Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблеми с газовта - "гърми"?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблеми с газовта - "гърми"?

Здравейте колеги!Да започна с обяснението на проблема. Преди 4 години ми монтраха газова уредба на колата (Пунто мк.1, 1.6инжекцион, колата няма газов инжекцион) Монтираха всичко, но забравиха да сложат кихалка, на кутията на въздушния филтър. Според майстора, монтажа бил такъв и колата не трябвало да "гърми" , гърмели тези монтирани от некадърници. След няколко месеца системата " гръмна" и счупи кутията, както и да е... сложих кихалка и колата си вървеше без проблем, харчеше нормално... е от време на време пукаше ама приемливо. От тогава до сега, всяка година това пукане се усилва и услива, та до ден днешен. В момента колата се пука, нон стоп и едвам се кара на газ, прекъсва и поема много трудно на ниски. С бензина нямам такъв проблем, върви идеално. Проверих кабелите и свещите и нямам проблем с тях. Катализатор същщо нямам. Какво може да е? посъветваха ме да видя изпарителя и по-точно някакви мембрани вътре! Моля ако някой е имал подобен проблем да сподели п.с.След като паркирам колата и я оставя за 5-10 мин от нея мирише на газ!! Това го забелязах днес.
    FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.

Профилактика на изпарителя правил ли си. Кабели, свещи трябва да се проверят, 4 години не са малко особено ако не си пипнал нищо.
    Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

Ми уж ги гледах /без изпартеля/, но пак казвам на бензин колата върви перфектно.

Коментар

Смени си кабелите и свещите,газта е чувствителна на свещите и кабелите. Колко км. си минал с тях?
        Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16V 97г.с АГУ
        Fiat Bravo SX 80 16V 99г. с ГИ АС

Коментар

Обеднена смес?
          "Без сърца, сме просто машини"
          Toyota Prius 1.5 Hybrid
          EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

грмежа е най вероятно от бедна смес , а мириса на газ от спечени гумички на клапана. отиди на газаджия да ти провери изпарителя и клапана на газта. този клапан спира притока на газ по системата когато мотора е изгасен. на клапана има и филтър за газта. може да е запушен и от там да ти е бедна сместа. отиди на къдърен газаджия. иначе за тази процедура преди година ми взеха около 30 лв материали и труд. :D
            F/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
            F/I/A/T/ Marea 1.6 16v 97г. - EX

Коментар

sacheto написа:
              Смени си кабелите и свещите,газта е чувствителна на свещите и кабелите. Колко км. си минал с тях?
              около 30 000 - 40 000, от както съм я купил преди няколко години не съм ги пипал, само от време на време съм свалял свещите за почистване.

Коментар

bbw написа:
                грмежа е най вероятно от бедна смес , а мириса на газ от спечени гумички на клапана. отиди на газаджия да ти провери изпарителя и клапана на газта. този клапан спира притока на газ по системата когато мотора е изгасен. на клапана има и филтър за газта. може да е запушен и от там да ти е бедна сместа. отиди на къдърен газаджия. иначе за тази процедура преди година ми взеха около 30 лв материали и труд. :D
                Това звучи добре! На мен ми е писнало от "майстори" искам да опитам сам, да си оправя нещата. Като време при майстора колко отне?

Коментар

Пич за 40 000 км. сменял ли си филтъра в газовия клапан, щом поема трудно на ниски сигурно не си, предполагам че като цяло нямаш мощност. Отдолу на изпарителя трябва да имаш тапа за източване на конденза и боклуците от газта, там също трябва да се пипне. Вече след тези 2 процедури настройка на изпарителя, ако продължава да гърми сменяш свещи и кабели. Колата може да върви на бензин добре, но той не е чувствителен на калпави свещи, докато газта има много висока детонационна издържливост, не и ли подадеш хубава искра не гори както трябва. Друго което се сещам вече е, че може да са се опекли клапаните на двигателя и за това да няма мощност.
                  --Старата ръжда любов не хваща!--
                  156 sportwagon 1,9 jtd 115
                  ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Ето този филтър не съм го сменял, нямам на идея къде е и как изглежда иначе за тапичката за конденз - да. Обикновено я отвивам на няколко месеца и изтичат гадостите.Значи проблема е не толкова мощността, в смисъл, че колата си върви и си вдига километри, просто прекъсва, придърпва и като не е в обороти и и дадеш рязко газ гърми. Казаха ми да проверя за някакви изгнили клапани в изпарителя.... освен да започна в събота едно по едно да разкоствам май няма друг начин.

Коментар

Аз те съветвам да започнеш 1-во с нови свещи....
                      Fiat Bravo 1i6

Коментар

d.makaveev написа:
                        Аз те съветвам да започнеш 1-во с нови свещи....
                        подкрепям + това че не всяка свещ е подходяща за газ не смея да препоръчвам марка ,ама има такава тема
                        типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
                        хюндай акцент 1.5 CNG
                        киа каренс +метан

Коментар

Благодаря Ви, ако в събота времето е добро ще започна 1 по 1 и ако открия проблема ще кажа о ткъде е.

Коментар

Working...
                          X