Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пукане и придърпване при каране на газ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пукане и придърпване при каране на газ

Тази вечер ми се наложи да се измъквам от един стръмен, кален път, доста се поузорих да изкарам колата на зад, но в крайна сметка успях.Проблема е, че когато боксувах в калта по едно време доста стабилно изпука нещо, ама не успях да установя от къде - от пред или от зад защото имам съмнение, че и от зад ми се чу нещо подобно.Пукна страшно и угаснах.После пак така.После превключих на бензин побоксувах и излязох.После пак превключих на газ но пукането продължи съпътствано с прекъсване и придърпване.Превключих на бензин и 2 км карах само под 2 хиляди оборота защото колата стабилно си придърпваше когато подавах газ.След известно каране с близо 40 спрях за 10 тина минути, поогледах да няма някъде проблем, не установих нищо и продължих на бензин.Вече на бензин нямаше проблем дори и при много висока скорост.Опитах се отново на газ и угаснах...Дави ли се колата някак, замръзва ли ми изпарителя... има възможност когато боксувах на газ да съм я вкарал в много високи обороти, защото както всички знаем на газ няма прекъсвач... и от там да ми е замръзнала газта и да дава ядове...Вие какво смятате?

колега пукането наи вероятно ти е от свещите или кабелите а също може и филтърат да ти е задръстен и аз имах такъв проблем
    Fiat Bravo 1.2 16V

Коментар

mariran4o написа:
      колега пукането наи вероятно ти е от свещите или кабелите а също може и филтърат да ти е задръстен и аз имах такъв проблем
      Имал съм проблем с филтъра и го смених, при замърсен филтър придърпването е сходно, но пукане нямаше, в крайна сметка установих, че всичко може би идва от некачествена газ.Един приятел ми каза, че има възможност съотношението пропан-бутан да е било различно и сега в бутилката да е останало само по тежката субстанция и от там да идват проблемите, защото тогава газта ми беше на свършване и ако в действително е останало по-голямо съотношение от една от двете субстанции е възможно проблема да е от там.Иначе докато не смених филтъра не знаех, че до такава степен се влиае газта от въздушния филтър.

Коментар

може и да е от лоша смес
        Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
        Втората......пак същата!
        (_-_)______////_______(_-_)
        Punto75-Вече на жената!
        Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

здрасти

пукането ти е от бедна смес. виж при първото изпукване може да ти е скъсало някой маркуч. а изпарителя лесно можеш да провериш дали замръзва просто виж дали е заледен.
          ital fan

Коментар

според мен кабели или свещи.

Коментар

Working...
            X