Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с паленето

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с паленето

Здравейте колеги. Имам нужда от малко помощ За съжаление Мария пак ме остави Колата е Мареа 1.8 бензин с обикновена газова уредба. Не работи на бензин. пали директно на газ и работеШе без никакви проблеми в продължение на година може и повече. Но днес ме остави. В самото начало на днешния ден запали без проблем, загря и е угасих. При второто палене тръгна да пали и сякаш се задави. Искам да уточня, че няма остра миризма на газ. И не запали. Наложи се да я дръпнем и на 10тия метър запали и работеше без никакви проблеми около час време. Палих я, гасих я, никакви ядове. Час по късно пак не иска да запали. Обърнах я на бензин (попмата не работи ) и я повъртях на стартер малко. След това обърнах на газ и запали почти от раз. И така няколко пъти докато на края грам не иска да запали. Нито на дърпане, нито на бензин като въртя и после обръщам на газ. За сега съм проверил :1. Всички оплътнения около смукателните колектори са здраво стегнати.2. По въздухоотводите към филтара няма никаде луфтове и дупки да гълта въздух.3.Изпаритела е топъл => минава антифриз през него не е замръзнал.4.Има един маркуч от сермофрена дето влиза някаде под смукателните колектори и той е на място.5. Стартер изряден, акумулатор нов, гориво има. Като се доближа с нос до изпарителя има лек мирис на газ = идва до там.6.Кабелите към копчето газ/бензин са здрави.7. Свещи на няма и 1000км.Моля, дайте малко съвети, че моя умствен багаж е на привършване в ситуацията. Имам странно чуство, че проблема е някаде по газовата инсталация ама нямам никаква идея от къде да тръгна Някакъв орентир на къде да се насоча. Към газта или към запалването. Просто да сега се мъчих с нея, но стана много късно, 2:00, и не ми се развиваше декоративния капак да видя дали свещите хвърлят искра.

Точно от там трябва да почнеш, развиваш и гледаш дали при тях всичко е точно и след това преминаваш към изпарителя. Ако случайно няма газ от изпарителя преди да го разглобиш може да провериш на входа му дали идва. Ако там няма продължаваш назад към бутилката. Виждал съм клапани който са били пълни до горе с прах и не пропускат газ, но ако имаш някъде запушване и минава по малко газ там почва да мръзне и така може да го хванеш.

Коментар

Working...
    X