При метана са малко повечко атмосверките 150-180атм. и бутилките са дебели 10-12мм като кислородните или други сгъстени газове(и тежат зверски).А пропанчето помпите на газстанциите спират на 12атм. а реално трябва да е на 16атм.А разликата е че пропана се намира в течно с-е в бутилката докъто метана е в газообразно с-е и за де се събере необходимия обем се фраска на голямо налягане.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Специален знак за колите с газови уредби
Collapse
X
-
Незнам как го измислиха това със стикерите. По статистика в Италия и Германия най-много се ползва алтернативно гориво, най-вече метан в последните години Имат по над 550 метанстанции. Нито имат стикери, нито има някакви други специални мерки за безопастност. Напротив, поощряват екологичното гориво, има облекчения при закупуване на нови автомобили със заводски газови уредби и т.н.. Хората там са по-платежоспособни, но не си позволяват по левашки начин да им вадят паричките от джоба. Само при нас минава и защо да не ни прекарат отново. Някой чел ли е статистика колко коли годишно са аварирали по причини на газта, колко са се запалили и на колко е оказана помощ от други хора, които евентуално са си задавали въпроса автомобила на газ ли е или не. Не съм чул пожарникари да се изгасили кола. Никой според мен не води такава статистика. Смисъла е друг и съвсем не е в наша полза. Аз съм скептик, научиха ни да сме недоверчиви, дано да греша.Lancia Kappa, 2.0 20V, 155 k. с., бензин/метан
Коментар
-
duw2 написа:Незнам как го измислиха това със стикерите. По статистика в Италия и Германия най-много се ползва алтернативно гориво, най-вече метан в последните години Имат по над 550 метанстанции. Нито имат стикери, нито има някакви други специални мерки за безопастност. Напротив, поощряват екологичното гориво, има облекчения при закупуване на нови автомобили със заводски газови уредби и т.н.. Хората там са по-платежоспособни, но не си позволяват по левашки начин да им вадят паричките от джоба. Само при нас минава и защо да не ни прекарат отново. Някой чел ли е статистика колко коли годишно са аварирали по причини на газта, колко са се запалили и на колко е оказана помощ от други хора, които евентуално са си задавали въпроса автомобила на газ ли е или не. Не съм чул пожарникари да се изгасили кола. Никой според мен не води такава статистика. Смисъла е друг и съвсем не е в наша полза. Аз съм скептик, научиха ни да сме недоверчиви, дано да греша.
Коментар
-
Аз като я видя точно как изглежда лепенката - ще си я нарисувам на фото шоп и ше си я разпечатам сам на самозалепващо фолио.Естествено, че всичко е направено за пари. До година ще има и лепенки със син фон и 12 бели звездички - като знамето на европа, които да сложим на регистрационните номера за да закрият българския флаг като влезем в евро-съюза.Я питайте гърците дали са позволили така да ги рекетира държавата или си карат със старите номера от средата на миналия век.
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:Аман от стикери, лепенки, ваденки, опознавателни знаци и т.н. и т.н. и др. и д.р.Аман от пожарникари във властта.На коледни елхи ги обърнаха тези коли!
Коментар
-
dudulia написа:Според мен всичко е за пари!В цяла европа няма такива стикери по никакви стъкла и какво става,когато ударат е зверски?Няма стъкла,респективно стикер и пожарникарчето не вижда нищо така или инаяе,но така ще събират пари,защото има над 200 000 коли с газови в БГ!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар