Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем при превключване на газ само на студен двигател !!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем при превключване на газ само на студен двигател !!!

Здравейте колеги, от повече от 2 години (25хкм) карам с газов инжекцион и колата е добре. Първите настройки които ми бяха направили от сервиза са за превключване от бензин/газ за около 3-4 минути на студен двигател. Винаги колата пали на бензин и ако е топъл двигателя веднага се превключва на газ. От няколко месеца само сутрин колата като я запаля изчаквам малко колкото да си изчистя стъклата и тръгвам. Обикновено колата се превключва горе долу на едно и също място по пътя за работа, докато чакам на един светофар, но започна да се мъчи все едно е на 3 цилиндъра или прекъсва нещо и гасне. При следващото палене си минава автоматично на газ без проблеми. Карах я в сервиза там пипнаха малко по настройките и вече работи 7-8 минути на студен двигател и се превключва след като е минало това време и вдигне обороти над 1500-1700. Дори като е топла пак трябва да е в обороти за да се превключи. Дори това не решава проблема, когато съм в движение и е минало времето, двигателя е загрял и е в обороти, колата забива нос няколко метра и после си тръгва нормално. Ако някой има идеи нека да сподели. Имам уговорка другата седмица да ходя пак на майстор пък ще видим. Сетих се още нещо, когато я пипнаха и изчистиха един филтър и смениха още един който е на маркуча за газта към инжекторите.
    Мареа 1.8HLX 1996г с газов инжекцион PowerJet
Working...
X