Привет колеги, сложиха ми газова уредба на фиатката Браво 1.4 12в моно ама напрайха като обърна на газ и ламбдата да спира. Така ли трябва да е ? Мерси
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ламбда сонда на Браво 1.4
Collapse
X
-
Re: Ламбда сонда на Браво 1.4
vankata85 написа:Привет колеги, сложиха ми газова уредба на фиатката Браво 1.4 12в моно ама напрайха като обърна на газ и ламбдата да спира. Така ли трябва да е ? Мерси
-
Да газовата е обикновенна, но няма емулатор, просто има едно реле, когато превключвателя обърне на газ и спира ламбдата. И сега разхода ми е 10 на 100 извън градско, засичах го като пълня бутилката до горе и според мен /и не само/ това е доста голям разход за 1.4 двигател /не карам с повече от 110 км/ч/.
Коментар
-
vankata85 написа:Да газовата е обикновенна, но няма емулатор, просто има едно реле, когато превключвателя обърне на газ и спира ламбдата. И сега разхода ми е 10 на 100 извън градско, засичах го като пълня бутилката до горе и според мен /и не само/ това е доста голям разход за 1.4 двигател /не карам с повече от 110 км/ч/.
Коментар
-
Или ТАП, какъвто аз възнамерявам да слагам в скоро време.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
С емулатор Star GAS съм, колкото до TAП-a не съм съвсем съгласен с теб (справка колегата bobi_bravo)Момчето работи в сервиз и също е с мотор 1.4.От известно време си сложи ТАП и разликата в разход и вървеж е коренно различен.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
vankata85 написа:до колкото разбирам ми трябва ламбда контрол и ТАП и това ще смъкне разхода с 1-2 литра така ли е? А чека не свети изобщо при мен, само като паля светва, прави си проверката и угасва.
Коментар
-
Колега при мен разхода на газ извън градско варираше около 7-8 на сто при скорост 110км и около 10 при скорост 150км градско е 12 на сто нямам ламбда контрол.Преди две седмици сложих ТАП и без да пипам настройката сега разхода е с литър и половина по малък. Така че ходи да ти настроят колата на газ анализатор.Четох някой мнения че няма да има разлика на газ ако се сложи ТАП,и мога да кажа че има колата върви с лекота няма заглъхване във високите обороти, както и поведението при ниските е различно. Слагал съм на доста коли на пропан бутан и до сега нямам случай клиент да не е доволен.Ex: Alfa Romeo 156 1.8ТS
Ex: Fiat Bravo 1.4 12V 80 к.с.
Коментар
-
Около 170лв. с монтажа би трябвало да ти искат.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар