Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Падане на обороти

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Падане на обороти

Здравейте.От известно време забелязвам че моята марийка ми прави магарии.Когато е на бензин колта не ми прави абсолютно никакви проблеми но когато мина на газ се почва.Проблемът е че когато пипна педала на газда да речем до 1400-1500 оборота и пусна педала оборотите падат до около 500 и после се вдигат като скасяват амплитудата нколко пъти все едно се задухва(ако така може да се каже).Ако обаче се вдигнат над 200 2500 оборотите си падат плавно и си се задържат на 900.Какво може да е това?Ако някой е имал подобен проблем нека сподели дали има решение.Съмнението ми е за или по-бедна или по-богата смес но това разбира се е мое предположение.Благодаря ви предварително.Колата е Мареа 1.6 1999 г.
    Fiat Tipo 1.4 91 AGT cat.
    Fiat Marea 1.6 16v 99

Какво е АГУ то?
    F/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
    F/I/A/T/ Marea 1.6 16v 97г. - EX

Коментар

bbw написа:
      Какво е АГУ то?
      АГУ-то е обикновена с изпарител.Да наистина това го пропуснах.
      Fiat Marea 1.6 16v 99

Коментар

имах подобен проблем и бях нарочил изпарителя за виновник, но се оказа МПХ. извадих, почистих след това откачих клемите на акумолатора за 4-5 часа запалих на бензин /без подаване на газ/ и я оставих да работи така 10-15 мин. след това покарах малко само на бензин и се оправи. не знам дали при теб ще помогне но нищо не пречи да опиташ.п. с. "АГУ-то е обикновена с изпарител.Да наистина това го пропуснах. "ГИ също имат изпарители т.е всички уредби имат изпарители и преди някой колега да ме засече че уредбите с директно впръскване на газ по налягане нямат ще кажа че тях не ги слагам в сметката. :D

Коментар

bbw написа:
          имах подобен проблем и бях нарочил изпарителя за виновник, но се оказа МПХ. извадих, почистих след това откачих клемите на акумолатора за 4-5 часа запалих на бензин /без подаване на газ/ и я оставих да работи така 10-15 мин. след това покарах малко само на бензин и се оправи. не знам дали при теб ще помогне но нищо не пречи да опиташ.
          Там е работата че проблема е само на газ,на бензин нямам оплаквания.Би следвало ако е моторче за празен ход да е и при работа на бензин.Други предположения?
          Fiat Marea 1.6 16v 99

Коментар

ludiqbasist написа:
            bbw написа:
            имах подобен проблем и бях нарочил изпарителя за виновник, но се оказа МПХ. извадих, почистих след това откачих клемите на акумолатора за 4-5 часа запалих на бензин /без подаване на газ/ и я оставих да работи така 10-15 мин. след това покарах малко само на бензин и се оправи. не знам дали при теб ще помогне но нищо не пречи да опиташ.
            Там е работата че проблема е само на газ,на бензин нямам оплаквания.Би следвало ако е моторче за празен ход да е и при работа на бензин.Други предположения?
            И на мен ми го правеше само на газ и си мислех като теб че МПХ ще окаже влияние на работата на мотора и при двете горива, но явно на газ мотора е малко по чувствителен .Относно бедна богата смес отиди на газ анализатор има ги при почти всички газаджии.

Коментар

Working...
            X