Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

къде са ви сипали повече газ отколкото побира бутилката ви ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

При мен бутилката е 35л. на 80% е 28л. При празна бутилка ми заредиха 39л. и продължаваха , аз ги накарах да стопират зареждането с думите:.. "бутилката се надува веднага спри"... Оня газаджия така скоростно изкара зареждачката че падна на задник а задния десен калник така го обгази че за миг замръзна Естествено направих скандал и показах на касиера бутилката и количеството което е събрала а те .....скачат на бой Жалко че бях с децата и жена ми , иначе поне на трима болницата им беше сигурна спирка
    Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Re: къде са ви сипали повече газ отколкото побира бутилката

Atanas71 написа:
      Ще направя молба към модератор да премести последните мнения от темата Фобос тук. Те са точно свързани с новоткритата от колегата u_bo тема :D
      ааа Наско, недей, че ако се паднеш на модератора дето ми писа ’ докато съм аз модератор ти ще си предупреден’ , направо не знам какво може да стане , я с мен я с тебе а на теб съм ти обещал една диагностика и може да си я търсиш като наследство - лаптопа е приготвен.сега си обработих върховите зареждания за последните 4 месеца, съответно на 40 литрова бутилка са:Еко - 37,4 литраЛукойл - 37,1 литраОМВ - 36,8 литрапобират се в 1,9 % разликите ,а съответно спрямо капацитета на бутилката: от 93,5 % до 92 % от капацитета на бутилката

Коментар

u_bo написа:
        Atanas71 написа:
        Ще направя молба към модератор да премести последните мнения от темата Фобос тук. Те са точно свързани с новоткритата от колегата u_bo тема :D
        ааа Наско, недей, че ако се паднеш на модератора дето ми писа ’ докато съм аз модератор ти ще си предупреден’ , направо не знам какво може да стане , я с мен я с тебе а на теб съм ти обещал една диагностика и може да си я търсиш като наследство - лаптопа е приготвен.сега си обработих върховите зареждания за последните 4 месеца, съответно на 40 литрова бутилка са:Еко - 37,4 литраЛукойл - 37,1 литраОМВ - 36,8 литрапобират се в 1,9 % разликите ,а съответно спрямо капацитета на бутилката: от 93,5 % до 92 % от капацитета на бутилката
        Аз скоро си писах със същия модаратор , ама по начина "бий самара да се сеща магарето" Така че знам за какво става въпрос :D Сега вече и аз очаквам същото Очаквам да се попълни "Света троица" да сме комплект поне със Слави Ланча
        Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

имам НОВ водещ класациятана 23.09.2009 - газстанция ’Топливо’ до ж.к.Тракия , 17:0039.9 литра

Коментар

Atanas71 написа:
            u_bo написа:
            Atanas71 написа:
            Аз скоро си писах със същия модаратор , ама по начина "бий самара да се сеща магарето" Така че знам за какво става въпрос :D Сега вече и аз очаквам същото Очаквам да се попълни "Света троица" да сме комплект поне със Слави Ланча
            Аз още не съм предуперен ам щот съм примерен, и спамя в ланча форума а не тука, ама и там някои ми е тръкнал мнението, ще го разследвам кои е ама споко тои сега като си продаде бравока вече няма да е мод, щото подразбрах че се е насочил към алфа форума Еии да не ме баннеш ся А пък да наклепам u_bo ходи с фията и дава ток на закъсали автомобили из града, пресен случаи последно е засекан на бул.Руски на всичко отгоре се прави на приятно разсеян Сори за спама. А сега по темата, на входа на стара загора от към пловдив ми сипаха в 40 литра бутилка 45л. жалко че така се ядосах че даже и не помня как се казваше бензиностанцията.Обаче да се похваля на Еко в посока за асеновград в 27 литра бутилка ми сипаха 18, и спря, не знам кво сипаха ама вече съм минал 230км с тая кола дет гори по 11 на сто и не е свършила. Няма как да е останала газ вътре щото преди тва бях сипал 10 лева и бях минал 95 км и свърши.
            Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
            Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
            Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Ако имате поплавъци е нормално всеки път да ви зареждат различно,освен когато сипят повече газ от колкото ви е бутилката.Така че,в това 40 литрова бутилка да сипват всеки път различно е нормално.Имам приятел с 40 литрова без поплавък всеки път му сипват 38.200,а аз съм с 40 литрова с поплавък и всеки път е различно 32,35 дори и 38.Другото,което е от значение е за поплавъка е как е разположена бутилката в багажника и какво налягане има газта на бензиностанцията.Уточнете първо тези неща и тогава класирайте "най - истинската" бензиностанция.
              Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

niko09 написа:
                Ако имате поплавъци е нормално всеки път да ви зареждат различно,освен когато сипят повече газ от колкото ви е бутилката.Така че,в това 40 литрова бутилка да сипват всеки път различно е нормално.Имам приятел с 40 литрова без поплавък всеки път му сипват 38.200,а аз съм с 40 литрова с поплавък и всеки път е различно 32,35 дори и 38.Другото,което е от значение е за поплавъка е как е разположена бутилката в багажника и какво налягане има газта на бензиностанцията.Уточнете първо тези неща и тогава класирайте "най - истинската" бензиностанция.
                да с поплавък съм, но и освен това - си следя ’среден разход’ от газстанции за период от по 3 месеца , и това ще попълнима поплавъка си седи еднакво в бутилката при всички газстанции дето зареждам - къде го търсиш влиянието му ??? да не мислиш че си мърдам бутилката преди всяко зареждане???

Коментар

Това с повечето литри не е ли от времето? Трябва да намерим няккаво инфо, и да напишем тема, ако не е вярно, хората да си търсят правата.На мен ми бяха зареждали в 30 литра бутилка 35 и се ядосах бая...
                  Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                  Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

u_bo написа:
                    niko09 написа:
                    да с поплавък съм, но и освен това - си следя ’среден разход’ от газстанции за период от по 3 месеца , и това ще попълнима поплавъка си седи еднакво в бутилката при всички газстанции дето зареждам - къде го търсиш влиянието му ??? да не мислиш че си мърдам бутилката преди всяко зареждане???
                    Не мисля,че си местиш бутилката,мисля че трябва да видиш атмосферите къде колко са,защото със сигурност на ОМВ и Лукойл за различни,поне тук са различни.Дори на ОМВ-тата за различни,защото са на различни собественици,така че е мн трудно да се хване или каже кой с колко лъже.
                    Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

Какво значение има налягането на колонката, клапана започва да трака при определено ниво в бутилката? Иначе аз до сега не съм попадал на неточна колонка, поплавъка ми е развален, и в 40л. бутилка винаги сипват 39,9х - 40,0х литра, когато пълня догоре.

Коментар

tomny написа:
                        Какво значение има налягането на колонката, клапана започва да трака при определено ниво в бутилката? Иначе аз до сега не съм попадал на неточна колонка, поплавъка ми е развален, и в 40л. бутилка винаги сипват 39,9х - 40,0х литра, когато пълня догоре.
                        това имах и аз предвид !!!

Коментар

За изминати над 30 000км на газ досега не съм намерил място където да не ми се напълни бутилкато до горе (и точно). Изключение правят газстанциите на които на колонките за газ налягането което подават е като въздуха в гората - там просто се отказвам да чакам по минута за литър...При едно сваляне на "нещото" през което се пълни газ бях разменил местата на пружинката и металната съчма и тогава ситуацията на някои газстанции стана комична, но най-фрапиращия случай беше на едно ЕКО в Ахелой - успяха да ми сипят за цели 50ст., при което се придвижих до Лукойл на няколкостотин метра и си заредих нормално.
                          Peugeot 407 2.0 HDI

Коментар

добре де аз да питам при положение, че сипват повече газ минавате ли повече километри?

Коментар

jorogo6o написа:
                              добре де аз да питам при положение, че сипват повече газ минавате ли повече километри?
                              Не минаваме по-малко , фактически са ни излъгали че са сипали повече защото са прихвърлили физическия обем на бутилката. Можеш ли в 35л бутилка да събереш 40л газ не , но си го плащаш , толкова показва колонката и трябва да си платиш

Коментар

Заради този въпрос със точното измерване по газ-станциите и заради стрикния контрол на горивата , вече 2-ра година се чуда дали да си сложа газ на колата и както съм се зачудил май така ще си и остане

Коментар

Working...
                                X