Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Газова уредба vs. газов инжекцион

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Газова уредба vs. газов инжекцион

Здравейте колеги. Не успях да се оправя добре с търсачката и не открих тема, която да отговори на въпроса ми, затова ако има такава съжалявам.Карам Пунто 1.2 60кс 2001год. и разхода ми идва малко висок( около 8,5 градско в София), което ме накара да се замисля върху въпроса с оборудването на колата с газ. Обаче за съжаление не съм въобще наясно с въпроса с газта. Можете ли да ми обясните съвсем накратко разликите между обикновената газова уредба и газовия инжекцион и кое ще е по-подходящо за Пунтото. Също така, към коя марка да се насоча(сервиз) и какъв горе-долу разход да очаквам спрямо сегашния. Благодаря за вниманието.

Колега преди всичко 8,5 градски разход си е супер
    Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
    Втората......пак същата!
    (_-_)______////_______(_-_)
    Punto75-Вече на жената!
    Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

Твоето пунто е с пластмасови колектори, ако не бъркам, ако хипотетично се случи да ти гръмне колектора ще цъфне като майска роза, затова трябва да сложиш газов инжецион. Още повече, че този двигател е слабичък и обикновенната уредба ще го скопи много, докато газ. нжекцион ще ти запази динамиката.
      --Старата ръжда любов не хваща!--
      156 sportwagon 1,9 jtd 115
      ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

При този разход в града за нищо на света не пипай!
        Honda Accord 1.8 115к.с. 96г.
        Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
        FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000
        Powered by Total & Fobos LPG

Коментар

Абе хора аз съм свикнал на 5 градски разход дизел, та тея 8,5 - че и до 9 на моменти ми идва в повечко...нямам желание да покривам такъв разход. Та да се върнем на темата, понеже е с пластмасови колектори, трябва да е газов инжекцион. Оттук нататък въпроса е към коя марка и сервиз да се насоча?

Коментар

Колега, това е много спорен въпрос Няма да намериш марка и сервиз, който някой да не оплюе Аз лично съм със FOBOS, за която има доста теми.... Самата газова уредба е добре, но проблема идва от сервиза в който ти я монтират. До колкото съм чувал в Плевен е най-добре. Аз си я сложих в София (Долни Богоров) и след 2 пъти ходене за настройки всичко вече е ОК.
            Fiat Bravo 1.8 GT 113Hp++
            Lancia Lybra 1.8 131Hp

Коментар

Ако си мислиш, че разхода ще ти падне на газ.. грешиш. За градско каране няма голям смисъл от АГУ. По-добре смени пунтото за някое дизелово. А ако твърдо искаш ГИ, приготви 1200лв. и си сметни има ли смисъл да го слагаш. Разхода ти ще скочи с минимум литър. И наистина 8.5/100 в града е перфектно. Аз само мога да си мечтая за такъв разход.
              "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
              Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
              Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Аз съм далеч от мисълта, че разхода ще падне...въпроса е, че газта е почти 2 пъти по евтина и дори, когато разхода се качи с литър, дори литър и половина, пак ще е почти два пъти по-евтино...

Коментар

Колегата пита къде и какъв, да сложи, те му викат вземи си дизел.. Еми сефте. Коя ли тема не се осира от такива глупости.Колега, без да му мислиш много, си слагай газчицата. Не съм от София и немога да те упътя, но ще ти кажа едно. Аз сложих най-ефтиния вариант (полски) за 1000 лева и съм обеден, че не съм, по-назад от другите колеги, които да дали по 1500 лева.Просто трябва да попаднеш на точното място. Слагай един газов инжекцион и не му мисли, всички други обикновенни газови на пълна инжекция мотор, за мен нямат смисъл. Ако си пък с пластмасови колектори е задължително.
                  Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
                  Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

а ако сложиш и авансатор, съвсем ще стане работата с газта (още 200 кинта точно за него с монтажа) потърси кординатите на АНСИКО сервиз в Павлово. Доста добре работят, чисто, и предлагат за 1000лв. стефанели (италиански).това за дизела беше кардинално решение, недей така остро, колега reter човека спомена че му допада дизеловия разход
                    Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

А какво представлява тоя авансатор?

Коментар

Painfall написа:
                        А какво представлява тоя авансатор?
                        Сигурно TAP - http://www.autodiags.com/jetspark.html
                        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Re: Газова уредба vs. газов инжекцион

Painfall написа:
                          Здравейте колеги. Не успях да се оправя добре с търсачката и не открих тема, която да отговори на въпроса ми, затова ако има такава съжалявам.Карам Пунто 1.2 60кс 2001год. и разхода ми идва малко висок( около 8,5 градско в София), което ме накара да се замисля върху въпроса с оборудването на колата с газ. Обаче за съжаление не съм въобще наясно с въпроса с газта. Можете ли да ми обясните съвсем накратко разликите между обикновената газова уредба и газовия инжекцион и кое ще е по-подходящо за Пунтото. Също така, към коя марка да се насоча(сервиз) и какъв горе-долу разход да очаквам спрямо сегашния. Благодаря за вниманието.
                          Колега , ако искаш ми се обади. Мисля ,че мога да помогна. 0887 26 38 78 -Роби

Коментар

да, точно ТАР, но нека да не е jetspark. Има АЕВ за тези цели.

Коментар

За София този разход ти е направо номер едно. Ако я караш на извънградско сигурно падаш и под 6 литра. Газовия инжекцион е добър вариант, защото може да се настрои според твоя манталитет на каране и желание за постигане на крайни резултати - демек мощност. Но от 60 коня и газ, не се знае на колко ще паднеш, защото каквото и да си говорим мощността пада. А и ако караш на къси разстояния се обесмисля, защото до около 40-50 градуса на двигателя се настройва да работи на бензин и чак след това превключва автоматично на газ. А и трябва много каране, за да избиеш цялата система. И другия вариант за газова уредба ще стане за твоя автомобил, но може да се получи и гаф при лоша настройка или проблеми със свещи, кабели и бобини, които не се забелязал до сега, ако разбира се има такива проблеми. FOBOS имат оферти под 900 лв за инжекцион. Но според мен е най-добре, ако имаш някой познат, той да ти свърши работа. Успех.
                              Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
                              Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
                              -------------------------------------------------------------

Коментар

Working...
                              X