Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

къде са ви сипали повече газ отколкото побира бутилката ви ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

reter написа:
    ЕКО - Бургас, Комлука. При най малко 5 литра в бутилката ми сипаха 24.900, а тя никгоа не е взимала повече от 24, дори в празно състояние.
    И мен ме прецакаха за втори път в Комлука и повече никога няма да заредя там.На другото ЕКО в Бургас няма проблеми.
    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

малко нови данни / коригирах и водещия пост/37.9 л. - ОМВ37.4 л. - Петрол

Коментар

re

Не зареждайте и на ЕКО -то до затвора. Там в 43 литрова бутилка ми сипаха 41.6 л. газ, при положение, че бутилката не беше напърно празна. Управителя излезе с доводи за развален клапан и т.н., но не можах да го оборя, защото нямаше как да докажа, че в бутилката имах още неизразходвана газ. Естествено при засечката ми даде 20.5 л./100 км. разход при нормално 15/100.

Коментар

Снощи ми сложиха 5 литра отгоре на ЛУКОЙЛ - Атия (м/у Бургас и Созопол).Имах още газ в колата,а ми наляха 25,5 литра,при положение ,че от празно до пълно нормално слагам 21-21,5 литра.Единственото хубаво е,че май наистина са напълнили толкова газ и не са ме излъгали,но това не попречи да се разправям.
          Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
          Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Отдолу имам един винт пластмасово кранче, което затваря входа на газ към бутилката и един таксиджия ми каза, че ако се затегне докрай и се отвърти само 2 оборота- на газстанцията ще сипят повече газ, защото има съпротивление и не вкарват въздух- вярно ли е?!
            Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

газова

ина мен са ми слагали в 27 литрова бутилка -29 литра през лятото през зимата около 22литра
              КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
              Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
              http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: газова

kluchar написа:
                ина мен са ми слагали в 27 литрова бутилка -29 литра прес лятото през зимата около 22литра
                не трябва ли да е обратното

Коментар

газ

трябва ама нещо на колонките въртят през зимата и лятото и изключва на различно налягане щото слагам почти винаги до горе и трябва да е едно и също ама не нали уж през зимата като е студено се свива газта а през лятото се разширява
                  КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                  Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                  http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: re

busho_101 написа:
                    Не зареждайте и на ЕКО -то до затвора. Там в 43 литрова бутилка ми сипаха 41.6 л. газ, при положение, че бутилката не беше напърно празна. Управителя излезе с доводи за развален клапан и т.н., но не можах да го оборя, защото нямаше как да докажа, че в бутилката имах още неизразходвана газ. Естествено при засечката ми даде 20.5 л./100 км. разход при нормално 15/100.
                    на ЕКО-тата почти винаги ми дава по-голям разход от нормално, на ОМВ-тата дава постоянен леко по-висок разход / лъжат еднакво във цялата верига/САМО на НЯКОИ Лук-ове има по-нисък = нормален разход. Но кои точно Лук-ове са --- ако се разчуе и там ще почнат да сипват по-малко но на Цар.шосе Лук-а са мошеници , там е по-зле от ОМВ и като на ЕКО

Коментар

u_bo написа:
                      busho_101 написа:
                      на ЕКО-тата почти винаги ми дава по-голям разход от нормално, на ОМВ-тата дава постоянен леко по-висок разход / лъжат еднакво във цялата верига/САМО на НЯКОИ Лук-ове има по-нисък = нормален разход. Но кои точно Лук-ове са --- ако се разчуе и там ще почнат да сипват по-малко но на Цар.шосе Лук-а са мошеници , там е по-зле от ОМВ и като на ЕКО
                      http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=558250#558250Едно е да го чуеш,друго е да го видиш с очите си.Снимките са правени на ОМВ на входа на Бургас до Метро.Обобщението на проверяващият беше:"С големите вериги нямаме проблеми,имаме с малките обекти.Но ние мерим количеството,не мерим качеството на горивата."
                      FIAT FORUM BULGARIA
                      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
                        "..Но ние мерим количеството,не мерим качеството на горивата."
                        ДА, много си прав - при по-добро съотношение на пропан/бутан се харчи по-малко, но далаверата за бенз.станциите е по-малка , защото купуват на кг , а продават на литър, а по-калоричното гориво е по-тежко за единица обем

Коментар

Бензиностанция ,,ЕКО" - Севлиево и един път ми се случи на ,,ЕКО" - гр. София /Ботевградско шосе/!!!
                          Fiat Tipo 1.4 Weber (на скрап), NEW! Opel Astra G 1.6mi
                          Fiat Tempra 1.6 i.e.cat + LPG

Добрата кола ще ви закара от точка А до точка Б, а мощната ще ви създаде само неприятности!

Коментар

Това което казвате за ОМВ е вярно.Много се чудех кво става?Брех мама му стара 44л. ми е бутилката а те ми набутаха 49 WTF?Интересно ми беше че минах почти 500 км. с тях.След това зареждам на ШЕЛ и събира 37л. при което минах 290 км. за сега съм най доволен от ЕКО като цената е минимум с 5 ст. надолу от това което е на табелата а и отгоре на това се минава най много от там.С картите за промо които има в момента литър-точка при 50 точки - 5 лева.

Коментар

npace написа:
                              Това което казвате за ОМВ е вярно.Много се чудех кво става?Брех мама му стара 44л. ми е бутилката а те ми набутаха 49 WTF?Интересно ми беше че минах почти 500 км. с тях.След това зареждам на ШЕЛ и събира 37л. при което минах 290 км. за сега съм най доволен от ЕКО като цената е минимум с 5 ст. надолу от това което е на табелата а и отгоре на това се минава най много от там.С картите за промо които има в момента литър-точка при 50 точки - 5 лева.
                              ей , къде се изгуби?

Коментар

Чудя се как плащате спокойно, при условие, че са ви набутали повече гориво отколкото физически може да събере бутилката.На мен скоро не ми се е случвало (последния път на Шел Ямбол с Темпрата - в 50 л.бутилка, която по наредба, а и обикновено, се пълни до 40 л (80%), ми сложиха 53 л и направих скандал), но ако пак ми се случи, не бих платил повече отколкото е обема на бутилката. Пък да разправят на филанкешията, че в бутилка от 1 л можеш да налееш 2 л.Ако трябва, за нула време ще им събера всички възможни организации, дето ще ги проверяват, докато свят им се завие...но повече от 35 л в момента за Дедрата НЕ ПЛАЩАМ.Иначе е абсолютно нормално да събира различно количество (винаги по-малко от физическия обем на бутилката) при различните зареждания. При мен например бутилката е легнала (тороидална, като резервна гума), висока е 15 см и при обем 35 л 1 см движение на поплавъка й съответства на 2,4 литра средно. Доста газ-станции не са нивелирани, в смисъл колата стои под наклон - или напред, или назад, или настрани... А налягането на помпата, с която ви зареждат има значение единствено и само за скоростта, с която ще се напълни бутилката. Не забравяйте, че газът е втечнен, т.е. не се различава по нищо от бензина.Иначе огромно значение за разхода има съотношението пропан/бутан - както стана въпрос по-горе. На единица обем в газообразно състояние бутанът е с близо 20% по-калоричен от пропана.

Коментар

Working...
                                X