Колеги искам да Ви попитам ако сложа електронен нивомер на обикновена газова може ли да се направи да показва на стелката на таблото където е за бензина? Виждал съм това кола с италианска газова оригинална като превключи на газ и почва да показва нивото на газта .
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електронен нивомер
Collapse
X
-
Да може,аз съм направил моята така Когато превключа на газ уреда на таблото започва да показва нивото на газта.Играчката е голяма обаче защото:1. нивомера на газта действа обратно/при увеличавне на нивото си увеличава съпротивлението а бензиновия е наобратно/.2.Максималното съпротивление на двата нивомера е различно.Решението е следното:1.купуваш ел нивомер за газта какъвто и да е ,режеш/разглобяваш го и подменяш всичките около 30 броя smd резистори с такива по 12 ома ,като в зависимост от бройката изчисляваш с какво съпротивление трябва да са,ако са 30 са по 12 ома и общо правят360 ома/колкото е съпр. на бенз. сонда при минимум гориво/.На самата платка има начин да се обърне действието при въртене/намаляване -увеличававане на съпротивлението при движение/ Има и платки с три извода,на единия се увеличава а на другия се намалява съпротивлението при въртене.След като си готов с платката вземаш едно реле което се захранва от газовия клапан и превключва двете сонди в зависимост от това на какво гориво караш и си готов. Ако намериш ел. нивомер от стара холандска бутилка може да стане и без преправяне защото те са с съпротивления близки до тези на стандартните бензинови сонди. Ако въпреки всичко показанията не са много верни донастройка се прави с един тример вързан последователно на сондата .Кефа е невероятен,вклюваш на газ и хоп стрелката ти се вдига.Цялата работа обаче е хубаво да се прави от човек който е на ти с поялника и е работил smd елементи ,може и в някой сервиз за елекроника например да ти го направят.
-
Колега на мен ми обещаха нивомер от марея която е била с оригинална газова и се надявам се да си е точно направено а иначе си мисля че ще се справя с запояването. Колега значи да видим дали съм те разбрал меря съпротивлението и трябва да го направя 360 ома(колкото е на бензиномера )ако не е толкова де и да му сменя полусите ако се обратното, а ако е близо до моето съпротивление само да му сложа тример за да е по точно.Fiat Brava 1.8 ELX 113 HP
BMW E46 2.0i 150 HP
Коментар
-
Ами да правилно си разбрал но с промяна на на свързването не можеш да обърнеш действието /намаляване увеличавне на съпр./,за целта се преправят пътечки по платката.Ако пък искаш да си напълно точен измери си спротивл. на бензиномера и действай по него. А за оригиналниия от марея той си е най обикновен ,уреда на таблото е допълнителен и не се ползва оригиналния за бензина.
Коментар
-
MEMO написа:Ами да правилно си разбрал но с промяна на на свързването не можеш да обърнеш действието /намаляване увеличавне на съпр./,за целта се преправят пътечки по платката.Ако пък искаш да си напълно точен измери си спротивл. на бензиномера и действай по него. А за оригиналниия от марея той си е най обикновен ,уреда на таблото е допълнителен и не се ползва оригиналния за бензина.Fiat Brava 1.8 ELX 113 HP
BMW E46 2.0i 150 HP
Коментар
-
и аз да се намеся , понеже нямам ел нивомер трудоемко ли ще е отварянето на бутилката или както там се прави за да се сложи в нея самия нивомер , имам механичен нивомер но той е зациклил на 0 и там си стой в момента бутилката е пълна и той пак там си стой дайте предложенияП.П. сори за спама
Коментар
-
Колега това ми е нивомера така като го гледаш можеш ли да кажеш какъв еСега го мерих и ми излезнаха тези стоиности при минимум ми показва 1 преди него 27 , а на максимум ми показва 0,1 или 0 съпротивление а преди максимума 4,8 по твоите обяснения не трябва да ги обръщам защото е като на бензиновата или неFiat Brava 1.8 ELX 113 HP
BMW E46 2.0i 150 HP
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар