Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Електронен нивомер

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Електронен нивомер

Колеги искам да Ви попитам ако сложа електронен нивомер на обикновена газова може ли да се направи да показва на стелката на таблото където е за бензина? Виждал съм това кола с италианска газова оригинална като превключи на газ и почва да показва нивото на газта .
    Fiat Brava 1.8 ELX 113 HP
    BMW E46 2.0i 150 HP

Да може,аз съм направил моята така Когато превключа на газ уреда на таблото започва да показва нивото на газта.Играчката е голяма обаче защото:1. нивомера на газта действа обратно/при увеличавне на нивото си увеличава съпротивлението а бензиновия е наобратно/.2.Максималното съпротивление на двата нивомера е различно.Решението е следното:1.купуваш ел нивомер за газта какъвто и да е ,режеш/разглобяваш го и подменяш всичките около 30 броя smd резистори с такива по 12 ома ,като в зависимост от бройката изчисляваш с какво съпротивление трябва да са,ако са 30 са по 12 ома и общо правят360 ома/колкото е съпр. на бенз. сонда при минимум гориво/.На самата платка има начин да се обърне действието при въртене/намаляване -увеличававане на съпротивлението при движение/ Има и платки с три извода,на единия се увеличава а на другия се намалява съпротивлението при въртене.След като си готов с платката вземаш едно реле което се захранва от газовия клапан и превключва двете сонди в зависимост от това на какво гориво караш и си готов. Ако намериш ел. нивомер от стара холандска бутилка може да стане и без преправяне защото те са с съпротивления близки до тези на стандартните бензинови сонди. Ако въпреки всичко показанията не са много верни донастройка се прави с един тример вързан последователно на сондата .Кефа е невероятен,вклюваш на газ и хоп стрелката ти се вдига.Цялата работа обаче е хубаво да се прави от човек който е на ти с поялника и е работил smd елементи ,може и в някой сервиз за елекроника например да ти го направят.

Коментар

Колега на мен ми обещаха нивомер от марея която е била с оригинална газова и се надявам се да си е точно направено а иначе си мисля че ще се справя с запояването. Колега значи да видим дали съм те разбрал меря съпротивлението и трябва да го направя 360 ома(колкото е на бензиномера )ако не е толкова де и да му сменя полусите ако се обратното, а ако е близо до моето съпротивление само да му сложа тример за да е по точно.
      BMW E46 2.0i 150 HP

Коментар

Ами да правилно си разбрал но с промяна на на свързването не можеш да обърнеш действието /намаляване увеличавне на съпр./,за целта се преправят пътечки по платката.Ако пък искаш да си напълно точен измери си спротивл. на бензиномера и действай по него. А за оригиналниия от марея той си е най обикновен ,уреда на таблото е допълнителен и не се ползва оригиналния за бензина.

Коментар

MEMO написа:
          Ами да правилно си разбрал но с промяна на на свързването не можеш да обърнеш действието /намаляване увеличавне на съпр./,за целта се преправят пътечки по платката.Ако пък искаш да си напълно точен измери си спротивл. на бензиномера и действай по него. А за оригиналниия от марея той си е най обикновен ,уреда на таблото е допълнителен и не се ползва оригиналния за бензина.
          чакам го да дойде като е тука че го разглобя премеря и снимам и ще ти пиша пак. Мерси много колега златен си .
          BMW E46 2.0i 150 HP

Коментар

и аз да се намеся , понеже нямам ел нивомер трудоемко ли ще е отварянето на бутилката или както там се прави за да се сложи в нея самия нивомер , имам механичен нивомер но той е зациклил на 0 и там си стой в момента бутилката е пълна и той пак там си стой дайте предложенияП.П. сори за спама
            Fiat Marea Weekend 1.8 `99 ELX

http://www.flirt4e.com/test.php?tid=360849411

Коментар

Ел. нивомер се поставя на мястото на стрелката на механичния но първо оправи него.

Коментар

MEMO написа:
                Ел. нивомер се поставя на мястото на стрелката на механичния но първо оправи него.
                а някой може ли да ми обясни как мога да си го поправя ?!?
                Fiat Marea Weekend 1.8 `99 ELX

http://www.flirt4e.com/test.php?tid=360849411

Коментар

Колега това ми е нивомера така като го гледаш можеш ли да кажеш какъв еСега го мерих и ми излезнаха тези стоиности при минимум ми показва 1 преди него 27 , а на максимум ми показва 0,1 или 0 съпротивление а преди максимума 4,8 по твоите обяснения не трябва да ги обръщам защото е като на бензиновата или не
                  Прикачени файлове
                  BMW E46 2.0i 150 HP

Коментар

Свързвай и ще разбереш сам ,това което си измерил не е реално ако е в омове.

Коментар

след малко ще почвам да го правя и ще ти пиша изках някво гсмче ако може ако изникне нещо да те питам Мерси много колега
                      BMW E46 2.0i 150 HP

Коментар

Working...
                      X