Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да регулирам сместа и да намаля разхода на газ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как да регулирам сместа и да намаля разхода на газ?

Здравейте колеги,имам ФИАТ Брава 1.6 103кс с газова Тартарини. До преди да смемя изпаритела колата ми даваше разход от около 7-8 извънградско и около 10л градско. Миналата година го сменях и без да се замислям направих глупоста да разреша да ми сложат някакъв турски боклук и сега разхода е около 15 градско, а извън с мъка успявам да го сваля до 10.Мислех да обедня сместа и по този начин да намаля разхода.Ако някой знае как или някакъв друг начин да намаля разхода нека да ми сподели своя опит?Предварително благодаря
    FIAT BRAVA 1,6 16V 103 к.с.

Здравей колега.Ако питаш мен не си прави такива експерименти.Аз постъпих по подобен начин и започна да ми харчи повече от преди ,а на всичко отгоре и не вървеше.Като обедниш сместа съответно натискаш педала за газта повече, понеже колата не иска да поеме.....оттам, повече мъка за колата.Аз си слагах газовата в индустриална зона. Ако ти се ходи в сервиз иди там. Аз нямам оплаквания от тях, но с Тартарини не знам доколко са се сблъсквали. Сервиза се намира ако тръгнеш от захарната кооперация, към моста на индустриална зона, на светофара в дясно и след около 150 метра има отляво един двор, но не този първия а втория мисля се падаше. Там момчетата имат гараж а и има табели. При мен действа добре, нямам проблеми, но в София разхода вече не е на километър за мен, а на мото-час Най-добри газаджии са ми казвали, че са в Ловеч ако ти се разхожда разбира се.Има и др.вариант да ти харчи повече - ако имаш карта на ЕКО и зареждаш на Изхода за Ловеч - те са Франчайз партньор и миналата седмица като налях от там ми даде доста сериозен разход за Плевен. Там повече не сипвам!
    Skoda AMfabia 1.2 12v
    exBrava 1.8 16V ELX + Анти Гравитационно Устройство (АГУ)

Коментар

Колега от тройника на газовото, навий един оборот покарай 10км виж как е, и така докато не ти хареса разход/вървеж
      Peugeot 307 2.0i ГИ
      ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp

Коментар

А въздушния как ти е ? Ако е кофти като навие с оборот ще стане адски спъната

Коментар

Така и така всичко е омазано завии троиника до толкова че като караш бавно на 2ра 1300-1500 оборота не повече, и подадеш газ (не рязко, но не и много мудно) колата да се зачудва и тогава да тръгне. Спираш, слизаш и развиваш половин оборот и пак същия експеримент докато стигнеш положение в което като подадеш газ колата да поеме нормално, оставяш така и така няколко дена с по 10 лева газ си правиш 2-3 засечки, и от там на после можеш да дорегулираш с по четвърт оборот в +/- и пак 2-3 засечки с по 10 лева, за да си сигурен, щото с една засечка не може да се има вяра. Тва разбира се ако проблема ти опира до настроика.
          Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
          Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
          Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

ами така смятам аз, че проблема е идва защото не е настроена, но следващата седмица ще ходя на далъг път и ще я видя сега как е при хубаво време и с летни гуми.

Коментар

ivan_cirkov90 написа:
              А въздушния как ти е ? Ако е кофти като навие с оборот ще стане адски спъната
              Въздушният филтър провери!Ако е задръстен със сигурност ще ти качи много разхода.
              == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

добре ще го погледна

Коментар

Working...
                X