Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Относно ЛКС Ланди А/1

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Относно ЛКС Ланди А/1

Здравейте колегистава дума за ЛКС А/1 - Системата не работи и съм със врътка от около 2 години. Единственото за което я използвах е като превключвател при определени обороти.Преди наколко дни свалих въпросният електронен модул за управление и воден от любопитство го отворих за да видя какво има вътре. Както се досещате само гледах умно и нищо не разбрах, но случайно забелязах че едната интегрална схема е цялата черна и липсва едно малко парче от нея - т. е изгоряла. Говорих с един познат според когото това е управлението на степ мотора и прояви желание да я ремонтира, но ни изникна въпроса трябва ли допълнително препрограмиране след смяната.Моля колегите с познания по елекроника да се включат с мнения и препоръки, а е от мен
    F/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
    F/I/A/T/ Marea 1.6 16v 97г. - EX

Колега, Аз също имам такава система LCS- A/1. за интегралната схема не мога да кажа нищо, но като цяло системата не е Самоадапривна и ти трябва специален тестер или кабел програма и компютър, които колпоненти до ден днешен не знам някои да разполага с тях, че да може да се настори тази система. Ако бъркам ще се раздам някой да каже обратното... Успех .

Коментар

Здравеите-колега моята Брава 1.6 доиде с такава ламбда контрол от Италия-имам я от 2 год. и скоро един газаджия разбра че е изклучена и че стьпковия мотор за газовото е заменен с врьтка-така е направено в Италия-и аз сьм тьрсил кабели за тоя ЛКС но уви маи в БГ няма-а и казват че е стар модел(газовото е Landi Renzo)Успех и ако намериш такьв кабел -Пиши :P

Коментар

malinovjr написа:
        Колега, Аз също имам такава система LCS- A/1. за интегралната схема не мога да кажа нищо, но като цяло системата не е Самоадапривна и ти трябва специален тестер или кабел програма и компютър, които колпоненти до ден днешен не знам някои да разполага с тях, че да може да се настори тази система. Ако бъркам ще се раздам някой да каже обратното... Успех .
        Да знам че не е самоадаптивна, но човека които ще я прави смята че настройките са записани на ПРОЦЕСОР - т.е най голямата интегрална схема, а тази малката е само за управление на степ мотора, нещо като преобразувател на сигнала. Въпросът е че не е на 100 % сигурен. Затова пуснах темата ако някой се е занимавал с този род подмяна да каже и да сподели опит. Иначе не ни пречи да опитаме. Така или иначе този модул не върши основната работа за която е предвиден.Ако не стане - то е ясно - нов. :D

Коментар

колега снимай схемата аз имам същата имам и софта и схема на кабела,драйвера на мотора не се програмира снимай и ще ти обадя дали да я хвърляш
          alfa romeo 145 1.3 boxer-моята гордост
          fiat bravo TD100-печката на брата

Коментар

Колега-пусни ги тея схеми да ги видим :P

Коментар

схема нямам но имам една удобна за отваряне.схемата не е сложна един PIC16F874 за акъл една L293D да управлява стъпковия мотор,ULN2003 да оправлява релетата и периферия,важнотото е какво е записано в паметта на контролера.а схемата за кабела е повсеместно известна MAX232.това е

Коментар

Пусни я като за индианци ,че не сьм много в час-не разбрах кво зн. тея ськращения :P

Коментар

ето я
                  Прикачени файлове

Коментар

ето и снимките на модула. Не са с добро качество, за което се извинявам, но са правени с телефона.на първата с червено е оградена изгорялата схема, а на втората е същата в близък план.Колега marian2784 тази схема която си дал за какво служи? За настройка/програмиране/,или за тест на степ мотора?Благодаря
                    Прикачени файлове

Коментар

служи за драйвер на стъпковия мотор много е разпространена и не се програмира можеш да я купиш и да я смениш свободно.иначе това дето се програмира еголямата с хартиения етикет

Коментар

marian2784 написа:
                        служи за драйвер на стъпковия мотор много е разпространена и не се програмира можеш да я купиш и да я смениш свободно.иначе това дето се програмира еголямата с хартиения етикет
                        Благодаря за инфото колега. Ако успем да съчетаем ангажиментите с моя човек, другата седмица ще я сменим и ще пиша отзиви

Коментар

marian2784 написа:
                          Благодаря за инфото колега. Ако успем да съчетаем ангажиментите с моя човек, другата седмица ще я сменим и ще пиша отзиви

Коментар

дано да е само от нея но проверете и птечките от интегралата до буксата сигурно е изгоряла някоя

Коментар

И мойта система уж е същата А/1 пък платката леко различна идва.. Някакъв софт дръпнах от нета, не знам дали работи, май е само за под ДОС. Прикачен е.
                              Прикачени файлове
                              Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Working...
                              X