Здравейте, момчета!Дайте идея къде в Пловдив да си закарам колата на газ-анализатор или на ЕЛКОН, за да ми регулират малко разхода, защото в момента ми гори 14-15 на сто газ. Ще ви бъда много благодарен, ако ме насочите към някой евтин и добър майстор.Колата ми е ФИАТ ТИПО 1.4 ie. Благодаря предварително!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Висок разход на газ
Collapse
X
-
Re: Висок разход на газ
cefo написа:Здравейте, момчета!Дайте идея къде в Пловдив да си закарам колата на газ-анализатор или на ЕЛКОН, за да ми регулират малко разхода, защото в момента ми гори 14-15 на сто газ. Ще ви бъда много благодарен, ако ме насочите към някой евтин и добър майстор.Колата ми е ФИАТ ТИПО 1.4 ie. Благодаря предварително!TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
-
Въздушния филтър съм го сменял скоро и мисля че само трябва да се регулира на газ-анализатор, защото до скоро на извънградско ми гореше 7, на градско - 10, но след едно баране където не трябва ми дигна много разхода. Аз също съм ходил в този сервиз преди години с другия ми автомобил и бях доволен,просто ме интересуваше някой да ми даде насока къде е доволен от газ-анализатор и ЕЛКОН. Благодаря ти за отговора.
Коментар
-
Ако знаете какво ми се случи. Заредих колата с газ от някаква нова газ станция и за 100км извънградско ми издуха 12,5/100. Така се ядосах че направо тръгнах да я продавам. Навръщане обаче заредих на Лукойл за 8лв. - 9лт.газ и вече съм минал 115км. изън градско 110 и 5 градско и не съм свършил още газ. Така ни цакат с тези газстанции че направо си е е........ло ма....та. Някой път се питам така като си ни цакат дали имаме сметка да караме вообще на газ. Ти си мислиш че колата не ти е в ред а те ти сипват въздух и ти бъркат още повече в джобо защото ходиш при разни измислени майстори които сменят части все едно си с кооперативната кола и като си сложиш калема накрая май си по на сметка да караш на бензин.
Коментар
-
cefo написа:Здравейте, момчета!Дайте идея къде в Пловдив да си закарам колата на газ-анализатор или на ЕЛКОН, за да ми регулират малко разхода, защото в момента ми гори 14-15 на сто газ. Ще ви бъда много благодарен, ако ме насочите към някой евтин и добър майстор.Колата ми е ФИАТ ТИПО 1.4 ie. Благодаря предварително!FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
Коментар
-
iko79 написа:Ако знаете какво ми се случи. Заредих колата с газ от някаква нова газ станция и за 100км извънградско ми издуха 12,5/100. Така се ядосах че направо тръгнах да я продавам. Навръщане обаче заредих на Лукойл за 8лв. - 9лт.газ и вече съм минал 115км. изън градско 110 и 5 градско и не съм свършил още газ. Така ни цакат с тези газстанции че направо си е е........ло ма....та. Някой път се питам така като си ни цакат дали имаме сметка да караме вообще на газ. Ти си мислиш че колата не ти е в ред а те ти сипват въздух и ти бъркат още повече в джобо защото ходиш при разни измислени майстори които сменят части все едно си с кооперативната кола и като си сложиш калема накрая май си по на сметка да караш на бензин.FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
Коментар
-
Здравейте,По отношение на високия разход на газ искам да Ви кажа, че като изключим недостатъците и проблемите с двигателите, напоследък много често ми се случва с еднакво количество газ да мина различни км. Зареждам основно на ШЕЛ (имам смарт карта) и преди седмица от Димитровград до София ми глътна 23 литра за 240 км., а като заредих в София същото количество газ се върнах в Димитровград, минах около 20 км. градско и после газта свърши чак в Нова Загора, като се прибирах в Бургас. Даже на връщане от София здраво натисках Темпрата (над 130 км./ч). Просто на някои бензиностанции яко ни лъжат колко газ ни сипват. За съжаление не можеш да вземеш туба и да си сипеш, че да видиш как е. Чувал съм, че на Лукойл газта е хубава и не "удрят" в количеството и май ще мина към тях, нищо че Шел също е уж реномирана фирма.Като съвет: първо направете тази проверка (колко ви сипват), пък после ровичкайте по двигателя.Не остана време за подпис ...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар