Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

къде са ви сипали повече газ отколкото побира бутилката ви ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Здравейте колеги, да споделя и аз мойте наблюдения: Значи аз зарежда газ само на Лукойл и Еко винаги до горе и винаги отивам празен тоест угасвам на газ и до бензиностанцията карам на бензин. Бутилката ми по паспорт е 35л., и досега на Лукойл никога не са ми сипвали повече от 29,6л или 29,8л., а на повечето Еко в София винаги ми сипват около 32-33л. всеки път и горе долу изминавам с 10ина км повече. Разлика във вървежа не усещам харченето е горе долу еднакво всмисал разлика от по малко от 1л/100, но сипаните ми литри на Еко са повече. На какво според вас се дължи това. Според мен колoнките на Еко нещо шашмят с по литър на 10л. :D
    Fiat Bravo 1.8GT 16V 113hp '99

Коментар

Immortal написа:
      При мен например бутилката е легнала (тороидална, като резервна гума), висока е 15 см и при обем 35 л 1 см движение на поплавъка й съответства на 2,4 литра средно. Доста газ-станции не са нивелирани, в смисъл колата стои под наклон - или напред, или назад, или настрани...
      Колега тук може да спорим яко!!! Всички бензиностанции и газ станции са абсолютно хоризонтални в частта "зареждане на автомобили"!! Ако видиш някоя газ станция, на която колата ти тръгва на някъде, като си я изключил от скорост...... Вдигай врява до Господ! Не е с изправни документи, или изобщо няма Акт16!
      Не спорете с идиоти! Те най-напред те завличат до нивото си, след което побеждават благодарение на опита си.

Коментар

.....

Аз какво да кажа тогава като бутилката ми е 25 литра, подплавъка си работи т.е. трябва да събере най-много 21. На Лук-а на Черната котка при Сф. ми пълнят по показания на колонката с 6 литра отгоре минавам 112км. до Пазарджик и после малко обратно до друг Лукойл малко преди магистралата. След въпросните 112 изминати км. ония закача пистолета, който започва на трака моментално , бензинджията ми говори как бутилката ми била догоре , сипва с 300 зора за 50 стотинки , аз си тръгвам и минавам пробег колкото наистина все едно бутилката ми е била пълна Два пъти така съм сипвал за по 50ст. и веднъж за левче , защото просто след над 100 измминати км. немогат да сипят повече :D

Коментар

Harzulov написа:
          Здравейте колеги, да споделя и аз мойте наблюдения: Значи аз зарежда газ само на Лукойл и Еко винаги до горе и винаги отивам празен тоест угасвам на газ и до бензиностанцията карам на бензин. Бутилката ми по паспорт е 35л., и досега на Лукойл никога не са ми сипвали повече от 29,6л или 29,8л., а на повечето Еко в София винаги ми сипват около 32-33л. всеки път и горе долу изминавам с 10ина км повече. Разлика във вървежа не усещам харченето е горе долу еднакво всмисал разлика от по малко от 1л/100, но сипаните ми литри на Еко са повече. На какво според вас се дължи това. Според мен колoнките на Еко нещо шашмят с по литър на 10л. :D
          Дължи се на това че на Лукойл зареждат със около 9 бара налягане, а на Еко пълнят с около 11 бара ( знам от лично наблюдение ). Аз също зареждам само от тези две бензиностанций и разликата при мен е също с около 2-3 литра, и на края газта свършва на почти еднакви километри. Извод: от Еко разхода идва повече.Бутилката ми е 25 л. , Лукойл пълни 19.70, на Еко ми зареждат 21-22л.

Коментар

Още едно мнение за Еко....става въпрос за Еко Велико Търново на ул."Магистрална" заредиха ми 31л. газ и продължаваха да пълнят при условие, че бутилката е с обем 34л. максимално полезен обем от 27л. който обем прехвърля единствено на бензиностанция ЕКо. Понеже много рядко зареждам до горе особенно през лятото не ми е правило впечатление, но след последната изцепка почнах да зареждам на друга бензиностанция, където газта е с 2ст. по-скъпа и зареждам същите пари, по-малко количество, а изкарва с една идея повече км.
            --Старата ръжда любов не хваща!--
            156 sportwagon 1,9 jtd 115
            ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Досега сипвам само на ОМВ и шел и никога не са пълнили повече от 30 литра, а бутилката е 42. Къде да ида да пробвам, дали ще ми сипят повече?

Коментар

neonglow написа:
                Досега сипвам само на ОМВ и шел и никога не са пълнили повече от 30 литра, а бутилката е 42. Къде да ида да пробвам, дали ще ми сипят повече?
                ЕКО на булеварда до гарата

Коментар

u_bo написа:
                  neonglow написа:
                  ЕКО на булеварда до гарата
                  На което и Еко да отиде, дали на Пещерско, до Панаира или което и да е друго в града все ще му напълнят повече. Откакто направиха 5 ст остъпка и те почнаха да сипват с големия чарпак, преди бях доволен. Сега си зареждам само от Лукоил.

Коментар

veni224 написа:
                    Колега тук може да спорим яко!!! Всички бензиностанции и газ станции са абсолютно хоризонтални в частта "зареждане на автомобили"!! Ако видиш някоя газ станция, на която колата ти тръгва на някъде, като си я изключил от скорост...... Вдигай врява до Господ! Не е с изправни документи, или изобщо няма Акт16!
                    Айде да се обзаложим ако искаш. Мога лично да ти покажа доста газостанции които са с напълно редовни документи точно заради наклона на мястото за зареждане. Ама айде да те светнатна за да не се излагаш друг път. Съгласно вече отменени наредби за което обаче не съм сигурен да ли са отменени де, защото отдавна не съм се разправял с газ станции. Та по онова време подхода към колонката за зареждане съгласно изискванията задължително се правеше при изгасен двигател и само по инерция. Същото изискване го имаше и при напускане на мястото за зареждане и чак тогава можеш да запалиш двигателя. Така че всичко строено преди повече от 15 години е правено точно по тези изисквания с наклон. Да не говорим че пък контрола по проектирането и строителството на такива обекти беше доста по завишен от сега. А и носрмите за безопастност доста по строги. Та ако си мераклия да поспорим или обзаложим, че ми се пие бира.
                    BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

В крайна сметка на коя бензиностанция лъжат най-малко , защото при това положение , като чето кво става колата ми харчи 13/100 а не 15/100 , въпреки ,че си плащам 15 литра и точно на 100 км газта ми свършва?

Коментар

hwarang написа:
                        В крайна сметка на коя бензиностанция лъжат най-малко , защото при това положение , като чето кво става колата ми харчи 13/100 а не 15/100 , въпреки ,че си плащам 15 литра и точно на 100 км газта ми свършва?
                        има една верига на която най-малко лъжат, НО САМО на някой от бензиностанциите, въпрос на проба докато намериш на коя точно бензиностанция от веригата не се лъже / ако те интересува коя верига - пиши ми на ЛС , все още не ми плащат за реклама за да им пиша тук името

Коментар

добре де колега ,кажи кои са да ги пробвам , че по едно време щях да си разглобя колата заради разхода......нали сме от Пловдив ,не ги крий
                          типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
                          хюндай акцент 1.5 CNG
                          киа каренс +метан

Коментар

Working...
                          X