Защо когато на празна бутилка заредя 10 лева на сегашните цени това прави 10.2 литра и минавам 78 километра...това праи разход 13/100 а когато заредя на празна бутилка до горе 21 литра и минавам 180 километра което прави 11.6...при един и същи стил и при едни и същи условия тоест където и да ида тамнъ загрее колата и после я загася.....а и нормален ли е тоя разход за 1.4 12в
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Аномалия при разход на газ
Collapse
X
-
Колега тази разлика която я виждаш аз я виждам като 1 л. и я виждам като нормална все пак каращ двойно повече което значи двойно по дълго време.При перфектни условия всяка сутрин заработа един и същ път един и същ стил на каране при една и съща температура ще даде най вероятно същия разход.Може да сложиш и фактори като музика, парно, фарове, изпреварване, и др.Така че не го мисли ако ти топли сърцето зареждай само до горе. П.С. Вижда ми се много този разход ХГТ-то гори 13 газ чисто градско 9ч. и 18ч. с обикновенно газово, а този мотор мисля че ние е икономичния ПоздравиFiat punto 1,1
Fiat bravo 1,6 16v
Fiat bravo 2,0 20v
Honda civic 1,5
BMW e30 '84 150+hp Opel Omega B '98 116hp back to HGT, Peugeot 306, Astra F...
Коментар
-
Работата на първата степен /за високо налягане/ на всеки изпарител е да подържа налягането на входа на втората степен винаги еднакво независимо от количеството/налягането/ на газта в бутилката .Ако има неплътност в клапана или някакъв друг проблем при пълна бутилка налягането което постъпва към голямата мембрана /втора степен/ е по голямо от това при празна бутилка -съответно по богата сммес и по голям разход.
Коментар
-
Това си е тествано многократно Зареждаш до горе минаваш 100км после пак до горе или другия вариант който не е много удачен и неточен слагаш 10лв и караш когато свърши. Много ясно че първия е най-верен, защото в бутилката се създава налягане, а иначе ни трябва налягане но когато има няколко литра в бутилката налягането не е достатъчно и си смучи газ толкова че да й стигне налягането, тоест повече зареждай до горе и след като минеш 100км пак зареди до горе и ще видиш колко ти харчиFiat Bravo 1.6 16v 103HP + ГИ Lovato
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар