Здравейте колеги,имам един въпрос за свещите,по каталог дават за 1.6 двуполюстни,но бяха ми казали че колата ако се кара на газ по добре е да си еднополюстни, въпроса ми е дали някой е слагал еднополюстни свещи и каква е разликата-положителна или отрицателна.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за свещи на 1.6 16
Collapse
X
-
Аз сложих еднополюсни.Колата работи много добре с тях.Честно казано не мога да кажа дали има разлика или не,защото съм отскоро с тях и не съм засичал разхода. Категорично мога да заявя,че колата работи добре,но дали работи по-добре не знам.Аз сложих NGK BKR5EZ. Истината е,че навсякъде препоръчват за работа на газ свещите да са еднополюсни.Сигурно има защо.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
-
препоръчват, щото толкоз им разбира главата... двуполюсните правят по-добра искра, от там по-добро палене и изгаряне. оригиналните са двуполюсни, значи се слагат двуполюсни за добра работа на двигателя. Не че няма да работи и с еднополюсните, но по-добре с дву."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Re: свещи
angus написа:Колеги-какво мислите за свещи ’Brisk’-какви такива може да се сложат на Брава 1.6-16в с газово-Благодаря :PPeugeot 307 2.0i ГИ
ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp
Коментар
-
Sev написа:Бравата ми е точно с този Бриск за газдвижи нормално, няма разлика с предните...те бяха ДенсоLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Sev написа:в магазина човека ми каза, че е нормално този модел да се сменя по-честоспомена някакви километри, но не ги помняLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Препоръчват NGK защото още няма сигнали за фалшиви свещи.Препоръчват еднополюсни свещи защото при многополюсните искарата се разпределя между повечето електроди.Газта,надявам се повечето знаят, има различни параметри от бензина т.е сместа в цилиндъра има други параметри откъдето и пробивното напрежение между е различно.При многополюсните свещи икрата се подава на няколко места но има по малък интензитет.От там товари и бобината/-ните.Което е лошо.Не че колата ще спре а върви. За газ си взимаш свещи по каталог за модела(с колко електрода е сметнато че трябва да работи).Бош миналата година пуснаха специални свещо за газ(елекродите са от друг материал и не говоря за иридиум), но нямам наблюдения.И кучето гледало как се коли прасе ама не става касапин!
Коментар
-
Skunkmstr написа:...при многополюсните искарата се разпределя между повечето електроди.Газта,надявам се повечето знаят, има различни параметри от бензина т.е сместа в цилиндъра има други параметри откъдето и пробивното напрежение между е различно.При многополюсните свещи икрата се подава на няколко места но има по малък интензитет....
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар