Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с ГИ BRC FLYGAS на Мареа

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с ГИ BRC FLYGAS на Мареа

Колеги извинявам се, че поствам същата тема като един от отговорите ми в раздела "Автоелектроника", но понеже нямам отговор от там, реших да направя нова тема в този раздел. Карам Marea 2.0 147 кончета от 6 месеца с ГИ на BRC. Дайте съвет къде мога да направя СВЯСТНА диагностика на BRC-то, тъй като при последното ми влизане за диагностика в сервиза на BRC в Дружба искаха да ми пробутат нов ГИ, тъй като моя бил стар . Проблема просто беше, че едно маркуче се беше развило и не вкарваше газ в единия от цилиндрите ама кой да ти го види. Е от там след 15мин увещаване да сложа нов ГИ, че видиш ли моя бил стар и си е отишъл, единия от механиците видя маркучето и го затегна. И чудо - колата нямаше вече проблеми . В момента обаче имам следния проблем - смених свещите и капака на клапаните, че беше леко пукнат в единия край. Обаче след тази интервенция, почна да ми свети една лампичка която прилича на свещ, или на инжектор...Тя светваше от време на време още преди да сменям свещи, но реших, че може бензиновите инжектори да са се позапушили, купих си добавка REDEX от OMV и лампичката спря да свети. До днес...В момента като колата е на газ, и ако форсирам и си махна крака от педала на газта, тя стига до 900 оборота опитва се да ги задържи, не успява и гасне. Трудно се кара на газ градско, тъй като на сфетофарите гасне... Иначе като карам на газ започна след 4000 оборота на 1ва, 2ра и 3та да ми прекъсва. На 4та не го прави тоя номер или ако го прави го прави много рядко...Трябва да спомена и, че при последната диагностика (някъде преди 4 месеца) в Лисан сервиз, се оказа, че ламбдата набива грешка и също така някаква грешка от дебитомера се появява. Но за последната не е ясно дали дебитомера е заминал или е от спукания въздуховод след него. Та след всичко това което изброих може ли някои от вас да ми помогне със съвет или да препоръча къде да направя диагностика на ГИ. КАЧЕСТВЕНА!

как работи колата на бензин? повтаря ли същите проблеми или там вс е ок? ако имаш проблем извън АГУ е добре първо да го отстраниш и тогава да правиш газта.
    F/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
    F/I/A/T/ Marea 1.6 16v 97г. - EX

Коментар

КОлега,с тази система на БРЦ са се занимавали много малко хора в България.Съмнявам се дори и тези в Дружба да са правили такива ГИ,да не говорим какви некадърници са те.Моят съвет е да си оправиш първо колата на бензин.Смени си ламбда сондата.Виж защо ти светва лампичката за чек контрол и ако след това си недоволен от работата на колата на газ, търси човек,който да разбира от такива ГИ.
      Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
      Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Аз бях със същият модел на BRC.В момента съм го махнал,защото никой неможе да ми го оправ.Ходих няколко пъти до BRC-Пловдив и само давах пари по разни диагностики и в крайна сметка се оказа,че наистина са спряни от производство и немогат да ги ремонтират.На мен ми предложиха също да си сменя ГИ с новия модел.Потърси някъде в раздела бях писал по тази тема.
        COUPE 1.8 16V
        Volvo XC90 T6

Коментар

Re: Проблем с ГИ BRC FLYGAS на Мареа

pafkka написа:
          Колеги извинявам се, че поствам същата тема като един от отговорите ми в раздела "Автоелектроника", но понеже нямам отговор от там, реших да направя нова тема в този раздел. Карам Marea 2.0 147 кончета от 6 месеца с ГИ на BRC. Дайте съвет къде мога да направя СВЯСТНА диагностика на BRC-то, тъй като при последното ми влизане за диагностика в сервиза на BRC в Дружба искаха да ми пробутат нов ГИ, тъй като моя бил стар . Проблема просто беше, че едно маркуче се беше развило и не вкарваше газ в единия от цилиндрите ама кой да ти го види. Е от там след 15мин увещаване да сложа нов ГИ, че видиш ли моя бил стар и си е отишъл, единия от механиците видя маркучето и го затегна. И чудо - колата нямаше вече проблеми . В момента обаче имам следния проблем - смених свещите и капака на клапаните, че беше леко пукнат в единия край. Обаче след тази интервенция, почна да ми свети една лампичка която прилича на свещ, или на инжектор...Тя светваше от време на време още преди да сменям свещи, но реших, че може бензиновите инжектори да са се позапушили, купих си добавка REDEX от OMV и лампичката спря да свети. До днес...В момента като колата е на газ, и ако форсирам и си махна крака от педала на газта, тя стига до 900 оборота опитва се да ги задържи, не успява и гасне. Трудно се кара на газ градско, тъй като на сфетофарите гасне... Иначе като карам на газ започна след 4000 оборота на 1ва, 2ра и 3та да ми прекъсва. На 4та не го прави тоя номер или ако го прави го прави много рядко...Трябва да спомена и, че при последната диагностика (някъде преди 4 месеца) в Лисан сервиз, се оказа, че ламбдата набива грешка и също така някаква грешка от дебитомера се появява. Но за последната не е ясно дали дебитомера е заминал или е от спукания въздуховод след него. Та след всичко това което изброих може ли някои от вас да ми помогне със съвет или да препоръча къде да направя диагностика на ГИ. КАЧЕСТВЕНА!
          Огледай въздуховодите и смени това което е за смяна и смени въздушния филтър.Грешката дебитомер и ламбда сонда може да е от това.Изпарителя чистен ли е някога?На мен чека ми светна първо на газ заради несменян доста време въздушен и газов филтър и втори път като се скъса маркучето за вакуум към клапана за налягане на бензина.Вероятно няма нужда от диагностика.
          FIAT PUNTO GT1 Kyron 2000xdi nisan serena 1.6

Коментар

Благодаря колеги за съветите. В четвъртък съм на диагностика при Лисан. Ще разберем от кво свети лампичката. Надявам се... Иначе ламбдата ще я сменя при първа възможност, както и тоя въздуховод. Начи един колега беше питал как работи на бензин - ами има разлика от преди, т.е не работи добре. Като запаля държи високи обороти - към 1500. При натискане на педала на газта се дави и гасне, и така докато не позагрее. Като е топла няма проблеми с работата на бензин. След четвъртък ще пиша по темата да споделя какво се е оказало! Ако някой се сеща за нещо нека пише, ще съм благодарен!

Коментар

pafkka написа:
              Благодаря колеги за съветите. В четвъртък съм на диагностика при Лисан. Ще разберем от кво свети лампичката. Надявам се... Иначе ламбдата ще я сменя при първа възможност, както и тоя въздуховод. Начи един колега беше питал как работи на бензин - ами има разлика от преди, т.е не работи добре. Като запаля държи високи обороти - към 1500. При натискане на педала на газта се дави и гасне, и така докато не позагрее. Като е топла няма проблеми с работата на бензин. След четвъртък ще пиша по темата да споделя какво се е оказало! Ако някой се сеща за нещо нека пише, ще съм благодарен!
              проблема с работата на бензин най вероятно е породен от запушени инжектори в следствие работата на газ. Оправя се с добавка/ аз лично съм ползвал вюрт и съм доволен/ газ за осветление, спирт за горене редикс и други бълвочи.Има няколко теми по въпроса прочети ги преди да сложиш каквото и да е. Другият вариант е сваляш дюзите и на ултразвук. Възможно е екуто да трупа грешки и да ти кажа честно мисля че именно там е проблема. най вероятно ГИ не работи добре и от там => грешки в еку то.п.с огледай хубаво ел. връзките и букси преди време имах проблем точно от това естество с моето газово, но при мен гаснеше в движение за няколко секунди
              F/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
              F/I/A/T/ Marea 1.6 16v 97г. - EX

Коментар

Колеги диагностиката показа, че дебитомера и ламбдата са си заминали. Тия дни слагам нови и ще видим дали ще помогне...

Коментар

Колеги - с нова ламбда и дебитомера няма ядове на бензин... Обаче се прееба един от щуцерите на газовия изпарител... И днес поръчах нови. Тъй че ще пиша как е на газ като успея да я подкарам...

Коментар

Working...
                  X