dudulia написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
разход на бензин при работа на газ
Collapse
X
-
u_bo
dudulia написа:7or37o написа:.... в интервала от 1500 до 5000 оборота колата се спъва и ми обогати сместа с 10%. ....
Коментар
-
u_bo написа:dudulia написа:7or37o написа:.... в интервала от 1500 до 5000 оборота колата се спъва и ми обогати сместа с 10%. ....Fiat Bravo 1.6 16v 103HP + ГИ Lovato
Коментар
-
7or37o написа:u_bo написа:dudulia написа:7or37o написа:.... в интервала от 1500 до 5000 оборота колата се спъва и ми обогати сместа с 10%. ....Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Stefanaki написа:7or37o написа:u_bo написа:dudulia написа:7or37o написа:.... в интервала от 1500 до 5000 оборота колата се спъва и ми обогати сместа с 10%. ....Fiat Bravo 1.6 16v 103HP + ГИ Lovato
Коментар
-
7or37o написа:За маршрутите не се ангажирам, както и да пълня резервоара до горе, защото честно казано едвам ще ми се скъсат от сърцето да бухна 80-90лв да го напълня иначе газовата ботилка си я пълня редовно до горе иначе извън градското ми е едно и също Добрич-Варна-ДобричAктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Stefanaki написа:7or37o написа:За маршрутите не се ангажирам, както и да пълня резервоара до горе, защото честно казано едвам ще ми се скъсат от сърцето да бухна 80-90лв да го напълня иначе газовата ботилка си я пълня редовно до горе иначе извън градското ми е едно и също Добрич-Варна-ДобричFiat Bravo 1.6 16v 103HP + ГИ Lovato
Коментар
-
Здравейте ! Следя темата доста задълбочено. Аз имах същият проблем , но го реших . Колегата който пише че газовата уредба не е монтирана правилно е прав ! Най - вероятно нямаш емулатор на дюзите или по правилно казано те не са спрени . Аз ги спрях с реле и разхода на бензин при работа на газ вече го няма . Помпата ми беше спряна и майстора , който ми монтира газовата каза че не е възможно при работа на газ да гори и бензин да прегледам горивопроводите и резервоара за течове - направих , но нямаше никъде течове . Реших да спра дюзите и проблема се реши . Успех !
Коментар
-
martez написа:Stefan Hadjov написа:хубуу де - от обедняване на сместа,ама кажи коя е причината,че така никой не го грее.......
Коментар
-
Здравейте на всички. Интересна тема, защото аз имам същия проблем, но разликата е в това, че аз паля и карам само на газ от известно време защото и на мен ми изчезва бензина и затова реших да обърна само на газ за известно време. Но ето че пак бензина минамалява. Когато карам на газ и съм с отворени прозорци ми замерисва на бензин. Преди година смених клапани и от тогава МАЙ нещо взе да ми намалява бензина. Преди ремонта просто не бях обърна внимание.Автомобила е Брава 1,6 с АГУ БРЦ АТ90Е.П.П. Сега се прибрах от едно извънградско пътувне. Пак забелязах че бензина ми спада, независимо че паля и карам само на газ. Даже и звука от работата на бензиновата помпа като че ли е по силен. Явно притока на бензин не спира към двигателя и двата вида гори се смесват (поне аз така си мисля). Имам два маркуча, от които на единият изгорял в едната си част и се виждат някъкви метални топчета, но от него когато работи колата не мирише изобщо на бензин. Маркуча се вижда се на снимката. Преди време смених клапани и разглобих главата, но след ремонта закачихме всички кабели и маркучи на мястото им. Преди ремонта не бях обърнал внимание дали съм губил пак бензин. На два пъти имах проблем с бензиновата помпа, като при единия тялото в което се поставя помпата просто се пръсна, явно се е бил запушил по някакъв начин отдушника. Смених цялото тяло с бензиновата помпа и досега нямам проблеми, но в началото след това миришеше много силно в колата на бензин (само когато карах на газ, при каране на бензин не миришеше). Незнам дали някъде от маркучите които излизат от помпата да се губи бензина. Направи ми впечатление, че ако карам само на бензин разхода е много висок от нормалното. Имам идея ако не се губи бензин по системата, а се смесва по някакъв начин с газта, да направя едно мързеливо копче (ако е възможно) и когато трябва да работи помпата, само тогава да я пускам.Извинявам се на автора на темата, че задавам тук моите въпроси, а не пускам нова тема.
Коментар
-
Искам да попитам, ако по някъква причина емулатора на дюзи не работи коректно какво става? както се оказа при мен.Тоест, вместо да прекъсне инжекторите, по някъква причина като си на газ ти пусне и някой инжектор - да кажем един? може да го прави само от време на време - вътре в емулатора доколкото знам са релета.Ланда сондата ще каже, притвори бензина - щото има газ по системата.ще има лека неравномерна работа, и вероятно спъване при разко подаване на газ.Brava 98' 1.6 16V - Червенокосата италианка
Коментар
-
marto_gp написа:Здравейте на всички. Интересна тема, защото аз имам същия проблем, но разликата е в това, че аз паля и карам само на газ от известно време защото и на мен ми изчезва бензина и затова реших да обърна само на газ за известно време. Но ето че пак бензина минамалява. Когато карам на газ и съм с отворени прозорци ми замерисва на бензин. Преди година смених клапани и от тогава МАЙ нещо взе да ми намалява бензина. Преди ремонта просто не бях обърна внимание.Автомобила е Брава 1,6 с АГУ БРЦ АТ90Е.П.П. Сега се прибрах от едно извънградско пътувне. Пак забелязах че бензина ми спада, независимо че паля и карам само на газ. Даже и звука от работата на бензиновата помпа като че ли е по силен. Явно притока на бензин не спира към двигателя и двата вида гори се смесват (поне аз така си мисля). Имам два маркуча, от които на единият изгорял в едната си част и се виждат някъкви метални топчета, но от него когато работи колата не мирише изобщо на бензин. Маркуча се вижда се на снимката. Преди време смених клапани и разглобих главата, но след ремонта закачихме всички кабели и маркучи на мястото им. Преди ремонта не бях обърнал внимание дали съм губил пак бензин. На два пъти имах проблем с бензиновата помпа, като при единия тялото в което се поставя помпата просто се пръсна, явно се е бил запушил по някакъв начин отдушника. Смених цялото тяло с бензиновата помпа и досега нямам проблеми, но в началото след това миришеше много силно в колата на бензин (само когато карах на газ, при каране на бензин не миришеше). Незнам дали някъде от маркучите които излизат от помпата да се губи бензина. Направи ми впечатление, че ако карам само на бензин разхода е много висок от нормалното. Имам идея ако не се губи бензин по системата, а се смесва по някакъв начин с газта, да направя едно мързеливо копче (ако е възможно) и когато трябва да работи помпата, само тогава да я пускам.Извинявам се на автора на темата, че задавам тук моите въпроси, а не пускам нова тема.
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:marto_gp написа:Здравейте на всички. Интересна тема, защото аз имам същия проблем, но разликата е в това, че аз паля и карам само на газ от известно време защото и на мен ми изчезва бензина и затова реших да обърна само на газ за известно време. Но ето че пак бензина минамалява. Когато карам на газ и съм с отворени прозорци ми замерисва на бензин. Преди година смених клапани и от тогава МАЙ нещо взе да ми намалява бензина. Преди ремонта просто не бях обърна внимание.Автомобила е Брава 1,6 с АГУ БРЦ АТ90Е.П.П. Сега се прибрах от едно извънградско пътувне. Пак забелязах че бензина ми спада, независимо че паля и карам само на газ. Даже и звука от работата на бензиновата помпа като че ли е по силен. Явно притока на бензин не спира към двигателя и двата вида гори се смесват (поне аз така си мисля). Имам два маркуча, от които на единият изгорял в едната си част и се виждат някъкви метални топчета, но от него когато работи колата не мирише изобщо на бензин. Маркуча се вижда се на снимката. Преди време смених клапани и разглобих главата, но след ремонта закачихме всички кабели и маркучи на мястото им. Преди ремонта не бях обърнал внимание дали съм губил пак бензин. На два пъти имах проблем с бензиновата помпа, като при единия тялото в което се поставя помпата просто се пръсна, явно се е бил запушил по някакъв начин отдушника. Смених цялото тяло с бензиновата помпа и досега нямам проблеми, но в началото след това миришеше много силно в колата на бензин (само когато карах на газ, при каране на бензин не миришеше). Незнам дали някъде от маркучите които излизат от помпата да се губи бензина. Направи ми впечатление, че ако карам само на бензин разхода е много висок от нормалното. Имам идея ако не се губи бензин по системата, а се смесва по някакъв начин с газта, да направя едно мързеливо копче (ако е възможно) и когато трябва да работи помпата, само тогава да я пускам.Извинявам се на автора на темата, че задавам тук моите въпроси, а не пускам нова тема.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар