Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно избор на АГУ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

batproho написа:
    Значи ако ги класирам фаворит ми е Landi Renzo, иначе най-често газаджиите поставят Lovato, не знам защо може би им излиза с най голяма печалба не знам.За BRC от всеки чувам различни мнения, така че сигурно ще е Landi с емулатор.А между другото възможно ли е в последствие да се сложи и ламбда контрол или не?
    Ще чуеш 100 различни мения, ама въобще не си класираи ренцо на първо място. Освен ако последните 2 години не са изкарали някъв читав изпарител. БРЦ също не е цвете за мирисане. Но виж едно ловато ако е истинско ще се родиш вервай ми ползвал съм и трите марки и когато изхвърлих ренцото на боклука и го замених с изпарител на Ловато забравих че съм с газова 4 години карах с него , колегата които ми купи ланчата още кара с него 3 год значи 7 и не е пипнато нищо по него. Тва го разбрах от бакшишите а те много държат на "вечни" и безпроблемни неща.И въпреки всичко казано до тука, каквато и марка да сложиш колкото и да е скъпа като ти се посерат маисторите ще береш ядове и ще псуваш марката а пък и тях що да не Smile
    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

колега значи попринцип във всички сервизи за монтаж на газови уредби се предпочита ловато понеже създават най малко ядове,казвам го със сигурност понеже аз работя в такъв и съм работил и с трите марки.Аз карам браво 1.4 с уредба ловато и вече 80хил. го карам без никакви ядове слагай ловато и не му мисли.
      Ex: Alfa Romeo 156 1.8ТS
      Ex: Fiat Bravo 1.4 12V 80 к.с.

Коментар

Точно на 1.4 ще го слагам.Ако на първо време мина само с емулатор докато събера лев за ламбда контрол дали ще ми прави проблеми?Стресираха ме с разход 12-15л./100км. градско, това не е нормално според мен.
        Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
        Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

batproho написа:
          Точно на 1.4 ще го слагам.Ако на първо време мина само с емулатор докато събера лев за ламбда контрол дали ще ми прави проблеми?Стресираха ме с разход 12-15л./100км. градско, това не е нормално според мен.
          Не се стресираи, това е относително понятие, за всеки различно.

Коментар

Ясно ми е че за всеки разхода е относително понятие а относно първия въпрос "Ако на първо време мина само с емулатор докато събера лев за ламбда контрол дали ще ми прави проблеми? "
            Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Аз съм с обикновенно, даже беше втора ръка(защото го намерих мн евтино). Нямам емулатори нищо нямам, мойсторите които ми го слагаха се оказаха хора които не гледат да ми сложат сичко и да ми земат 5 лева повече а да остана доволен. За сега съм доволен и се надявам да нямам проблеми за напред. Всичко с труд и материали абсолютно всичко ми излезе 270лв с бутилка за резервната гума. Бях намерил от блъсната кола изпарител, бътилка с сонда и ключ, сложих ги частите в багажника и при майсторите. Питах ги стават ли казаха че ще пробват, зеха че станаха, можеха да кажат че не стават и да ми дръпнат още някои лев. Този емолатор за дюзите хич незнам за какво се слага питах ги, отговора беше че не ми е нужен. Питах за ламбда контроли и ТАП, ламбда контрол от мн отдавна не са слагали и не държат мн на него, а за ТАПА казаха че ако не ми хареса как върви тогава, еми да ама тя върви добре за мен утива 170-80 без да се замисля. Това е от мен. Поздрави!

Коментар

значи аз карам колата без емулатор и без ламбда контрол направил съм само ресет на компютъра и нищо друго разхода ми варира от 10 до 12 на сто градско извън градско от 8 при скорост 100км до 10 при 170 км спокойно можеш да я караш порвоначално така пък после да си сложиш един аванс процесор и един симулатор и колата ще е пушка аз лично не виждам голяма полза от ламбда контрола няма чак такава разлика в разхода но това си е мое мнение.
                Ex: Alfa Romeo 156 1.8ТS
                Ex: Fiat Bravo 1.4 12V 80 к.с.

Коментар

batproho написа:
                  Ясно ми е че за всеки разхода е относително понятие а относно първия въпрос "Ако на първо време мина само с емулатор докато събера лев за ламбда контрол дали ще ми прави проблеми? "
                  Нямаш проблеми , просто не я скопяваите много че и от обедняване на сместа гърми, а от тва не гори по малко пусни си и толкова газ колкото като си на ниски обороти и натиснеш педала да не прехлъцва и да се чуди а да тръгва.

Коментар

Даже въобще нямам намерение да я скопявам дори напротив, стига да не ми прехвърля 12л. градско ми е добре, важното е и прилично да върви.Смятам че е достатъчна разликата в цената бензин-газ за да правя допълнителни икономии чрез скопяване на двигателя, чрез намаляне притока на газ.

Коментар

Брат ми кара с Ловато и няма никакви ядове, не е ходил за настройка от както е сложена газовата, също и аз на предната си кола карах с Ловато. На сегашната съм си с Газов инжекцион естествено Ловато, колегата Ge4i7o0o0 също е с обикновенна газова Ловато и той е много доволен. Аз имам единствено положителни наблюдения за Ловатото
                      Fiat Bravo 1.6 16v 103HP + ГИ Lovato

Коментар

Аз сложих АС (Италия) и съм доводен.Направиха ми и добра цена защото я сложих при представители на маркатаМодерирано4.6. Забранява се включването на рекламни материали по какъвто и да било начин в мнението, личната информация, подписа и/или автара на потребителя, освен с изричното разрешение на УС на ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ. Модераторски екип на fiat-bg.org

Коментар

Ами LOVATO ще е ако не тази то най-късно следващата Събота я осакатявам.

Коментар

Всеки си хвали неговия изпарите но разликата идва най вече от крачето. Кой как настъпва и как е настроена уредбата. А газаджиите наистина предлагат това което им е най изгодно като цена. Тъй че лично мое мнение е да гледаш цената без да се влияеш кой какво ти е казал. Емулатор на сондата вообше не ти трябва. Само едно реленце и едно съпротивление за дюзата Но ако толкова държиш вземи си едно ключе от плевенските на Фобос с всички екстри. Сега не знам колко струва но преди 4 години го взех за към 15 кинта. Нищо че е ефтино кадърно направено. Там си има и емулаточе на сондата и симулатор на дюза. Внимавай каква плочка ще ти сложат. И там има една гарнитурка дето се подлага между дюзата и плочката,че иначе дюзата запушва плочката и без нея ще береш ядове.Тогава не можах да си я купя от никъде и се наложи да си я правя сам. Бях пуснал тема как да си монтирам газова но снимките ги няма тъй че е безмислено да я ровиш. За бутилка бих ти препоръчал тороидана на мястото на резервната.Само подлагаш малко фибран под кората отстрани и никой нама да познае че имаш газова. Но там ти си знаеш.А също и едно мое изпълнение за монтаж на пълначката.
                            Прикачени файлове
                            BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

А за АС Stag 300 + чували ли сте.Вижте повече тук-www.stargasvedrare.com

Коментар

lov написа:
                                Всеки си хвали неговия изпарите но разликата идва най вече от крачето. Кой как настъпва и как е настроена уредбата. А газаджиите наистина предлагат това което им е най изгодно като цена. Тъй че лично мое мнение е да гледаш цената без да се влияеш кой какво ти е казал. Емулатор на сондата вообше не ти трябва. Само едно реленце и едно съпротивление за дюзата Но ако толкова държиш вземи си едно ключе от плевенските на Фобос с всички екстри. Сега не знам колко струва но преди 4 години го взех за към 15 кинта. Нищо че е ефтино кадърно направено. Там си има и емулаточе на сондата и симулатор на дюза. Внимавай каква плочка ще ти сложат. И там има една гарнитурка дето се подлага между дюзата и плочката,че иначе дюзата запушва плочката и без нея ще береш ядове.Тогава не можах да си я купя от никъде и се наложи да си я правя сам. Бях пуснал тема как да си монтирам газова но снимките ги няма тъй че е безмислено да я ровиш. За бутилка бих ти препоръчал тороидана на мястото на резервната.Само подлагаш малко фибран под кората отстрани и никой нама да познае че имаш газова. Но там ти си знаеш.А също и едно мое изпълнение за монтаж на пълначката.
                                Точно за тези ключета на Фобос май става въпрос но до колкото знам искат около 30лв. за тях.Иначе вероятно с бутилка на мястото на резервната гума ще е но ще решавам на място накрая.

Коментар

Working...
                                X