Така първо да питам, понеже съм скаран с газта, на бравото може ли, да му се сложи обикновенна ГУ или трябва да е инжекцион? Каква е разликата. Вдига ли се разхода на газ? Колко долу-горе вървят уредбите? И в какво се състои монтажа, настройва ли се нещо на компютър при ГИ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Газова уредба на Браво 1.6 - монтаж и съвети.
Collapse
X
-
Аз съм с най-обикновенна газова на пълен инжекцион 1,6 16V 103 коняИмам само един емулатор, който до колкото знам лъже компа на инжекционна за показанията на л. сондата. Незнам защо но не включва автоматично бензин - газ?!? Сигурно не е закачена електрически. Така я карам две години или 30000 км. Свикнах - първият км на бензин и после ръчно превключване.Пали и без проблем на ГАЗ. Топло студено, няма значение.Имам пукане в гърнето, САМО на принудител празен ход(пускане по нанадолнище) - рядко и по често при горещо време. Разход от 8,5 - 9,0 с скорост до 120км/ч без клима. Чувал съм пукане в колектора 2-3 пъти за тези 30000км , и то ако натискаш макар и леко педала на газта докато стартираш - лош навик от една служебна кола.Ако трябва сега да слагам определено ГИ - цените яко паднаха за две годиниBrava 98' 1.6 16V - Червенокосата италианка
Коментар
-
Съвсем прясна информация: понеже смятах да купувам употребявано АГУ се интересувах за цените само на монтажа, та поне в Бургас върви около 70-80лв. услугата.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Аз бих ти препоръчал с две ръце обикновенната газова уредба..Ако имаш малко мисъл и ги чаткаш горе долу нещата,ще успееш и да си я монтираш.Според мен до 200 лв. ще влезнеш с всички тръби,кабеляци и т.н..Ако пък си и намериш от същата кола и по долу от тея пари може да паднеш.Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...
Коментар
-
Аз си я сложих сам на същия двигател с метални колектори. Не ползвам никакви емулатори, само съм откачил дюзите от буксата.Не трупа грешки, Закачена на виза след угасяне не остават никакви проблеми освен self learning,http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
ПОследно сам ли ще си я слагаш или не, ако не мога да ти препоръчам човек, работи в Полски тръмбеш и е много добър, ако ти си купиш частите, той може да ти я сложи за 50лв. Иначе при него си има уредби, аз при него си сложих БРЦ и съм много доволен, излезе ми 500лв. но преди 2 години, сега вероятно ще е по-евтино.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
ThE_PuNiSHeR написа:Днес ходих при газаджиите и ми казаха, че можело да се сложи и ГИ - 900лв. При АГУ разхода се завишавал с 1.5 литра и се получавали, някакви детонации ли кво било... Та засега се чудя, какво да правя, защото при 2.04лв/литър на бензина, малко кофти положение.
Коментар
-
[quote]Бравата ми е 1,6, минала е 45 000 на газне е гърмяла нито веднъжвъв форума е пълно с 1,6 с метални колектори и газнаисти ГИ е по-добрата система, но трудно избива парите сиосвен това е сложна и вероятността за проблеми със самата система са по-голяма[quote]Аз в началото имах два гърмежа но откакто си обогатих сместа нямам никакви подобни. Вече 25 000км имам с газ и съм много доволен. Важното е да ти го постави правилният човек иначе.... колата ми гори,трещи и не знам си още кво УспехFiat Tipo 1.4 91 AGT cat.
Fiat Marea 1.6 16v 99
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар