Здравейте колеги, да споделя и аз мойте наблюдения: Значи аз зарежда газ само на Лукойл и Еко винаги до горе и винаги отивам празен тоест угасвам на газ и до бензиностанцията карам на бензин. Бутилката ми по паспорт е 35л., и досега на Лукойл никога не са ми сипвали повече от 29,6л или 29,8л., а на повечето Еко в София винаги ми сипват около 32-33л. всеки път и горе долу изминавам с 10ина км повече. Разлика във вървежа не усещам харченето е горе долу еднакво всмисал разлика от по малко от 1л/100, но сипаните ми литри на Еко са повече. На какво според вас се дължи това. Според мен колoнките на Еко нещо шашмят с по литър на 10л. :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
къде са ви сипали повече газ отколкото побира бутилката ви ?
Collapse
X
-
Immortal написа:При мен например бутилката е легнала (тороидална, като резервна гума), висока е 15 см и при обем 35 л 1 см движение на поплавъка й съответства на 2,4 литра средно. Доста газ-станции не са нивелирани, в смисъл колата стои под наклон - или напред, или назад, или настрани...Не спорете с идиоти! Те най-напред те завличат до нивото си, след което побеждават благодарение на опита си.
Коментар
-
.....
Аз какво да кажа тогава като бутилката ми е 25 литра, подплавъка си работи т.е. трябва да събере най-много 21. На Лук-а на Черната котка при Сф. ми пълнят по показания на колонката с 6 литра отгоре минавам 112км. до Пазарджик и после малко обратно до друг Лукойл малко преди магистралата. След въпросните 112 изминати км. ония закача пистолета, който започва на трака моментално , бензинджията ми говори как бутилката ми била догоре , сипва с 300 зора за 50 стотинки , аз си тръгвам и минавам пробег колкото наистина все едно бутилката ми е била пълна Два пъти така съм сипвал за по 50ст. и веднъж за левче , защото просто след над 100 измминати км. немогат да сипят повече :D
Коментар
-
Harzulov написа:Здравейте колеги, да споделя и аз мойте наблюдения: Значи аз зарежда газ само на Лукойл и Еко винаги до горе и винаги отивам празен тоест угасвам на газ и до бензиностанцията карам на бензин. Бутилката ми по паспорт е 35л., и досега на Лукойл никога не са ми сипвали повече от 29,6л или 29,8л., а на повечето Еко в София винаги ми сипват около 32-33л. всеки път и горе долу изминавам с 10ина км повече. Разлика във вървежа не усещам харченето е горе долу еднакво всмисал разлика от по малко от 1л/100, но сипаните ми литри на Еко са повече. На какво според вас се дължи това. Според мен колoнките на Еко нещо шашмят с по литър на 10л. :D
Коментар
-
Още едно мнение за Еко....става въпрос за Еко Велико Търново на ул."Магистрална" заредиха ми 31л. газ и продължаваха да пълнят при условие, че бутилката е с обем 34л. максимално полезен обем от 27л. който обем прехвърля единствено на бензиностанция ЕКо. Понеже много рядко зареждам до горе особенно през лятото не ми е правило впечатление, но след последната изцепка почнах да зареждам на друга бензиностанция, където газта е с 2ст. по-скъпа и зареждам същите пари, по-малко количество, а изкарва с една идея повече км.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
u_bo
neonglow написа:Досега сипвам само на ОМВ и шел и никога не са пълнили повече от 30 литра, а бутилката е 42. Къде да ида да пробвам, дали ще ми сипят повече?
Коментар
-
u_bo написа:neonglow написа:Досега сипвам само на ОМВ и шел и никога не са пълнили повече от 30 литра, а бутилката е 42. Къде да ида да пробвам, дали ще ми сипят повече?
Коментар
-
veni224 написа:Колега тук може да спорим яко!!! Всички бензиностанции и газ станции са абсолютно хоризонтални в частта "зареждане на автомобили"!! Ако видиш някоя газ станция, на която колата ти тръгва на някъде, като си я изключил от скорост...... Вдигай врява до Господ! Не е с изправни документи, или изобщо няма Акт16!
Коментар
-
u_bo
hwarang написа:В крайна сметка на коя бензиностанция лъжат най-малко , защото при това положение , като чето кво става колата ми харчи 13/100 а не 15/100 , въпреки ,че си плащам 15 литра и точно на 100 км газта ми свършва?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар