Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблеми с Fiat Bravo 1.8GT и ГИ-РЕШЕН

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

2 полюса по сервизната книжка,започвам да се чудя дали в ТАП няма проблем,предверението да е малко???
    Fiat Bravo 1.8GT:ГИ

Коментар

kocemak написа:
      2 полюса по сервизната книжка,започвам да се чудя дали в ТАП няма проблем,предверението да е малко???
      Това е ГИ и не би следвало да има проблем от това естество. Поне според мен
      Honda Accord 1.8 115к.с. 96г.
      Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
      FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000
      Powered by Total & Fobos LPG

Коментар

Колеги, направих си така необходимият кабел,и скоро ще започна с "великите настройки".Да видим каква ще я свършим.

Коментар

Здравейте колеги,рестартирах си компа на колата ,покарах известно време на бензин докато се уверих че работи добре и вече няма аномалии,и настроих ГИ.Докарах до момент времената на бензиновите инжектори да са еднакви както при работа на газ така и при бензин.В моя случай времената на бензин на празен ход са 1.9мс/при загрял двигател/.Покарах колата така на газ и пукане нямаше,но пак придърпва в ниските обороти.Направи ми впечатление,че бензиновите времена не се променят в целия оборотен диапазон примерно от 900 до 4000 оборота все въртят около 1.9мс/това го гледам с газовия софтуер при работа на бензин,преди настройките и след ресета/.Дали е нормално???

Коментар

kocemak написа:
            Здравейте колеги,рестартирах си компа на колата ,покарах известно време на бензин докато се уверих че работи добре и вече няма аномалии,и настроих ГИ.Докарах до момент времената на бензиновите инжектори да са еднакви както при работа на газ така и при бензин.В моя случай времената на бензин на празен ход са 1.9мс/при загрял двигател/.Покарах колата така на газ и пукане нямаше,но пак придърпва в ниските обороти.Направи ми впечатление,че бензиновите времена не се променят в целия оборотен диапазон примерно от 900 до 4000 оборота все въртят около 1.9мс/това го гледам с газовия софтуер при работа на бензин,преди настройките и след ресета/.Дали е нормално???
            Според мен не е нормално!Това време от 1,9 мсек на празен ход ми се струва твърде малко,а и не може да не се променя!Какви времена имаш при натискане на газта по време на движение?Ако пак е 1,9,то бъди сигурен,че това не е нормално!
            Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
            Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

По време на движение не мога да направя замерването поради технически причини,като подам рязко газ времената нарастват за по -малко от секунда,но на 2000 оборота се връщат веднага на 1.9мс,на 4000 оборота даже 1.8мс.Сега се чудя дали налягането в бензиновата рейка не е голямо поради някаква причина,ама как да го измеря,каква е нормалната стойност???Сега се сещам че като спра на бензиностанция и махна врътката да зареждам бензин,излиза сериозно количество въздух/чак духа/не знам дали има отношение за налягането на бензина в рейката.

Коментар

Времената не се менят защото няма натоварване двигателя,увеличават се само докато се дигнат необходимите обороти и пак падат ,на 4000 оборота времената може да са 1,8 милисекунди ама като ги умножиш по 4 са четири пъти повече бензин/газ/ отколкото на ниски точно толкова колкото са нужни за подържане на 4000оборота, от рязко подаване на газ нищо няма да разбереш.Отиваш до един баир даваш на първа,втора , трета караш с еднаква газ ,превключваш от бензин на газ гледаш времената,променяш коефицента който е активен в момента и така до безкрая,но ти трябва втори човек да кара ,а най добре на дълъг път .Аз така си я настроих жената кара от Варна за Бургас а аз си пуших цигарката и си цъках два часа на лаптопа.Ако не можеш да го направиш в движение пробвай да увеличиш коефиентите които са активни точно по време на придърпването /малко след ниските обороти/.С какъв коефицент работи на ниските ,при какво налягане и с каква марка дюзи си.

Коментар

Всичко е EMMEGAS,коефициента за последно май го направих 15,налягането 1.2бара,но мисля че си открих проблема,съвсем скоро ще пиша за развръзката,само да стане

Коментар

Ако коефицента е 1,5 а диф.налягане 1,2 си мисля че дюзите идват леко големички за тоя мотор.Придърпването като караш с постоянна малка газ ли е.

Коментар

MEMO написа:
                      Ако коефицента е 1,5 а диф.налягане 1,2 си мисля че дюзите идват леко големички за тоя мотор.Придърпването като караш с постоянна малка газ ли е.
                      ДАСложиха ми по малки дюзи за последно,и сега съм с тях

Коментар

Да не дърпа въздух отнякъде/например от сервото/,още трябва да се намалят дюзите макар че и с тези може да се настрои.пробвай да увеличиш коефиентите които са активни точно по време на придърпването /малко след ниските обороти/.

Коментар

След няколко дни на настройка , смяната на газова дюза/изпускаше газ/,както и подмяната на новите свещи които бяха Champion RC7 BMC/по каталог са подходящи за бензин,но за газ не стават GAP-а им е 1.6мм./Всичко си дойде на мястото,няма пукане и придърпване вече,колата заработи както трябва.Благодарности на MEMO и MadHead за консултациите

Коментар

Колега какви свещи сложи и с колко електрода трябва да са за газ и с колко за бензин? Сега като сложи свещи за газ,как работи на бензин колата?
                            Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
                            Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
                            Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

PaUnOff написа:
                              Колега какви свещи сложи и с колко електрода трябва да са за газ и с колко за бензин? Сега като сложи свещи за газ,как работи на бензин колата?
                              Ами сложих с 2 електрода колкото си дават производителите,в случая избрах на Bosch FR7LDC+/GAP 0.9mm,с итриев електрод-по издръжливи/,не са специални за газ,на бензин разбира се работят по добре,не вярвам че има случай на газ колата да работи по- добре от бензина.

Коментар

Колега ,ти колата я оправи но ми е интересно продължаваш ли с настройките за разход и какво постигна.

Коментар

Working...
                                X