пак не е възможно 1.1 сигател да гори толкова много.Някак си не се връзва.Та затова моля, ако може повече колеги да споделят информация и опит отнсно разхода на пунтоотот.Благодаря за което , предварително. ПоздравиFIAT PUNTO POWER
Малко ти е висок разхода. Провери си запалителната уредба - кога за последно са сменяни свещите, дали не искрят кабелите. Също и въздушния филтър.На жена ми пунтото харчи 9,8 градско и 7,3 извънградско - това e по статистика от www.spritmonitor.de. Предполагам извънградското може леко да падне, но в общи линии е реален разход на газ за 1.1 двигател. По каталог разхода на бензин е 8,9 градско 5 извънградско.
Коментар
-
Мога да споделя за мята кола. Същият мотор е . 176А6. Старият, един вид...Уредбата е нова. На окол месец. Градско така и не успях да я засека, че откакто я сложих, анвъртях над 3 000 км, все извънградско.При каране с около 80-90, ми гори около 6. Да не кажа и по-малко. А, при скорост над 110 - вдига до целите 7/100... За по-висока скорост н съм засичал, защото не се седи вътре... А, дуг колега, много правилно каза - ако изчакаш да паднеш на 50 на 5-та предавка, и искаш да ускориш на 5-та с газ до дупка..сигурно ще вдигне до 15 .... Аз превключвам при 3 000 оборота.FIAT Punto '94, 1.1 Petrol
Коментар
-
Тоя мотор иска оборот,при каране на ниски обороти на висока предавка няма икономия на гориво,пробвано и проверено.Моя разход е 6-7.5 извънргазско и 8-9градско.Причини за висок разход според мен въздушен филтър,сменям задължително на 4000х.км.,свещи-стари или нерегулирани,аз карам на 0,9-1мм. разтояние,кабели и не на последно мястокалпава настройка на газовата.Забравих и още нещо не добре обезвъздушен изпарител,ако ти е монтиран високого има и тоя проблем.Дано да бъда полезен.Поздрави!Fiat Multipla 1.6 16v BiPower 03:Lancia Delta3 1.6 16v 120 multijet
Коментар
-
Пунто 1.1 98-ма. В момента го кара баща ми и не му е сменяно нищо (щото ме мързи). Имам предвид въздушен филтър (над 10 000 км), мембрани (изпарител БРЦ Техно 5-та година). Разход София и извън София (смесено) 10/100. Върви като змей. Също така и нищо не му е регулирано. Не, че се хваля де (няма защо), ами просто като чета "какви проблеми създавали газовите уредби"...))) Е - тая не създава никакви вече пета година... Разхода на бензин е около 8 - 8 и малко... Може да пали само на газ дори и зимата... ии..така
Коментар
-
Колега, имах такова пунто самоче с 6 скорости и трябва да ти кажа ,че нямаше сила която да го накара да гори по-малко7-7.5 извън градско и 12 в София още повече ,че всичко по електриката беше перфектно.Но с най-малките моторетки е така , иначе имах ланча ипсилон 1.2 60коня и харчеше 5.5 на дълго и 8 в София.Успех.
Коментар
-
.
с риск да ме опровъргаете но всеки ден минавам минимом 70-80км от два три дни реших да карам екстремно и разхода ми е еднакъв с този на разумното каране мисля си че малките двг искат обороти за да са в режим а ниските ги товарят и дават разходпунто MK1 1.1 98г
МЕТАН
През 2012 се очаква да свърши света.. Ако искате да оцелеете - елате в България, тук сме с 30 год. назад...!!!
Коментар
-
Ами и аз веве клоня към това мнение, защото имам чувството че наистина е така.Найка ми я кара само в фрада, бавничко и спокоино, сигурно повече от 60 70 в града рядко вдига, сменява скоростите сигурно на 2000 .....Другата седмица му се яхвам аз , и ще видим как ще е !FIAT PUNTO POWER
Колега аз съм с Пунто 1.1 55 коня но 6 скоростна кутия /от значение е определено/ ,газово LOVATO /обикновенно/ без емулатори и тем подобни ,разхода ми в града с нормално каране/ 60,70,80 км в ч./ е 9.5 - 9.7 , извън града с нормално каране 100,110 км в ч. разхода е 6.9 - 7.2 .Реглажа си го правих сам ,много зависи от това дали си със сменен въздушен филтър ,сменени кабели на свещите и сменени свещи,другото е реглаж на газовото / аз го направих по следния начин/ -----> колата трябва да е в потходяща температура след това идва тънкуста на реглажа,завиваш трйника до край ,след това правиш 4 пълни оборота на врътката,след това даваш газ до дупка и започваш да затягаш врътката на тройника бавно докато мотора не започва бавно глъхне ,когато настъпи този момент ,отвиваш врътката до като мотора се издуе с пълна мощност , отпускаш газта и регулираш оборотите / трябва да са между 850 - 900 / .За да разбереш дали си направил правилен реглаш ,сядаш в колата и тръгваш на 2 като постепенно ускоряваш ,ако колата придърпа значи трябва да и отвиеш трйника още полвин оборот ,докато не добиеш правилната смес на гориво .Когато дойде момента колата да се върви прилично без да придърпва и глъхне значи си направил правилен реглаж на газовото ти.Надявам се че си меразбрал с обясненението ми,при мен подейства ,ще подейства и при теб.Поздрави
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар