Колегии, издивявам. Мареата стоя пет месеца пред къщи, сега вече се кара. По газовата не е бутано нищо, освен че и направиха преглед и провериха дали има течове - нямаше. Преди стоенето минавах минимум 65 километра за 10 лева газ на празна бутилка. Тогава газта беше 97-98 стотинки на литър. Карах я 2 дни на бензин, около 10 гори (говорим само за градско, не съм я опъвал извънградско). Това докато нямаше преглед. Направиха го, като за прегледа заредих 10 лева газ при 1,09/литър. Карах я с климатик, леко я ръчках - 32 километра. Заредих пак за 10, не я ръчках, само климатик - 40 километра. Заредих за 20 - без никакво ръчкане и почти без климатик (2-3 км да е бил пуснат) - тамън 80 километра. Някой има ли идея какво може да и е станало, та да прай такъв разход? 23 литра газ ми се струват ужасно много дори и при пълен тормоз на колата с пуснат климатик....П.п. обикновено газово.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Прекомерен разход на газ
Collapse
X
-
Re: Прекомерен разход на газ
C4XPL0SIV3 написа:Колегии, издивявам. Мареата стоя пет месеца пред къщи, сега вече се кара. По газовата не е бутано нищо, освен че и направиха преглед и провериха дали има течове - нямаше. Преди стоенето минавах минимум 65 километра за 10 лева газ на празна бутилка. Тогава газта беше 97-98 стотинки на литър. Карах я 2 дни на бензин, около 10 гори (говорим само за градско, не съм я опъвал извънградско). Това докато нямаше преглед. Направиха го, като за прегледа заредих 10 лева газ при 1,09/литър. Карах я с климатик, леко я ръчках - 32 километра. Заредих пак за 10, не я ръчках, само климатик - 40 километра. Заредих за 20 - без никакво ръчкане и почти без климатик (2-3 км да е бил пуснат) - тамън 80 километра. Някой има ли идея какво може да и е станало, та да прай такъв разход? 23 литра газ ми се струват ужасно много дори и при пълен тормоз на колата с пуснат климатик....П.п. обикновено газово.
-
Първият път беше една, дето не и гледах името, ама не от известните, вторият омв, третият шел... И между другото пропуснах да спомена, че на бензин си работи напълно нормално, не само разхода е нормален, на газ единственото, което се различава от нормално е едно лееееко придърпване около 1000-1500 оборота.Fiat Marea 1.8 16V 1998'
Коментар
-
Свали ръчната? Шегата на страна ако не откриеш проблема мога да ти препоръчам моя газаджия слага ми газовото на 1,6 и на хгт-то и съм мн доволен знае какво прави ако искаш драсни едно лс.Fiat punto 1,1
Fiat bravo 1,6 16v
Fiat bravo 2,0 20v
Honda civic 1,5
BMW e30 '84 150+hp Opel Omega B '98 116hp back to HGT, Peugeot 306, Astra F...
Коментар
-
Мерси, засега поне ще пропусна...Уча в Ту и на 2 метра от паркинга има газаджия, отидох да регулира изпарителя (или нямам идея как му се вика) и се оказа, че е вкарвало прекалено много газ. Намали я, пробвахме я... тая моментна загуба на мощност ме уби, много започна. Заслушахме се - пат, пат... Махнахме капака на свещите ии едната бобинка прай искра отвън. И аз долу-горе се зарадвах, една бобинка, какво толкова. Сега отворих сайта на аxm, идва ми да се хвърля отнякъде... 250 лева.....Fiat Marea 1.8 16V 1998'
Коментар
-
Тази бобина, оригинална, е към 170лв. А ако имаш късмета двигателя ти да е от "новите" (след 98 или 99, не помня), цената ѝ е малко над 100лв. Тези цени са от Вантотрейд, и бобината беше абсолютно същата като тази, която свалих, с логото на Хитачи.ПП И на мен ми гореше към 20/100, докато карах на три цилиндъра. Надявам се и при теб проблема да е само това.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар