Колега, за да имаш с какво да сравняваш:Градско 14-16 зима и 11-13 лятоИзвънградско 9-12 в зависимост с кои "обувки" съм Извънградско при 90-110 км/ч твърдо 7.5Моята газова е със изпарител Tartarini и с ламбда контрол. Сменял съм мембрани.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Изпарител OMVL
Collapse
X
-
stef написа:колегите от алфа форума лъжат , ако им гори 9-10 газ то колко ще е на бензин тогава 6 ли ? всичко е много относително особено когато става въпрос за градско каране но мисля че 12-13л е нормален разход за 100 кс автомобил
Коментар
-
Todor_Gagovski написа:все пак говорехме за градско каране в зимни условия. аз имам 6 светофара до работата ми а до там е 4-5км,колата не я родгрявям на бензин.но нека колегата който смени изпарителя да каже какво стана. Честито рождество Христово на всички :D
Коментар
-
Благодаря колега, снимките са много детайлни!Първото което ми прави впечатление е че смесителната плочка е непосредствено преди дросиловата клапа, а при мен е след дебитомера и е само с един захранващ маркуч /не знам дали това дава отражение/ Това което не разбрах е има ли симулатор на дюзите и ламбдата /не видях да има ламбда контрол/Иначе с новия изпарител ми направи 40 км. чисто градско /на отсечки по 2-3 км за 3-4 дни/ и 60 км. на дълго /100-110 км./ч./ със 11 литра газ, което си е 11/100 смесен разход. Предполагам че понеже мембраните са още нови разхода ще падне още малко - обаче вървежа е като на бензин /че и по-добре/ от вчера съм и позатворил тройника и предполагам че и това ще даде отражение.Не искам обаче да си спъвам колата! Нека покарам още малко и ще Ви кажа окончателно дали има ефект от смяната на изпарителя. Благодаря на всички за отзивчивостта!Lancia Kappa 2.4 JTD 99`
Uno 75 1.5i.e.8V 88`
Коментар
-
Чак ме е страх да си кажа ама 110 км. със 11.5 литра газ от които 50 на дълго и 60 градско при всяко едно положение разхода ми е паднал с поне 2 литра а днес само на дълго 8/100 и то с климатроник и газене /за справка преди беше 11 при тия обстоятелства/ Ще покарам още малко и ако нещата се задържат така тогава твърдо ще мога да кажа че изпарителите OMVL REG - 90 не стават!Lancia Kappa 2.4 JTD 99`
Uno 75 1.5i.e.8V 88`
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар