Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Прехвърляне от бензин на газ при 3 000 оборота

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Прехвърляне от бензин на газ при 3 000 оборота

АГУ - ми прехвърля от бензин на газ автоматично след като оборотите се вдигнат до 3 000 хиляди.не е свързано с температурата на мотора или по друг начин.може ли да се регулират тези обороти на 2 000 да речем?Защото всеки път когато потегля и колата позагрее малко трябва да я "изрежа" до 3 000 оборота за да прехвърли на газ.А е доста "грозно" според мен да застана на някой светофар и да я режа в 3 те хиляди, или докато карам да я режа на втора до 3 хиляди...има ли начин да се регулира това и ще навреди ли това на автомобила?Защото АГУ то си е с колата и в Италия са си я слагали и настройвали.PS - не е загов инжекционБлагодаря

колкото познати имам, на всички им сменя на 2000, така че трябва да може да се настрои
    Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
    Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

reter написа:
      колкото познати имам, на всички им сменя на 2000, така че трябва да може да се настрои
      на всичките ми познати се превключва или на 2000 оборота или на някаква задедена температура.Може би се регулира от компютъра при диагностига...

Коментар

ГИ се настройва от компютъра при дадена температура. При обикновената уредба се настройва по обороти. Доколкото знам на самия ключ газ-бензин има някаква врътка от там се прави тази настройка.
        Fiat Marea SX 1.6. 16V '98
        Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16V '99

Коментар

zihe написа:
          ГИ се настройва от компютъра при дадена температура. При обикновената уредба се настройва по обороти. Доколкото знам на самия ключ газ-бензин има някаква врътка от там се прави тази настройка.
          Това е, че при моя ключ няма нищо.Само бутон с който при различен натиск се превключва от бензин на газ и обратното.Въпреки, че я карах при майстор ми казаха, че било нормално.Явно трябва пак да я откарам...

Коментар

Това е, че при моя ключ няма нищо.Само бутон с който при различен натиск се превключва от бензин на газ и обратното.Въпреки, че я карах при майстор ми казаха, че било нормално.Явно трябва пак да я откарам...[/quote]даи няква снимка или марка на ключа,щото моя е ланди и се настроива с дадена комбинация натискания
            Аз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
            Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

На моят превключвател отзад до куплунга има едно малко бутонче. Включвам я на бензин вдигам нужните обороти и задържам копченцето и оборотите за 10 секунди и готово газовата е научена да превключва на колкото си искаш обороти.
              Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

marea-ta написа:
                Това е, че при моя ключ няма нищо.Само бутон с който при различен натиск се превключва от бензин на газ и обратното.Въпреки, че я карах при майстор ми казаха, че било нормално.Явно трябва пак да я откарам...
                даи няква снимка или марка на ключа,щото моя е ланди и се настроива с дадена комбинация натискания[/quote] Ето това е.Когато е изгасена на газ, примигва 1 зелена лампичка - в готовност да прехвърли на газ (запалва на бензин и лампичката непрекъснато мига) когато мине 3000 оборота преминава на газ, при изгасен двигател 1 натискане и преминава на бензин (светва червена лампичка и преминава изцяло на бензин)при дълго задържане (когато свети червената и е само на бензин) преминава директно на газ (пали на газ и върви на газ) Последното ми казаха, че не било препоръчително да пали на газ.Малко сложно го обясних, но се надявам да сте ме разбрали

Коментар

съжалявам но за пръв път виждам такъв ключ
                  Аз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
                  Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

свали целия ключ отдолу има едно малко болтче без да закрепвач ключа към мястото само кабелите закачи отзад за клю4а и я запали на на газ като въртиш болтчето на ляво или на дясно ( в едната посока увеличава оборотите на превключвана а в другата посока ги намаля това е цялата философия
                    Фиат Браво 1.6 16в с ГИ
                    Ауди ТТ 1.8 турбо 180кс

Коментар

yori2 написа:
                      свали целия ключ отдолу има едно малко болтче без да закрепвач ключа към мястото само кабелите закачи отзад за клю4а и я запали на на газ като въртиш болтчето на ляво или на дясно ( в едната посока увеличава оборотите на превключвана а в другата посока ги намаля това е цялата философия
                      Аха, мисля че се сещам къде е това болтче!Много благодаря!Ще го направя!

Коментар

газ

Да зависи от Ключа При мен има едно Бутонче като заапалиш на бензин и държиш които ти трябват обороти и натискаш едно Бутонче и така го тържиш извесно време има и така се запаметява
                        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Стана!Оправих го!Много благодаря!

Коментар

хм не се бях замисляла да опитам и аз намляне оборотите на превключване , май не сханах но ще пробвам
                            тръпка е да натискаш педала )

Коментар

Working...
                            X