Здравейте колеги! Вчера ми се случи нещо странно за мене което до сега не ми се беше случвало. Имам ГИ БРЦ на Фиат Купе 1.8, 16В който пали на бензин и при достигане на подходяща температура си сменя на газ. Вчера сутринта беше 7 градуса на вън, колата си запали и при превключването си на газ двигателя изгуби мощост и изгасна. Пробвах отново същата процедура и резултата беше същия. По дрифтих малко на бензин докато загрее още малко колата и после се оправи. Днеска същата постановка - запалих на бензин сутринта, колата сама си включи на газ без никви проблеми? Има те ли някаква идея от какво може да се е получил този фал? Антифриза ми е на макс, нямам изпарител... ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за Газов Инжекцион
Collapse
X
-
NitroF1 написа:Колега, не знам на колко градуса е настроена да прехвърля... така я купих. Къде мога да проверя и евентуално да вдигна градуса?
Коментар
-
При настройка на 25 градуса няма да ти гасне и създава проблеми. Няма да е зле да погледниш и филтъра на редуктора на ГИ ако е силно замърсен понякога прави проблем , може да не е от настроената температура за прехвърляне на газ. Не вярвам да е настроена на много ниска температура , мисля че и софта няма опции за много ниска температура на прехвърляне. Може също да ти създава проблем и температурния сензор на редуктора. Така може само да гадаем , но така работа не се върши . Най-добре отиди в сервиз да направят диагностика на ГИ и ще си покаже Успех.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
NitroF1 написа:Много ви благодаря!Всичките отговори са ми от полза! Сега имам някаква насока на търсене. Една диагностика преди зимния сезон си е задължителна за всеки!Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
NitroF1 написа:Еее братле ще съм ти благодарен ))) Кажи един телефон да звънна да ги видим тези момчета кво ще кажатПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар