Колеги,вчера смених филтър "газообразна фаза" на газта.Не беше сменян 15К км. Направи ми силно впечатление ,че маркуча между изпарителя и филтъра беше с налеп, а след филтъра чист и свети.Отворих самият филтър,за да видя какво е положението вътре и.....Зареждам основно на ЕКО,но явно и там газта не е чиста. Странно е,че с предният филтър бях карал 25К км и нямаше такава мизерия по него,но за сметка на това се беше задръстил филтъра за твърди частици,докато сега филтъра за твърди частици беше в доста прилично състояние за сметка на филтър газообразна фаза.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сменяйте си редовно филтрите на газта!
Collapse
X
-
а тези без филтърPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
-
Тези филтри ги има при газовите инжекциони и се намират между редуктора и рейката. Принципно не виждам причина, да не може да се постави подобно нещо и при конвенционална АГУ, но дали има смисъл, не знам. Иначе конвенционалните уредби може да имат филтър за твърди частици в газовият клапан.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
да на новите клапани има, ма моя е от старите няма нищоPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
-
Нека споделя и аз С газов инжекцион съм и едното ми филтърче трябва да се сменя на 15000 км (януари го вадих да го сменям а беше не около 12-13000км и светеше като ново. Зареждат само на Лук Ойл. Започнах да зареждам на Еко и вчера като отворих да видя на кво дереже е беше адски мръсен и го смених. Мисля че от газта на еко е това, явно е доста мизерна.Брат ми има на колата си обикновенна АГУ и той също като започна да зарежда на еко филтърчето му се задръсти буквално и колата нямаше хал.Fiat Bravo 1.6 16v 103HP + ГИ Lovato
Коментар
-
Ето в тази цилиндрична кутиика под въздухозаборника между компютъра и бобината Съвет: Ако е там и ще я отваряш тази кутиика го направи на студен двигател, че ако е карана доста трудничко се отватя Ако пък нямаш друг избор и си я карал а искаш да я отвориш макручето което влиза и което излиза от филтъра е със скоби, освободи ги за да се освободи налягането което е в кутииката и отваряшFiat Bravo 1.6 16v 103HP + ГИ Lovato
Коментар
-
PaUnOff написа:А този филтър за твърдите частици на газовите инжекциони някъде по изпарителя (май се казваше различно ама пак същата роля играе) ли се намира или някъде отделно?Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар