Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ламбда сонда на Браво 1.4

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

vankata85 написа:
    стигам до изводите че каквото и да правя без ТАП разхода под 8 на 100 извън градско няма да падне. С ТАП може и под 7 да се докара с икономично каране. Благодаря колеги ще видя колко ще ми струва да ми сложат един ТАП
    Ето колега ТУК ТАП-чето струва 30 кинта, но пише че е за VW/Audi и трябва да провериш дали на теб ще ти свърши работа.

Коментар

гледах и на други места по 30 лева но не знам дали ще стане ако някой знае да каже

Коментар

момчета ,мноо ми е интересно как говорите за тапове все едно слушам една жена каза че....с тапа ще ти се появи мощност в ниските обороти ,това се слага при метан ,щот там колата умирга ,направо едвам потегля .ся на пропанбутан има е доста интересно ,щот там може да се даде някаво предварение в ниските обороти ,обаче след 2500оборота предварението почва да пречи и трябва да се върне ,оказва се че колата гори повече с по голям аванс на дълак път или ако се кара на високо обороти.сега има някой които се мъчат да правят тапове като се опитват да дават различни предварения в различните обороти .добре ,на метан например подават 15-тина градуса и после го намалят на 5-6 за 3500об ама на пропан бутан кат подадеш 5-6 градуса и трябва после да се направят 0 на 2500 не си заслужава тези предварения са колко да подаде тапа +предварението което дава компа на бензин.за колата на газ мога да ти кажа ако ти гори до 15-20% над бензиновия разход ,всичко е нареднапример ако ти гори 7 бензин това значи че ако ти гори над 8.4 газ е зле.ся въпрос -колко ти гори на бензин?с какви свещи си ,не всички са подходящи за газ ,как ти е направена центровката на газ.ако тези въпроси нищо не ти говорят ,питай на кой майстор да си дадеш парите и тва е
        типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
        хюндай акцент 1.5 CNG
        киа каренс +метан

Коментар

dobri_g написа:
          vankata85 написа:
          стигам до изводите че каквото и да правя без ТАП разхода под 8 на 100 извън градско няма да падне. С ТАП може и под 7 да се докара с икономично каране. Благодаря колеги ще видя колко ще ми струва да ми сложат един ТАП
          Ето колега ТУК ТАП-чето струва 30 кинта, но пише че е за VW/Audi и трябва да провериш дали на теб ще ти свърши работа.
          Пуснах запитване в сайта им, НЕ не става въобще за FIAT BRAVO.
          Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
          Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

един казва че има ползва от ТАП друг че няма .... изглежда е доста спорна темата Стигам до извода че без ТАП на ниски обороти харчи повече колата а на високи /над 2500/ харчи нормално. Правилно ли е?Какви свещи са подходящи за този Фиат Браво 1.4 12в на ГАЗ? Препоръчайте ми моля ви А за центровката на газовата ... не знам ходих на майстор, въртя "кранчетата" на изпарителя и маркуча след него и каза че е добре.

Коментар

Свещите който трябва да сложиш задължително трябва да са по каталог за колата,аз карам колата със свещи шампион RC8BYC цената е 9лв на брой вече ги карам 36 000км и колата работи още чудесно,въпреки че са за смяна друго което трябва да знаеш че митовете за свещи направени за газ не съществуват всеки ден ми се случва да изхвърлям такива дано съм ти бил полезен.
              Ex: Alfa Romeo 156 1.8ТS
              Ex: Fiat Bravo 1.4 12V 80 к.с.

Коментар

За 1,4 мотора по каталог си ги дават двуполюсни свещите.Мързи ме да сляза до гаража за да ви кажа какви шампиони сложих преди 2-3 години и нямам никакви грижи вече 25-30 000км.Оня ден ги проверявах - нямат почти никакво износване - разстоянията си им бяха в норма.После като взема една от кутийките ще ви напиша номера.
                Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

vankata85 написа:
                  Да газовата е обикновенна, но няма емулатор, просто има едно реле, когато превключвателя обърне на газ и спира ламбдата. И сега разхода ми е 10 на 100 извън градско, засичах го като пълня бутилката до горе и според мен /и не само/ това е доста голям разход за 1.4 двигател /не карам с повече от 110 км/ч/.
                  нормално.аз съм си слагал сам газова с вакумен изпарител без ламда емулатор (давеше се на бензин бравата и и откачах клемите,опела не правеше проблеми) на опел 1.3 моно и после я сложих на бравата 1.4 разхода е все толкова 10л 110км извънградско.макар че опела беше 60 коня, а бравата 80 с 10 л между 100 и 115км минавах зависи от къде съм заредил газ.сам сам си я настройвал и я оставях до 140 да върви така че да не се изпотявам при изпреварване.имам колега с голф 1.3 гори му 7л ама я е скопил повече от 100 с педал до тенекията не ще да вдига и то по равно.чак такива изгъзици никому не са нужни ,ама той гони икономея и даже не изпреварва.градско почти не карам за това не каментирам.братовчед ми имаше същия кадет 1.3 само че карбуратор и му въртеше делкото,неговия гореше по 8 литра газ и е над 310 000км моя опел беше на 176 000 и лапаше 10л.това са лични наблюдения потвърдени и доказани защото са минали колите през ръцете ми зареждани и карани.не съм фен на никоя марка така че нямам пристрастия.не знам какви щяха да са резултатите с нови мембрани на изпарителя беше ловато,тъи като бравата се кара от родителите ми и точно преди да сменя мембраните с нови ме накараха да сваля газовата защото те ще си я карат и не искат бомба :D

Коментар

batproho написа:
                    Около 170лв. с монтажа би трябвало да ти искат.
                    При мен е за 90лв и е на АЕБ...............(чистак бърсак далавера до изчерпване на количествата)после цената е както дойде...ТАП на АЕБ имат основно за италиянски автомобили както и малко за японски и немски
                    Автомобилни Газови Уредби 0897/556068

Коментар

Working...
                    X