Колеги имам малък проблем с АГУ,тя е с Ланди Ренцо(Б501,но не съм точно сигурен за модела)с ламбда контрол.Проблемът е свързан с това,че след загасяне, изпарителя изпуска малко газ към двигателя и при запалване(след 2,3 мин.)колата се дави.Ако се кара само на бензин няма проблем но при загасяне на газ,дори и да се обърне на бензин пак не пали защото има газ по тръбата и сместа става богата и пак се дави.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Преблем с Агу при запалване
Collapse
X
-
степ мотора не затваря до край или стари мембрани!Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
-
kazandjiev_i написа:Ами иначе за решение на проблема,най вероятно-нови мембраниF/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
F/I/A/T/ Marea 1.6 16v 97г. - EX
Коментар
-
на мене смяна на комплект мембрани и гумички......... 25лв части 15лв труд!Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
-
Клапана за който говори колегата,мисля че е Електромагнитен вентил на тръбопровода,но аз вече го смених и сега най вероятно проблема е от самия изпарител.Но искам да запитам и нещо друго-Електромагнитен вентил монтиран на изпарителя който е на електромагнитен принцип,затваря чрез една пружина която притиска мембраната(след прекъсване на напрежението върху бобината на Електромагнитен вентил),има ли вероятност тази пружина да притиска по слабо и да не е достатъчно да спре гаста?Fiat Brava 1.6/16v