Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как се определя дали е бедна или богата сместа с мултицет?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как се определя дали е бедна или богата сместа с мултицет?

Колеги здравейте. Знаете ли как се определя дали дадена смес е бедна или богата на АГУ с мултицет. В случая аз съм с Брава 1,6 16V 103 к. с. с АГУ БРЦ АТ90Е. Наблизо няма добри майстори, а още повече газ анализатори, и затова реших да се пробвам сам да си настроя АГУ-от (ако е възможно), няма да е като на газ анализатор но поне няма да е като сега. Правих ремонт на колата и от тогава разхода ми се промени. Преди беше гр. 13/из.гр от 6 до 7. А сега е гр. 15-16/ из. гр. 8. По интернет откривам различни статии с различни стойности и повечето са за моно инжекциони. Никъде не открих за fiat. Предполагам темата ще е полезна за повечето колеги недоволни от разход и вървеж на газ. Ще съм благодарен и ако някой който разбира да обясни след като се определи дали е бедна или богата сместа, кои врътки от изпарителя се пипат за да се настрои АГУ-то. Досега съм пипал само врътката на тройника. парви ми впесчатление че някой път когато съм на 5-предавка и натисна по резко педала на газта над 2,500 оборота ми светва лампата на инжекторите (незнам дали така се нарича, но така съм чул че и казват и затова я наричам така). при което явно сместа е или бедна или богата. Случвало ми се е и пак при такова натискане на педала тази лампа да не ми святка изобщо, но това е пак след пипане на врътката на тройника (но тогава разхода е по висок).

Колега, мога да ти дам идея: от нета ще си свалиш програма Осцилоскоп. Моята се казва ’Digital Oscilloscope’ след това купуваш две щипли кабел двужилен и един моно жак стандартен, запояваш. жака се включва на мястото на микрофона в звуковата карта на колпютъра. Свързваш едната щипка към маса другара към кабела които е ’сигнален’ на ламбда сондата ти. Стоитостите които трябва да се считат за ’’референтни’’: Графиката трябва да има възможно наи - малки отклонения след пиковете при различните тактове на двигателя. Успвх

Коментар

malinovjr написа:
      Колега, мога да ти дам идея: от нета ще си свалиш програма Осцилоскоп. Моята се казва ’Digital Oscilloscope’ след това купуваш две щипли кабел двужилен и един моно жак стандартен, запояваш. жака се включва на мястото на микрофона в звуковата карта на колпютъра. Свързваш едната щипка към маса другара към кабела които е ’сигнален’ на ламбда сондата ти. Стоитостите които трябва да се считат за ’’референтни’’: Графиката трябва да има възможно наи - малки отклонения след пиковете при различните тактове на двигателя. Успвх
      Много ги благодаря за отговора. Днес няма да имам време, но утре ще взема кабели и ще се пробвам да направя такова устройство. Дано с негова помощ да си настроя АГУ-то. Надявам се, че ще мога да дръпна от някъде тази програма (ако е безплатна). Има ли вероятност като свържа жака към звуковата карта да изгоря компютъра, защото съм с лаптоп. Само това с графиката не го разбрах, но дано като го видя на екран да го разбера.Намерих едни линк със снимки, предполагам че говорим за тази програма http://www.picotech.com/digital_osci..._software.html

Коментар

Колега програмата е подобна. За звуковата карта не се притесняваи няма да изгори. Пиши си пощата да ти пратя едни снимки и посяснения относно графиката .

Коментар

malinovjr написа:
          Колега програмата е подобна. За звуковата карта не се притесняваи няма да изгори. Пиши си пощата да ти пратя едни снимки и посяснения относно графиката .
          Здравей. Пощата ми е marto_gp@abv.bgМожеш ли да ми дадеш насока къде да търсия програмата, защото по интернет намирам много програми Oscilloscope, а по българските торент сайтове я няма. Ако можеш ми намиши точно името на програмата. Предварително ти Благодаря.

Коментар

колега ще ми пратиш ли и на мен инфотоилинаправо го качи да е достъпно за всички
            alfa romeo 145 1.3 boxer-моята гордост
            fiat bravo TD100-печката на брата

Коментар

колега,ако е възможно качи го да го видим всички.според мен е супер готино това решение.
              ГРИЖА СЕ ЗА ФИАТА

Коментар

ДА ДА ДА дай я тази програмка да я видим. и кой е кабела на сигнала на сондата така и не го научих този английски.
                F/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
                F/I/A/T/ Marea 1.6 16v 97г. - EX

Коментар

кабела на сигнала на ландсондата черен но от самата ланд сонда преди жака а не след че там си сменят цветовете
                  ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
                  ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

Здравейте колеги.На този сайт е програмата осцилоскоп: http://www.zeitnitz.de/Christian/scope_en . Друго което трябва е: двужилен кабел, моно жак стандартен и две щипки за кабели.Запоява се, жака се включва към входа на микрофона на компютъра едната шипка е маса другата към сигнала от ламбда сондата. След това започваш да настроиваш графиката която ще излезе.Ще има още инфо ама трябва да направя някоя друга снимка.

Коментар

колега,много ти благодаря,радвам се когато има хора като теб.с уважение nikos
                      ГРИЖА СЕ ЗА ФИАТА

Коментар

Колеги здравейте. Днес ще направя кабелите и да се надявам, че през почивните дни ще имам време да пробвам програмата. Ще напиша какъв е резултата.П. П. Знаете ли къде се намира ламбдата на моя двигател -1.6 16V 103 к.с. и от кой кабел да взема сигнала (ако са повече от един).

Коментар

здр. колегаМахаш черния капак този които покрива диагностичния кабел. Сигналния кабел на сондата трябва да е черен. трябва да вземеш сигнал след socket-а на сондата (без да я разкачаш).Успех

Коментар

malinovjr написа:
                            здр. колегаМахаш черния капак този които покрива диагностичния кабел. Сигналния кабел на сондата трябва да е черен. трябва да вземеш сигнал след socket-а на сондата (без да я разкачаш).Успех
                            Благодаря за отговора, но нищо не разбрах, няма ме никакъв по електрониката Къде се намира диагностичния кабел и какво значе socket. Предварително ти благодаря.

Коментар

Браво КОлега Утре ще кача снимки, че с думи май няма да се разберем.

Коментар

Working...
                              X