dudulia написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Настройка на газовинжекцион
Collapse
X
-
Има ново развитие около газовата,значи наскоро си купих виса и с мой приятел си закачахме колите,той има същата като моята Ланчия 2.0 16в и забелязах ,че стойностите на мап сензора при мен са по-високи,и бензиновите времена също са по-високи.При мен мапа е 330 при него 230 ,при мен бензиновите времена на празен ход са 3,5 мс при него 2,7.Реших ,че ми спуче въздух от някъде след дросела и се хванах един ден и махнах всмукателния колектор и проверих всички маркучи за вакум,поверих и щуцерите за газовите дюзи бяха доста хлабави,стегнах ги с локтаит и друго нищо не открих.От всичко никаква промяна,реших да проверя и зацепването,открих че ремъка е хлабав и ролките са заминали,а съм ги сменял преди 12 000км,смених ангенажа всичко ново и пак закачих на висата имаше малка промяна мапа стана 310 на празен ход.Мъдрих го доста и с моя приятел стигнахме до извода,че сигурно клапаните са натегнати,този мотор е с механични повдигачи и е с пулове.Събота махнах капака на клапаните и замерих всмукателните горе долу добре,изпускателни остана ли почти без хлабина 0,1 при положение че трябва да е 0,5мм.Откачих,защото пак трябва да се махат ангенжа и всички ремъци за да махна валовете и да извадя пуловете.Купих си инструмен за вадене на пуловете без да се махат валовете,но не стана може би става за 8 клапановите,почнах да се мъча да ги махам,напраих си приспособленя да задържам повдигача надолу и успях,регулирах ги и станаха перфекно.Запалих я и чудо мапа ми е 230 ,нагласих оборотите от винта на дросела и времента на празен ход ми стаха 3.08мс,а при моя приятел са 2,7мс,което значи че имам проблеми с налягането на бензина.Купих си комлект за мерене на налягането на бензина и налягането ми е 2,8 бара, а трябва да е 3 бара,явно от тази малка разлика в налягането,ми идва и разликата в бензиновото време.Сега съм на етап да разбера да ли от помпата или от регулатора на налягането,като съм по сколонен да е той,тъй като колата върви добре на бензин във високите обороти. Направих нова настройка на газовата и сега времената на газовите инжектори са ми 4,5 мс на паразен ход и при рязко даване на газ стигат до 20 мс,сега явно заради по ниският мап,диференцялното налягане ми стана 2 бара,което малко ме претеснява.В момента дюзите са 2,2мм и се змислям да ли да не ги увелича на 2,4 примерно и да намаля налягането на 1,5 бара.Как мислите или така да я оставя.Fiat Punto 1.2 16 v ELX automatic 00"
Lancia Delta HPE 2.0 16V 95"
Коментар
-
u_bo
с какво мериш времената на Г. инжектори?аз бих оправил проблема на бензин и тогава да се чистят проблемите на газ.
Коментар
-
Газовите времена ги гледам през софта за газовата.Тази събота ще оправя проблемите с налягането на бензина и времената на бензин и после ще настройвам газовата.Това дифернцялно налягане 2 бара не затормозява ли газовите инжектори,при мен са Валтек?Fiat Punto 1.2 16 v ELX automatic 00"
Коментар
-
alfista написа:Газовите времена ги гледам през софта за газовата.Тази събота ще оправя проблемите с налягането на бензина и времената на бензин и после ще настройвам газовата.Това дифернцялно налягане 2 бара не затормозява ли газовите инжектори,при мен са Валтек?Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
dudulia написа:alfista написа:Газовите времена ги гледам през софта за газовата.Тази събота ще оправя проблемите с налягането на бензина и времената на бензин и после ще настройвам газовата.Това дифернцялно налягане 2 бара не затормозява ли газовите инжектори,при мен са Валтек?Fiat Punto 1.2 16 v ELX automatic 00"
Коментар
-
alfista написа:dudulia написа:alfista написа:Газовите времена ги гледам през софта за газовата.Тази събота ще оправя проблемите с налягането на бензина и времената на бензин и после ще настройвам газовата.Това дифернцялно налягане 2 бара не затормозява ли газовите инжектори,при мен са Валтек?Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Ново развитие,приключих с турския инжекцион,преди малко си купих кит на фобос и утре ще си го монтирам.Минах на този варянт ,защото последно се опитах да намаля налягането на редуктора,въртях болта за регулиране ,но налягането си остана същото,не я бах карал колата няколко дни,и сега няма налягане, накъдето и да въртя винта налягането не идва и реших да смениям всичко.Някой ако има нужда от кабел за настройка на BRC и сервизен мап давам ги за 60 лева и двете,като кабела е за ком порт, с преход работи и на USB.Fiat Punto 1.2 16 v ELX automatic 00"
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар