Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

МПХ на АГУ БРЦ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

МПХ на АГУ БРЦ

Здравейте колеги. Забелязах, че на колата ми фиат брава 1,4 вместо троиник на маркуча от изпаритела към плочката има едно нещо като клапан. Разбрах, че то май е моторче за празния ход. Та въпроса ми е как мога да го разбера дали работи. Уредбата е БРЦ и е монтирана вИталия. По точно така я купих колата. И дали ще е проблем да махна това нещо като клапанче и да си сложа тръбичка с врътка отгоре за регулиране, че така както е под 10/100 извън града при скорост90/100 не мога да я сваля. Благодаря предварително.

Re: МПХ на АГУ БРЦ

fiestahdi написа:
    Здравейте колеги. Забелязах, че на колата ми фиат брава 1,4 вместо троиник на маркуча от изпаритела към плочката има едно нещо като клапан. Разбрах, че то май е моторче за празния ход. Та въпроса ми е как мога да го разбера дали работи. Уредбата е БРЦ и е монтирана вИталия. По точно така я купих колата. И дали ще е проблем да махна това нещо като клапанче и да си сложа тръбичка с врътка отгоре за регулиране, че така както е под 10/100 извън града при скорост90/100 не мога да я сваля. Благодаря предварително.
    колега, уредбата ти е с ламда контрол. не бързай да го махаш. С врътка ще свалиш разхода, но за сметка на динамиката и малко повече проблеми. Не знам какъв е нормалния разход за този мотор, но ако 10//100 е завишен търси проблема другаде. Моторчето най вероятно си работи, щом колата си върви. По скоро изпарител или показания на ламбда сондата,газоразпределение, свещи кабели, въздушен филтър. насочи се към тези неща. В болшинството от случаите проблема е там. дай повече инфо какво си проверил, как върви на бензин, какъв е разхода? Успех
    F/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
    F/I/A/T/ Marea 1.6 16v 97г. - EX

Коментар

Сменил съм кабели, свещи и въздушен филтър на бензин не я знам колко гори понеже не съм я засичал. За ламда сондата незнам дори как да я проверя не ми свети инжекцииката на таблото и за това си мисля че ламдата трябва да е добре.

Коментар

ако сместа ти е бедна МПХ не действа тоест седи винаги отгворено, иди да ти настроят изпарителя, обаче за този ламбда контрол има спец тестер успех
        Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
        Втората......пак същата!
        (_-_)______////_______(_-_)
        Punto75-Вече на жената!
        Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

fiestahdi написа:
          Сменил съм кабели, свещи и въздушен филтър на бензин не я знам колко гори понеже не съм я засичал. За ламда сондата незнам дори как да я проверя не ми свети инжекцииката на таблото и за това си мисля че ламдата трябва да е добре.
          сондата излиза на комп.диагностика, иначе колегата bmahob те е насочил правилно за изпарителя. настройка или смяна на мембрани.
          F/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
          F/I/A/T/ Marea 1.6 16v 97г. - EX

Коментар

Благодаря ви колеги, стана ми ясно, сега вече ще действам.

Коментар

Working...
            X