reter написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
къде са ви сипали повече газ отколкото побира бутилката ви ?
Collapse
X
-
u_bo
-
re
Не зареждайте и на ЕКО -то до затвора. Там в 43 литрова бутилка ми сипаха 41.6 л. газ, при положение, че бутилката не беше напърно празна. Управителя излезе с доводи за развален клапан и т.н., но не можах да го оборя, защото нямаше как да докажа, че в бутилката имах още неизразходвана газ. Естествено при засечката ми даде 20.5 л./100 км. разход при нормално 15/100.
Коментар
-
Снощи ми сложиха 5 литра отгоре на ЛУКОЙЛ - Атия (м/у Бургас и Созопол).Имах още газ в колата,а ми наляха 25,5 литра,при положение ,че от празно до пълно нормално слагам 21-21,5 литра.Единственото хубаво е,че май наистина са напълнили толкова газ и не са ме излъгали,но това не попречи да се разправям.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
u_bo
Re: re
busho_101 написа:Не зареждайте и на ЕКО -то до затвора. Там в 43 литрова бутилка ми сипаха 41.6 л. газ, при положение, че бутилката не беше напърно празна. Управителя излезе с доводи за развален клапан и т.н., но не можах да го оборя, защото нямаше как да докажа, че в бутилката имах още неизразходвана газ. Естествено при засечката ми даде 20.5 л./100 км. разход при нормално 15/100.
Коментар
-
u_bo написа:busho_101 написа:Не зареждайте и на ЕКО -то до затвора. Там в 43 литрова бутилка ми сипаха 41.6 л. газ, при положение, че бутилката не беше напърно празна. Управителя излезе с доводи за развален клапан и т.н., но не можах да го оборя, защото нямаше как да докажа, че в бутилката имах още неизразходвана газ. Естествено при засечката ми даде 20.5 л./100 км. разход при нормално 15/100.
Коментар
-
u_bo
krasio_79bs написа:"..Но ние мерим количеството,не мерим качеството на горивата."
Коментар
-
Това което казвате за ОМВ е вярно.Много се чудех кво става?Брех мама му стара 44л. ми е бутилката а те ми набутаха 49 WTF?Интересно ми беше че минах почти 500 км. с тях.След това зареждам на ШЕЛ и събира 37л. при което минах 290 км. за сега съм най доволен от ЕКО като цената е минимум с 5 ст. надолу от това което е на табелата а и отгоре на това се минава най много от там.С картите за промо които има в момента литър-точка при 50 точки - 5 лева.
Коментар
-
u_bo
npace написа:Това което казвате за ОМВ е вярно.Много се чудех кво става?Брех мама му стара 44л. ми е бутилката а те ми набутаха 49 WTF?Интересно ми беше че минах почти 500 км. с тях.След това зареждам на ШЕЛ и събира 37л. при което минах 290 км. за сега съм най доволен от ЕКО като цената е минимум с 5 ст. надолу от това което е на табелата а и отгоре на това се минава най много от там.С картите за промо които има в момента литър-точка при 50 точки - 5 лева.
Коментар
-
Чудя се как плащате спокойно, при условие, че са ви набутали повече гориво отколкото физически може да събере бутилката.На мен скоро не ми се е случвало (последния път на Шел Ямбол с Темпрата - в 50 л.бутилка, която по наредба, а и обикновено, се пълни до 40 л (80%), ми сложиха 53 л и направих скандал), но ако пак ми се случи, не бих платил повече отколкото е обема на бутилката. Пък да разправят на филанкешията, че в бутилка от 1 л можеш да налееш 2 л.Ако трябва, за нула време ще им събера всички възможни организации, дето ще ги проверяват, докато свят им се завие...но повече от 35 л в момента за Дедрата НЕ ПЛАЩАМ.Иначе е абсолютно нормално да събира различно количество (винаги по-малко от физическия обем на бутилката) при различните зареждания. При мен например бутилката е легнала (тороидална, като резервна гума), висока е 15 см и при обем 35 л 1 см движение на поплавъка й съответства на 2,4 литра средно. Доста газ-станции не са нивелирани, в смисъл колата стои под наклон - или напред, или назад, или настрани... А налягането на помпата, с която ви зареждат има значение единствено и само за скоростта, с която ще се напълни бутилката. Не забравяйте, че газът е втечнен, т.е. не се различава по нищо от бензина.Иначе огромно значение за разхода има съотношението пропан/бутан - както стана въпрос по-горе. На единица обем в газообразно състояние бутанът е с близо 20% по-калоричен от пропана.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар