Здравейте колеги. Имам нужда от малко помощ
За съжаление Мария пак ме остави
Колата е Мареа 1.8 бензин с обикновена газова уредба. Не работи на бензин. пали директно на газ и работеШе без никакви проблеми в продължение на година може и повече. Но днес ме остави. В самото начало на днешния ден запали без проблем, загря и е угасих. При второто палене тръгна да пали и сякаш се задави. Искам да уточня, че няма остра миризма на газ. И не запали. Наложи се да я дръпнем и на 10тия метър запали и работеше без никакви проблеми около час време. Палих я, гасих я, никакви ядове. Час по късно пак не иска да запали. Обърнах я на бензин (попмата не работи ) и я повъртях на стартер малко. След това обърнах на газ и запали почти от раз. И така няколко пъти докато на края грам не иска да запали. Нито на дърпане, нито на бензин като въртя и после обръщам на газ. За сега съм проверил :1. Всички оплътнения около смукателните колектори са здраво стегнати.2. По въздухоотводите към филтара няма никаде луфтове и дупки да гълта въздух.3.Изпаритела е топъл => минава антифриз през него не е замръзнал.4.Има един маркуч от сермофрена дето влиза някаде под смукателните колектори и той е на място.5. Стартер изряден, акумулатор нов, гориво има. Като се доближа с нос до изпарителя има лек мирис на газ = идва до там.6.Кабелите към копчето газ/бензин са здрави.7. Свещи на няма и 1000км.Моля, дайте малко съвети, че моя умствен багаж е на привършване в ситуацията.
Имам странно чуство, че проблема е някаде по газовата инсталация ама нямам никаква идея от къде да тръгна
Някакъв орентир на къде да се насоча. Към газта или към запалването. Просто да сега се мъчих с нея, но стана много късно, 2:00, и не ми се развиваше декоративния капак да видя дали свещите хвърлят искра.

Коментар